Türk Ehliyetinin Bulgaristan"da full Bulgar ehliyetine değiştirilmesi
-
- Sözcü
- Vize Durumu: Var
- Vize Türü: EU
- Vize Statüsü: -
- Ruh Hali: Neşeli
- Burcu: Akrep
Re: Türk Ehliyetinin Bulgaristan"da full Bulgar ehliyetine değiştirilmesi
Nerden geliyor bu ehliyet gelsin arttik
MetinBuca yazdı:dün konuştum 20 gün önce gönderen arkadaşımızla daha gelmemiş ehliyeti ancak pandemiden dolayı 4-5 hafta sürüyor.coni077 yazdı:Haber yokmu arkadaslar
7-8 hafta oldu ama ses yok . Metin güvenmiştik sana
Metin kardeşim . Vericeğin bi cevap yahu. Oldu veya olmadı. Müsait mi değilsin bilmiyorum ama sıkıntı çıkıyor mu çıkmıyor mu haber bekliyoruzconi077 yazdı:Nerden geliyor bu ehliyet gelsin arttik
-
- Paylaşımcı
- Vize Türü:
- Ruh Hali: Belirtilmedi
- Burcu: Koç
selam dostlar o bahsettigim arkadasa red geldi. ancak onunda sebebi bulgaristanda udostoverenie hazirlayan memurun usguzarligindan kaynakli. arkadas bulgaristana tekrar gidip cikartip tekrar yollayacak ehliyetini. aralik ayindan once baska bir arkadasim abisi icin yapmisti ve onu kabul etmisler keza o arkadasimda bu yontem ile almisti. ancak tum sorumluluk sizde arkadaslar gitmeden once DLVA arayabilir ve bilgi alabilirsiniz.bg gitmek gelmek orda gecirilecek zaman bunlar hep masraf.ben kendim icin yazdim 5 gun once mail`e cevap vermediler daha. benim sadece B TR diger BE,C,CE hepsi BG kabul etmeme gibi bir sanslari yok benim ehliyeti daha once en az 5-10 kez arayip bildi aldim bu konuda.
Selam metin. kabul edilmeyen reddedilen udostverenienin fotoğrafı varsa bizimle paylaşabilir misin ? Yani bilelim ki udostverinie de ne yazması gerekli ne yazıcak ?MetinBuca yazdı:selam dostlar o bahsettigim arkadasa red geldi. ancak onunda sebebi bulgaristanda udostoverenie hazirlayan memurun usguzarligindan kaynakli. arkadas bulgaristana tekrar gidip cikartip tekrar yollayacak ehliyetini. aralik ayindan once baska bir arkadasim abisi icin yapmisti ve onu kabul etmisler keza o arkadasimda bu yontem ile almisti. ancak tum sorumluluk sizde arkadaslar gitmeden once DLVA arayabilir ve bilgi alabilirsiniz.bg gitmek gelmek orda gecirilecek zaman bunlar hep masraf.ben kendim icin yazdim 5 gun once mail`e cevap vermediler daha. benim sadece B TR diger BE,C,CE hepsi BG kabul etmeme gibi bir sanslari yok benim ehliyeti daha once en az 5-10 kez arayip bildi aldim bu konuda.
-
- Paylaşımcı
- Vize Türü:
buyurun arkadaslar 2 adet kabul edilen ve 1 red edilen udostoverineyi ekliyorum. sizde alirken ona gore doldurmalarini soylersiniz.
Teşekkürler metin sağolMetinBuca yazdı:buyurun arkadaslar 2 adet kabul edilen ve 1 red edilen udostoverineyi ekliyorum. sizde alirken ona gore doldurmalarini soylersiniz.
Metin öncelikle bilgi paylaşımların için teşekkürler. Benim aklımda bi kaç soru var.MetinBuca yazdı:buyurun arkadaslar 2 adet kabul edilen ve 1 red edilen udostoverineyi ekliyorum. sizde alirken ona gore doldurmalarini soylersiniz.
1) Şimdi türk ehliyetini bulgaristan ehliyetine çevirdik bulgaristanda be sınavını geçtik ehliyetimizi güncelledik be diye ve udostverinieyide aldık. Ama ingilterede henüz bu kağıtları DVLA göndermeden bu ehliyetle araba kullanmaya başlayabilir miyiz ?
2) veyahut bu işlemleri hallettikten sonra buraya gelip ehliyetimizi ingiliz ehliyetine değiştirdiğimizde insurance fiyatlarında bi düşüş olur mu ? Eğer düşüş olmazsa bulgaristan ehliyetiyle ve udostverinieyle araba kullanabilir miyiz ?
Teşekkürler
-
- Paylaşımcı
- Vize Türü:
1) Burda Araba sürmeniz için BE almanıza gerek yok.benim bahsettiklerim değişim için.ehliyeti çevirdiğinizde bulgara yılda 1 kez UK'den giriş çıkış yaptığınızda 1 yıl daha uzuyor süresi.DVLA bana verdiği bilgi bu yöndeydi. ama aman dikkat eğer bulgar ehliyeti alırsanız burda acemi ehliyeti aldıysanız geri verin. polis durdurursa ceza kesiyor vede acemi ehliyetinizin puanından düşüyor.Harun21 yazdı:
1) Şimdi türk ehliyetini bulgaristan ehliyetine çevirdik bulgaristanda be sınavını geçtik ehliyetimizi güncelledik be diye ve udostverinieyide aldık. Ama ingilterede henüz bu kağıtları DVLA göndermeden bu ehliyetle araba kullanmaya başlayabilir miyiz ?
2) veyahut bu işlemleri hallettikten sonra buraya gelip ehliyetimizi ingiliz ehliyetine değiştirdiğimizde insurance fiyatlarında bi düşüş olur mu ? Eğer düşüş olmazsa bulgaristan ehliyetiyle ve udostverinieyle araba kullanabilir miyiz ?
Teşekkürler
2) ehliyetinizi değiştirdiğinizde 20 yıllıkta olsa ehliyet o yıl almışsınız gibi ekleniyor bulgar ehliyetine. ha bazı arkadaşlarıma tr ehliyeti ne kadarsa o kadar eklendi. sanırım şans yada ordaki memurun kafasına göre onu tam anlamadım.burda iş oransı etkileyen faktorler ehliyetinizin kaç yıllık olduğudur. tabiki ingiliz eehliyeti oldugunda daha düşük oluyor iş orans.avrupa ehliyeti diye daha yüksek cıkarıyor firmalar. ben 1 yıldan fazladır TR - B kategorisi BG - A,BE,C,CE kategorisi sorunsuz kullanıyorum daha değişime vermedim kendim.
Merhabalar bende burada bulgar ehliyetim ile kullaniyorum degisim yaptigim yillar once 5 sene falan acemi ehliyeti almistim bunu yazdiginiz uzere nasil geri verebilirim acaba?MetinBuca yazdı:1) Burda Araba sürmeniz için BE almanıza gerek yok.benim bahsettiklerim değişim için.ehliyeti çevirdiğinizde bulgara yılda 1 kez UK'den giriş çıkış yaptığınızda 1 yıl daha uzuyor süresi.DVLA bana verdiği bilgi bu yöndeydi. ama aman dikkat eğer bulgar ehliyeti alırsanız burda acemi ehliyeti aldıysanız geri verin. polis durdurursa ceza kesiyor vede acemi ehliyetinizin puanından düşüyor.Harun21 yazdı:
Teşekkürler
2) ehliyetinizi değiştirdiğinizde 20 yıllıkta olsa ehliyet o yıl almışsınız gibi ekleniyor bulgar ehliyetine. ha bazı arkadaşlarıma tr ehliyeti ne kadarsa o kadar eklendi. sanırım şans yada ordaki memurun kafasına göre onu tam anlamadım.burda iş oransı etkileyen faktorler ehliyetinizin kaç yıllık olduğudur. tabiki ingiliz eehliyeti oldugunda daha düşük oluyor iş orans.avrupa ehliyeti diye daha yüksek cıkarıyor firmalar. ben 1 yıldan fazladır TR - B kategorisi BG - A,BE,C,CE kategorisi sorunsuz kullanıyorum daha değişime vermedim kendim.