Bize Buradan Ulaşabilirsiniz : admin@ingiltereforumu.com

Facebook İletişim : www.facebook.com/ingiltereforumu



Zaman: 22 Oca 2019 21:25

Tüm zamanlar UTC


.


Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 20 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 13 Ağu 2013 09:30 
Çevrimdışı
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesaj Panosu Yöneticisi
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 10 Eyl 2012 23:38
Mesajlar: 4777
Konum: İngiltere
Ettiği teşekkür: 2146
Aldığı teşekkür: 1359
Şehir: Londra
Vize Durumu: Var
Vize Türü: İngiliz Vatandaşı
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Yorgun
Burcu: Oğlak
Arkadaşlar yeni bir belge yayınlanmış ve ben çok yararlı buldum. İçerisinde 5 yıllık vize ile ILR-M başvurusunda bulunanların evden uzakta geçirebileceği gün sayısı yer alıyor...

Öncelikle şunu söyleyeyim. 24 saatlik tam bir gün olarak her yıl için maximum 180 gün yani 6 ay evden uzak geçirebileceğiniz söyleniyor...

Ama bunu okuyanlar şunu sakın unutmasınlar ki ILR den sonra vatandaşlığa başvuracaklar aman dikkat diyorum ! Çünkü vatandaşlığa başvurmanın kuralı ise 2 yıllık vizesi olanlarda son 3 yılda 270 günden fazla yurt dışında geçiremeyeceğimiz yönünde ve 3. yılda yani son yılımızda (ILR aldıktan sonraki son 1 yıl) 90 günden fazla geçiremeyeceğimiz belirtiliyor... 5 yıllık vizeyle gelenler için de bu kural 5 yıl + 1 yıl ILR süresiyle büyük ihtimalle 540 gün den fazla yurt dışında geçiremeyeceğimiz yönünde olmalıdır ve yine son 6. yıl olan ILR sonrasındaki bir yılda 90 günden fazla geçiremeyeceğimiz bilinmelidir. Her yıla 90 gün ayırma hakkımız olduğunuzu düşününüz. Oldukça karışık gibi gözükse de elimden geldiğince açıklamaya çalışıyorum umarım anlaşılır olmuşumdur...

Mesela şöyle diyelim , 5 yıllık vizeden sonra ILR için başvuracaksınız ama daha sonrasında vatandaşlık düşünmüyorsunuz mesela bu koşullarda her yıl max . 180 gün dışarıda geçirebilirsiniz.

Ama ILR'den 1 yıl sonra vatandaşlığa da başvuracaksanız bu 180 gün olayını unutunuz. Her yıl toplam 3 ay yurt dışına çıkma hakkınız bulunuyor ve toplam da bu 6 yılın sonunda 540 gün dışarıda geçirebilirsiniz. Temmuz 2012 öncesi ve sonrası yani kuralların değiştiği dönem öncesi ve sonrasında başvuranlarda bu durum değişmiyor... Temmuz 2012 öncesinde başvuranlarda da bu sefer 3 yıl sonunda toplam da 270 gün dışarı da geçirme hakkı bulunuyor ve 90 gün en fazla dışarıda geçirebiliriz...

Diğer bir not evinizden 12 mile dışarıda geçirdiğiniz tam gün olan her gün bu hakkınız olan 90 günden düşüyor bunu bildirmek isterim ve neden evinizin dışında geçirdiğinizi açıklamanız isteniyor her gün için...

Yayınlanan belgeye göre bir diğer olay da gemicilerle alakalı. Gemilerde vs. çalışanların da iş amaçlı da olsa dışarı da geçirdikleri günler sayılı günlerinden sayılıyor.

Buradan yola çıkarak pilot ve kabin memuru olanlarında aynı kapsama alındığını düşünüyorum ama bununla ilgili bir yazı henüz görmedim. Formu detaylı okuduğum da dikkatimi çeken yeni bir şey olursa mutlaka ekleme yapacağım. İşte 31 sayfalık belgenin adresi

http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/sitec ... iew=Binary

Bu da sizinle paylaşmak istediğim bir resim

Eklenti:
ILR.jpg
ILR.jpg [ 137.5 KiB | 1509 kere görüntülendi ]

_________________
FACEBOOK SAYFA : https://www.facebook.com/ingiltereforumu/
FACEBOOK GRUP : https://www.facebook.com/groups/ingiltereforumu/


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 13 Ağu 2013 09:34 
Çevrimdışı
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesaj Panosu Yöneticisi
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 10 Eyl 2012 23:38
Mesajlar: 4777
Konum: İngiltere
Ettiği teşekkür: 2146
Aldığı teşekkür: 1359
Şehir: Londra
Vize Durumu: Var
Vize Türü: İngiliz Vatandaşı
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Yorgun
Burcu: Oğlak
Üstte yayınladığım resmin sondan 4. satırında gördüğümüz üzere havayolu çalışanlarının uluslararası yaptıkları yolculuklar bu 90 günlük yada 180 günlük dilimden düşmüyormuş... Hava yolu çalışanları için güzel bir haber

_________________
FACEBOOK SAYFA : https://www.facebook.com/ingiltereforumu/
FACEBOOK GRUP : https://www.facebook.com/groups/ingiltereforumu/


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 13 Ağu 2013 11:30 
Çevrimdışı
Sözcü
Sözcü
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 25 Haz 2013 13:46
Mesajlar: 193
Ettiği teşekkür: 79
Aldığı teşekkür: 94
Şehir: east london
Vize Durumu: Var
Vize Türü: spouse visa
Vize Statüsü: Vizesini Aldı
Cinsiyet: K ♀
Ruh Hali: Yorgun
Burcu: Yengeç
t&a yani simdi benim vizem ilk etapta 2 yil 7 ay sonra yine vize basvurusu yapacagim o vizeyi de aldiktan sonra toplam 5 yil icerisinde 180 gun ulke disina cikmamis olmam mi gerekiyor?


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 13 Ağu 2013 11:52 
Çevrimdışı
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesaj Panosu Yöneticisi
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 10 Eyl 2012 23:38
Mesajlar: 4777
Konum: İngiltere
Ettiği teşekkür: 2146
Aldığı teşekkür: 1359
Şehir: Londra
Vize Durumu: Var
Vize Türü: İngiliz Vatandaşı
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Yorgun
Burcu: Oğlak
saniyeyalcin yazdı:
t&a yani simdi benim vizem ilk etapta 2 yil 7 ay sonra yine vize basvurusu yapacagim o vizeyi de aldiktan sonra toplam 5 yil icerisinde 180 gun ulke disina cikmamis olmam mi gerekiyor?


yok saniye tamamen yanlış anlamışsın :D tamamını okudun mu sen yazdığımın...

180 gün her yıl için hakkın var ama ILR den sonra vatandaşlık başvurusunda bulunacaksan yılda 90 günden fazla asla ülkeden çıkmamalısın... her yıl için 90 gün

_________________
FACEBOOK SAYFA : https://www.facebook.com/ingiltereforumu/
FACEBOOK GRUP : https://www.facebook.com/groups/ingiltereforumu/


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 13 Ağu 2013 11:56 
Çevrimdışı
Sözcü
Sözcü
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 25 Haz 2013 13:46
Mesajlar: 193
Ettiği teşekkür: 79
Aldığı teşekkür: 94
Şehir: east london
Vize Durumu: Var
Vize Türü: spouse visa
Vize Statüsü: Vizesini Aldı
Cinsiyet: K ♀
Ruh Hali: Yorgun
Burcu: Yengeç
t&a simdi ben ILR fln bilmedgim icin daha o asamaya gecemedim:)hala bu vize sokunu atlatamadim:)

2 sene ay icersinde 180 gun ulke disina cikabilirim.simdi ki vizemle deil mi?


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 13 Ağu 2013 12:08 
Çevrimdışı
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesaj Panosu Yöneticisi
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 10 Eyl 2012 23:38
Mesajlar: 4777
Konum: İngiltere
Ettiği teşekkür: 2146
Aldığı teşekkür: 1359
Şehir: Londra
Vize Durumu: Var
Vize Türü: İngiliz Vatandaşı
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Yorgun
Burcu: Oğlak
saniyeyalcin yazdı:
t&a simdi ben ILR fln bilmedgim icin daha o asamaya gecemedim:)hala bu vize sokunu atlatamadim:)

2 sene ay icersinde 180 gun ulke disina cikabilirim.simdi ki vizemle deil mi?


ILR nin açılımı Indefinite leave to remain yani süresiz oturumdur... Süresiz oturumu almanız için yeni başvuru yapanların 5 yıl burada bulunması gerekiyor. 2.7 yıllık vizeden 2 kere almanız gerekiyor. 2. vizenize ingiltere'den başvuracaksınız uzatma vizesi olan bir vize ve sanırım o FLR-M olacak sizde de adı...

ILR alındıktan 1 yıl sonra vatandaşlık başvurusunda bulunabiliyorsunuz...

Şimdi saniye senin durumunda eğer yok ben vatandaşlık düşünmüyorum diyorsan evet her yıl 180 gün ülke dışına çıkabilirsin . ILR'ye başvurunu yaptığın tarihten 5 yıl geriye giderek bu hesaplama yapılacak. Mesela senin vize alma tarihin 1 Ağustos 2013 diyelim ve mesela 20 Eylül 2018'de ILR için başvurdun diyelim..
20 Eylül 2018 ile 20 Eylül 2017 arası 180 gün
20 Eylül 2017 ile 20 Eylül 2016 arası 180 gün
20 Eylül 2016 ile 20 Eylül 2015 arası 180 gün
20 Eylül 2015 ile 20 Eylül 2014 arası 180 gün
20 Eylül 2014 ile 20 Eylül 2013 arası 180 gün

böyle hesaplanıyor.. Ama vatandaşlık başvurusunda bulunacaksan şöyle düşüneceksin..

ILR başvuru tarihi örnek olarak 1 Ekim 2018 dersek bu tarihten vatandaşlık başvurusu yapabileceğin 2 Ekim 2019 tarihine kadar 90 gün olmak üzere tablo da şöyle yer alacak dışarıda geçirebileceğin zamanlar

2 Ekim 2019 ile 1 Ekim 2018 arası 90 gün
20 Eylül 2018 ile 20 Eylül 2017 arası 90 gün
20 Eylül 2017 ile 20 Eylül 2016 arası 90 gün
20 Eylül 2016 ile 20 Eylül 2015 arası 90 gün
20 Eylül 2015 ile 20 Eylül 2014 arası 90 gün
20 Eylül 2014 ile 20 Eylül 2013 arası 90 gün

_________________
FACEBOOK SAYFA : https://www.facebook.com/ingiltereforumu/
FACEBOOK GRUP : https://www.facebook.com/groups/ingiltereforumu/


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 13 Ağu 2013 12:17 
Çevrimdışı
Sözcü
Sözcü
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 25 Haz 2013 13:46
Mesajlar: 193
Ettiği teşekkür: 79
Aldığı teşekkür: 94
Şehir: east london
Vize Durumu: Var
Vize Türü: spouse visa
Vize Statüsü: Vizesini Aldı
Cinsiyet: K ♀
Ruh Hali: Yorgun
Burcu: Yengeç
kisacasi vatandaslik almak 6.5 yil gibi bir sure oluyor

tesekkurler t&a


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 13 Ağu 2013 12:19 
Çevrimdışı
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesaj Panosu Yöneticisi
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 10 Eyl 2012 23:38
Mesajlar: 4777
Konum: İngiltere
Ettiği teşekkür: 2146
Aldığı teşekkür: 1359
Şehir: Londra
Vize Durumu: Var
Vize Türü: İngiliz Vatandaşı
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Yorgun
Burcu: Oğlak
saniyeyalcin yazdı:
kisacasi vatandaslik almak 6.5 yil gibi bir sure oluyor

tesekkurler t&a


6 yıl aslında. 2.7 yıllık vizenin bitmesine sanırım 3 ay kala başvuruyorsun yeni vizene. Ve diğer vize de öyle 3 ay kala falan başvuruyorsun ILR'ye...

_________________
FACEBOOK SAYFA : https://www.facebook.com/ingiltereforumu/
FACEBOOK GRUP : https://www.facebook.com/groups/ingiltereforumu/


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 13 Ağu 2013 12:21 
Çevrimdışı
Sözcü
Sözcü
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 25 Haz 2013 13:46
Mesajlar: 193
Ettiği teşekkür: 79
Aldığı teşekkür: 94
Şehir: east london
Vize Durumu: Var
Vize Türü: spouse visa
Vize Statüsü: Vizesini Aldı
Cinsiyet: K ♀
Ruh Hali: Yorgun
Burcu: Yengeç
temmuz 2012 oncesinde de ayni miydi bu sure?


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 13 Ağu 2013 12:28 
Çevrimdışı
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesaj Panosu Yöneticisi
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 10 Eyl 2012 23:38
Mesajlar: 4777
Konum: İngiltere
Ettiği teşekkür: 2146
Aldığı teşekkür: 1359
Şehir: Londra
Vize Durumu: Var
Vize Türü: İngiliz Vatandaşı
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Yorgun
Burcu: Oğlak
saniyeyalcin yazdı:
temmuz 2012 oncesinde de ayni miydi bu sure?


hayır herşey toplam 3 yıldı. Benimkisi öyle mesela.. 2 yıl ILR'ye kadar bekliyorsun sonrasında da 1 yıl vatandaşlık için bekliyorsun...

_________________
FACEBOOK SAYFA : https://www.facebook.com/ingiltereforumu/
FACEBOOK GRUP : https://www.facebook.com/groups/ingiltereforumu/


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 20 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC


Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir


Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap verebilirsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu foruma eklentiler gönderebilirsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye