ekimdevrimi yazdı:yambaxx Kurmak için ek gereçlere ihtiyaç oluyor mu anten vs gibi?
Vallaha soyle soyleyeyim, antene alet edevata gerek yok...
Teknik detayi ve tecrubelerime gelirsek,
Siparis sonunda eve 10x10x4cm ebadinda oldukca kucuk bir kutu geliyor iste bu android box oluyor onunla birlikte bir adaptor bir hdmi kablo bir de kumanda cikiyor. Kutuyu hdmi baglanti ile herhangi bir tv ye baglayabiliyorsunuz. Aslinda bu kutu mini bir bilgisayar. Lakin icinde telefonlarda bulunan android isletim sistemi var haliyle telinize yuklediginiz hemen herseyi buna da yukleyebiliyorsunuz. (film izleme uygulamalarindan, iptv uygulamalarina, oyunlardan, office uygulamalarina hatta,netflix, facebook, whatsapp, skype vs. yukelenebilmekte).
Eve teslim edilince, sadece wifi ayarini yaptim, elektrigini ve tv baglantisini yaptim hemen calismaya basladi.Yeni bir google hesabi ve ya mevcut hesabinizla kurulumu tamamliyorsunuz.
Antene falan gerek yok android tv boxlar tv yayinlarini internet uzerinde alidigi icin anten gereksinimleri yok. Lakin internetiniz kotaliysa bayagi somurecektir. O yuzden sinirsiz internet tavsiye ederim (vodafonun ki var bende aylik £21 oduyorum fiber gayet memnunum).
Cihaza KODI adli uygulamayi yuklediginizde bu uygulamaya da turkvod u yuklediginizde 5000-6000 kanaliniz oluyor. Flash disk takip film de izleyebiliyorsunuz.
Internette aratirsaniz bu cihazla ilgili tonla video(youtube) ve yazili kaynak(donanim haber forumu) mevcut ama yok ben ugrasamam o islerden derseniz £15-20 a gelir tam kurulumunu da yapabilirim. Ama % 90 benim gelememe gerek kalmadan cozebilirsiniz oyle atla deve degil.