Türk Ehliyetinin Bulgaristan"da full Bulgar ehliyetine değiştirilmesi

Ulaşım araçları ve yolları ile ehliyet başvuruları hakkında paylaşımlar
MetinBuca
Paylaşımcı
Paylaşımcı
Vize Durumu: Var
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: Koç

Türk Ehliyetinin Bulgaristan"da full Bulgar ehliyetine değiştirilmesi

Okunmamış mesaj gönderen MetinBuca »

Merhaba arkadaşlar forumda 1-2 arkadaşımızın bununla ilgili mesaj attıgını gördüm farklı konulara şunu belirteyim öncelikle bulgar oturumu yada vatandaşı olmayanlar için tabiki geçerli değil bu durum bulgar ehliyetine değiştirmek.vatandaşlığı yada otorumu olanlar için ise süreç tam bir işkence bulgar diplomanız yok ise en az ilköğretim istiyorlar gidip bunun denkliğini alıyorsunuz önce bulgaristandan. denklik çıkması 1 ay sürüyor. daha sonra diploma denkliğinizi aldıktan sonra emniyete gidip değiştiriyorsunuz buda 1 ay sürüyor ehliyetinizin elinize ulaşması 3 günde hızlı çıkan ehliyetler sizin için geçerli değil çünkü turk ehliyetini değiştiriyorsunuz kontrolü falan 1 ay sürüyor. yanı bulgar diplomanızın olmadığını varsayarsak tam 2 ay sürüyor bu işlem. peki asıl soru şu DVLA yani full UK değişim yapılabiliyormu sıkı durun HAYIR yani türk ehliyetimizi bulgara çevirsek bile kabul etmiyorlar. sebebi ise basit sınavları Türkiye"de aldığımız için.yani sizin bulgaristan"dan ehliyet almanız sizin hiçbir isinize yaramıyor DVLA kabul etmediği için. ancak bununda bir yöntemi var çünkü tanıdığım ve ben dahil şu anda 3 kişi biliyorum bu yönteme başvuran. bulgaristan"a gidip BE kategori çıkarırsanız ki ben öyle yapıcam DVLA kabul ediyor bunu bizzat DVLA 2 kez arayıp teyit ettim. süreci merak eden arkadaşlar için nasıl olduğunu aşağıdaki linkten youtubeden izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=gfIczMsBExg&t=76s

umarım faydalı bir bilgi olmuştur sizler için.

Türk ehliyetini bulgar ehliyetine çevirip Bulgaristan"dan hiçbir kategori almadan sadece B kategori ile başvurduğunuzda red ediliyor. değiştirmiyorlar ehliyeti. bu 2018 yılına ait bir mektup lakin nisan 2019 bir arkadaşım yine red yedi.sebebi alttaki resimlerde yazılı arkadaşlar.

Türkiye B kategori ehliyet BG değiştirip BE alıp FULL UK çevrildiğinde Ehliyet Aşağıdaki gibi oluyor. UK çevrildiğinde TUR ibaresi yerine BUL geliyor :D
Dosya ekleri
Screenshot_38.jpg
WhatsApp Image 2019-03-16 at 20.13.22.jpeg
WhatsApp Image 2019-03-16 at 20.13.04.jpeg
Arsen

Re: Türk Ehliyetinin Bulgaristan"da full Bulgar ehliyetine değiştirilmesi

Okunmamış mesaj gönderen Arsen »

Üstadım BE kategori ehliyet nasıl cikaricaz
MetinBuca
Paylaşımcı
Paylaşımcı
Vize Türü:

Arsen yazdı:Üstadım BE kategori ehliyet nasıl cikaricaz

Merhabalar bulunduğunuz şehirdeki sürücü kurslarından herhangi birine kayıt olarak. şehirden şehire farklılıkta göstermektedir kurs ücretleri.15 saat ders saati vermektedirler daha sonra sınava giriyorsunuz. BE için teory sınavıda yok bu arada.
coni077
Sözcü
Sözcü
Vize Türü: EU
Ruh Hali: Neşeli
Burcu: Akrep

Okunmamış mesaj gönderen coni077 »

merhaba ben bu hafta icin tc ehliyetimi bg ehliyetine cevirecegim fakat uk de isime yaramiyacakmi bu ehliyet BE demissiniz bu nedir?
MetinBuca
Paylaşımcı
Paylaşımcı
Vize Türü:

coni077 yazdı:merhaba ben bu hafta icin tc ehliyetimi bg ehliyetine cevirecegim fakat uk de isime yaramiyacakmi bu ehliyet BE demissiniz bu nedir?

evet malesef yaramıyacak. yukarıda açıklamasını yaptım zaten nedeni ile beraber. DVLA aradığınızda size şunu diyorlar evet bu avrupa birliğinde olan bir ülke ehliyeti ama sınavları Türkiye'de almışşınız. bu sorunu aşmak için ben BE kategorisini aldım yani römorklu araba kategorisidir bunu almaz iseniz normal türk ehliyetine tanınan 1 yıl süre sizin içinde geçerli olucaktır sonra sınava girmeniz burdan almanız gerekiyor. Bulgaristan sadece römorklu araba için teory sınavı olmadığı için onu alıp buraya gelebilirsiniz. diğer tüm kategorilerde avrupanın genelinde olduğu gibi teory sınavı vardır.
coni077
Sözcü
Sözcü

Ben bulgaristan medisincodan saglik evraklarimi aldim romork olarak traktor geciyorsa yeni tip ehliyetlerde var zaten, yada bulgaristan ehliyetini ingilizcehliyetine cevirmeden arac kullanamiyormuyuz ?
MetinBuca
Paylaşımcı
Paylaşımcı
Vize Türü:

coni077 yazdı:Ben bulgaristan medisincodan saglik evraklarimi aldim romork olarak traktor geciyorsa yeni tip ehliyetlerde var zaten, yada bulgaristan ehliyetini ingilizcehliyetine cevirmeden arac kullanamiyormuyuz ?

sizde isterse tır ehliyeti olsun Bulgaristan'da bir kategori çıkarmaz iseniz yine yukarıda yazdıklarım geçerli ben römorklu aldım misal siz tır istersiniz zamanınızda vardır onu alırsınız ona bişey diyemem ayrıca yeni tip ehiyetlerde traktör var lakin o ehliyet bulgar olunca o kategoriniz silinmiş oluyor sanıyorum bulgaristanda kamyonu alınca onu veriyorlardı yanında sizde kamyon varsa onuda eklerler muhtemelen ama düz araba varsa o kategorinizde silinmiş olucak.ne yazık ki durum bundan ibaret.ayrıca BE yazılabilmek için önce ehliyetiniz bulgara çevireceksiniz sonra giriceksiniz sınavlarına almak isteseniz dahi önce çevirmeniz gerekiyor.
coni077
Sözcü
Sözcü

Baya bi prosedur var bilgiler icin tesekkurler.
MetinBuca
Paylaşımcı
Paylaşımcı
Vize Türü:

merhabalar az önce 2 defa daha aradım biri olduğunu biri B kategorisi Türkiye"de alındığı için olmadığını söyledi dalga geçermiş gibi dedim arkadaşınız böyle siz şöyle düşünüyorsunuz hanginizi inanalım b evet Türkiye"den alınmış ancak BE daha büyük kategori oldugu için kabul oluyor dedi. bununla ilgili mail istedim gönderemiyoruz diyor mail attım arayın diyorlar. bir an önce gönderin diyede ekledi. halbuki ben kamyonuda çıkarıp daha sonra değiştirme niyetindeydim.
coni077
Sözcü
Sözcü

Yeni tip ehliyetlerde traktor de var bulgaristandan turk ehliyetini degistirirken traktorde ekleniyor uk icin traktor olmasi yeterlimi acaba uk ehliyeti alabilmek icin