Türk Ehliyetinin Bulgaristan"da full Bulgar ehliyetine değiştirilmesi

Ulaşım araçları ve yolları ile ehliyet başvuruları hakkında paylaşımlar
Seid

Re: Türk Ehliyetinin Bulgaristan"da full Bulgar ehliyetine değiştirilmesi

Okunmamış mesaj gönderen Seid »

MetinBuca yazdı:hala ses seda yok eylul 15 ilk gonderdigim tarih. 2 kez evrak istediler,her evrak istediklerinden sonra 10 hafta gecti :) bugun aradim dvla 30 dk sadece menuye gecebilmek icin ac kapa, ac kapa yaptim :) birine baglandik ama ise yaramadi oda. aralik 17`de yeniden iceri gondermistim. ocak 5 te isleme alinmis. sirada bekliyormus daha :) yaza kadar bari gelse:)

Ben 2 hafta once mesaj yazmistim size gelmedi heralde. Benim ehliyetim geleli 2 hafta oldu . Canli destege 30 gunluk euss codun suresi doldukca yeni kod verin sisteme girmeleri icin. Oylece halloluyor . Yoksa o kodun suresi doldukca hicbisey gondermezler
MetinBuca
Paylaşımcı
Paylaşımcı
Vize Durumu: Var
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: Koç

Okunmamış mesaj gönderen MetinBuca »

Seid yazdı:
MetinBuca yazdı:hala ses seda yok eylul 15 ilk gonderdigim tarih. 2 kez evrak istediler,her evrak istediklerinden sonra 10 hafta gecti :) bugun aradim dvla 30 dk sadece menuye gecebilmek icin ac kapa, ac kapa yaptim :) birine baglandik ama ise yaramadi oda. aralik 17`de yeniden iceri gondermistim. ocak 5 te isleme alinmis. sirada bekliyormus daha :) yaza kadar bari gelse:)

Ben 2 hafta once mesaj yazmistim size gelmedi heralde. Benim ehliyetim geleli 2 hafta oldu . Canli destege 30 gunluk euss codun suresi doldukca yeni kod verin sisteme girmeleri icin. Oylece halloluyor . Yoksa o kodun suresi doldukca hicbisey gondermezler
evet yeni ordum mesajinizi cok tesekkur ederim verdiginiz bilgi icin. yarin hemen bunu yapayim bende. canli destege degilde hatta direk ariyacagim yarin kodu olusturup vereyim girsinler sisteme.sizin adiniza sevindim umarim benimkide bir an once gelir. ama benimkinin bu kadar uzun surme sebebi CE oldugu icin saglik bolumune aktarilmis. bendede seker var ondan incelemedeymis.
MetinBuca
Paylaşımcı
Paylaşımcı
Vize Türü:

merhaba sevgili dostlar. 2 gun once benimde ehliyetim geldi o kadar ugrastan sonra :) bir kez daha anlamis olduk ki B Turkiye farkli bir kategori Bulgaristan cikarinca oluyor degistiriliyor. B karsindada BUL yaziyor tr yazmiyor. degisimden sonra :) ama su anda kircaali, haskova gibi sehirlerde 6 ay arandigini cok duydum. size tavsiyem ehliyetinizi Bulgara cevirmis olsaniz bile burdan almaya calismaniz. diger turlu tanidiginiz varsa bir sekilde 6 ay istemezlerse benim yontemi deneyebilirsiniz. yine ben elimden geldigince yardim etmeye calisirim size. daha once onlarca arkadasimiza yardim ettigim gibi.
Misafir

Okunmamış mesaj gönderen Misafir »

Arkadaslar selamlar, bende turk ehliyetimi degistirerek almistim 3 senedir UK de kullandim iki gun once sofya havalimaninda bulgar ehliyetim calindi cuzdanim ile birlikte.
Tekrardan cikartmak icin KAT a gittigimde ehliyetimi geri vermediler sebebi ise son 6 ay icerisinde bulgaristanda yasamamis olmam. Tum KAT lara sorduk cevredeki ama yeni kanunun cikmis EGN numarinizda giris cikislariniza bakiyorlar ve hepsi cikiyor gun ve saat olarak takir takir soyluyorlar. Ama gorevli kadin bana bir dokuman hazirlayabilecegini ve bunun ile ingiliz ehliyeti alabilecegimi soyledi. Bende inanamadim 3 kere sordum evet oluyor dedi. Dokuman bana birkac gun icerisinde gelicek posta ile bakalim alabilecekmiyim UK License.

Degisim yapmis arkadaslar cok dikkatli olsun kaybetmeyin BG ehliyetinizi...
MetinBuca
Paylaşımcı
Paylaşımcı
Vize Türü:

Misafir yazdı:Arkadaslar selamlar, bende turk ehliyetimi degistirerek almistim 3 senedir UK de kullandim iki gun once sofya havalimaninda bulgar ehliyetim calindi cuzdanim ile birlikte.
Tekrardan cikartmak icin KAT a gittigimde ehliyetimi geri vermediler sebebi ise son 6 ay icerisinde bulgaristanda yasamamis olmam. Tum KAT lara sorduk cevredeki ama yeni kanunun cikmis EGN numarinizda giris cikislariniza bakiyorlar ve hepsi cikiyor gun ve saat olarak takir takir soyluyorlar. Ama gorevli kadin bana bir dokuman hazirlayabilecegini ve bunun ile ingiliz ehliyeti alabilecegimi soyledi. Bende inanamadim 3 kere sordum evet oluyor dedi. Dokuman bana birkac gun icerisinde gelicek posta ile bakalim alabilecekmiyim UK License.

Degisim yapmis arkadaslar cok dikkatli olsun kaybetmeyin BG ehliyetinizi...
malesef burdan cikartamazsiniz. TUR ibaresi oldugundan. ayrica almanya ve bir cok baska avrupa birligi ulkesindende gecerli bu kanun. ayrica 6 ay olayi yeni degil son zamanlarda daha cok sikmaya basladilar. soyle ornek vereyim ben B`yi Turkiye`den alip hemen degisime gittim kadinda inanamadi 20 gunmu ne olmustu Turkiye`den ehliyeti cikarali sinavlari alali. dedi nasil oluyor bu 6 ay dedim tatile gittim geldim ondan orda aldim. daha sonra her yil gidip BE,A,C,CE tum kategorileri BG cikardim sorunsuz. ama 6 ay olayina o zaman bile bakiyorlardi ama evraklarimda cikmadigi icin biseyde diyemedikleri icin surekli buyuttum her yil. ben D kategorisinide cikarmak istiyordum ancak cok sikmaya basladiklari icin 6 ay olayini o yuzden fazgectim ve eylul ayinda degisime gonderdim. tam 7 ay boyunca surundurduler beni ki sadece B Turkiye olmasina ragmen. yok kanittir diger kategorileri orda cikardigima dair vs vs. eger ki baska kategori cikarmamis olsaydim BG de kesinlikle alamiyacaktim. keza bunun bir cok ornegi var kac arkadasim gonderdi ve red yedi kanit istediler BG de sinavlari gectiklerine dair.zaman kaybedersiniz buraya gelip basvurarak. ama siz bilirsiniz tabi. bence orda bir sekilde almaya bakin tanidiginiz vs varsa. ama Kircaali ise sehriniz tanidik ile bile olmuyor.
GZM

Okunmamış mesaj gönderen GZM »

Merhaba arkadaşlar; dvlaya 1 ay önce ehliyetimi gönderdim. Türk ehliyetimi önceden bulgara çevirmiştim. Fakat geçen 2 ay önce bulgardan be sınıfını aldım. Değişim için bu şekilde dvlaya gönderdiğimde geri geldi. Kanıt istediler. Bulgaristandan ne gibi bir evrak alıp dvlaya göndermem gerekiyor. Bilgi verebilirseniz sevinirim.
MetinBuca
Paylaşımcı
Paylaşımcı
Vize Türü:

GZM yazdı: 24 May 2022 22:27 Merhaba arkadaşlar; dvlaya 1 ay önce ehliyetimi gönderdim. Türk ehliyetimi önceden bulgara çevirmiştim. Fakat geçen 2 ay önce bulgardan be sınıfını aldım. Değişim için bu şekilde dvlaya gönderdiğimde geri geldi. Kanıt istediler. Bulgaristandan ne gibi bir evrak alıp dvlaya göndermem gerekiyor. Bilgi verebilirseniz sevinirim.
merhaba udostoverenie almaniz gerekiyor kat`a gidip. eger kircaali ise sehriniz orasida biraz sikinti vermemek icin ellerinden gelen herseyi yapiyorlar bu belge icin.ingiltere icin vermiyorlarsa almanya deyin sizde. ben sahsen evragi almanya icin duzelttim ama burda gecerli oldu. bu dedigim evragi sizin gidip almaniz gerekiyor baskasina vermezler.eski sayfalara bakarsaniz orneklerde mevcut.
Kullanıcı avatarı
oxbridge99
Araştırmacı
Araştırmacı
Vize Türü: Pre Settlement
Vize Statüsü: Vizesini Aldı
Burcu: Oğlak

Okunmamış mesaj gönderen oxbridge99 »

Merhaba arkadaşlar,

Sizlere sorum mevcut türk ehliyetimi bulgaristan’a gidip veya gönderip orada bulgaristan ehliyetine çevirebilir miyim?Şu 6 ay olayı vs falan bütün prosedürleri orada işlemleri yapacak olan memurlara biraz para vererek yapmamız mümkün müdür?