Bize Buradan Ulaşabilirsiniz : admin@ingiltereforumu.com

Facebook İletişim : www.facebook.com/ingiltereforumu



Zaman: 15 Kas 2018 06:44

Tüm zamanlar UTC


.

Forum kuralları


Forum kurallarını görüntülemek için lütfen buraya tıklayın



Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 7 mesaj ] 
Yazar Mesaj
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 18 Tem 2018 10:03 
Çevrimdışı
Yeni Üye
Yeni Üye
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 18 Tem 2018 09:08
Mesajlar: 5
Ettiği teşekkür: 2
Aldığı teşekkür: 0
Şehir: İstanbul
Vize Durumu: Henüz Yok
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: Kova
Forumda daha önce İngiltere'ye gitmiş olmadığı gerekçesi ile başvurusu reddedilmiş kişiler olduğunu okudum.

Bunun ne kadar önemli bir faktör olduğunu, hangi durumda ret veya kabul kriteri oluşturduğunu bilmek istiyorum ama bu konuda derli toplu bir forum başlığı göremedim.

Genç arkadaşlar gezmeye veya arkadaşlarının yanında bir şekilde uzun süreli gitmiş olabilirler veya yaşı bana yakın, çok uluslu şirketlerle iş yapanlar iş nedeniyle çok gidip gelmiş olabilirler veya geçim ile derdi olmayanlar. Ancak benim durumumda ailemin (eşim ve çocuklar) geçimini sağlamak gerekmesi nedeniyle böyle bir fırsat mümkün değil ve son 10-15 yıldır hiç mümkün değildi. Kısa dönemli 3-4 gün gibi çok değişik ülkelerde (Hollanda, Türkiye'nin Non-EU komşuları vb., çocuklukta Almanya) bulundum ama İngiltere'ye gitmem gerekmedi.

Başvuru öncesinde bir contract yaparsam, onun görüşmesi öncesinde birkaç gün için oraya gitmem gerekebilir ama o kadar olur. Tabi bir de merak ettiğim, İngiltere'ye gitmiş olmak, uzunca süre bulunmuş olmak gerekli bir koşul ise (eğer) işi gücü ve sorumlulukları olan adamın bunu nasıl yapmış olacağının beklendiği :-). İngiltere dışından orası ile ticaret veya iş yapmış olan kitleye özgü bir konu mudur Ankara Anlaşması? Zira başka türlü orada kendi geliri ile legal şekilde hayatını sürdürmesi mümkün değil bir kşinin (veya ailenin).


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 18 Tem 2018 11:16 
Çevrimdışı
Efsane Yazar
Efsane Yazar
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 14 Kas 2015 17:13
Mesajlar: 350
Ettiği teşekkür: 95
Aldığı teşekkür: 57
Şehir: Bursa
Vize Durumu: Var
Vize Türü: Settlement
Vize Statüsü: Vizesini Aldı
Cinsiyet: K ♀
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: Yengeç
bkyavas konu basligi cok net degil.
Yerlesim mi, ziyaret mi, anlayamadigim icin baktim. Sorunuz, Ankara anlasmasi ile ilgiliyse belirtmeniz daha uygun olur sanki.
Bol sans


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 18 Tem 2018 12:04 
Çevrimdışı
Yeni Üye
Yeni Üye
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 18 Tem 2018 09:08
Mesajlar: 5
Ettiği teşekkür: 2
Aldığı teşekkür: 0
Şehir: İstanbul
Vize Durumu: Henüz Yok
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: Kova
Lyla, teşekkürler, foruma yeni katıldım, herhangi bir cevap almak dahi güzel :-). Evet, sorum Ankara Anlaşması ile ilgili (o konu altında açmıştım başlığımı: "Forum ana sayfa » İngiltere Vizesi » Ankara Antlaşması Vizeleri") ama sanırım ana sayfadaki linklerde kategori bilgisi bulunmadığı ve tepede de küçücük yazdığı için fark edilmedi. Başvurum yerleşim amaçlı.


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 18 Tem 2018 13:10 
Çevrimdışı
Araştırmacı
Araştırmacı
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 15 Mar 2017 07:06
Mesajlar: 80
Ettiği teşekkür: 5
Aldığı teşekkür: 13
Şehir: Istanbul
Vize Durumu: Henüz Yok
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: Terazi
bkyavas yazdı:
Forumda daha önce İngiltere'ye gitmiş olmadığı gerekçesi ile başvurusu reddedilmiş kişiler olduğunu okudum.

Bunun ne kadar önemli bir faktör olduğunu, hangi durumda ret veya kabul kriteri oluşturduğunu bilmek istiyorum ama bu konuda derli toplu bir forum başlığı göremedim.

Genç arkadaşlar gezmeye veya arkadaşlarının yanında bir şekilde uzun süreli gitmiş olabilirler veya yaşı bana yakın, çok uluslu şirketlerle iş yapanlar iş nedeniyle çok gidip gelmiş olabilirler veya geçim ile derdi olmayanlar. Ancak benim durumumda ailemin (eşim ve çocuklar) geçimini sağlamak gerekmesi nedeniyle böyle bir fırsat mümkün değil ve son 10-15 yıldır hiç mümkün değildi. Kısa dönemli 3-4 gün gibi çok değişik ülkelerde (Hollanda, Türkiye'nin Non-EU komşuları vb., çocuklukta Almanya) bulundum ama İngiltere'ye gitmem gerekmedi.

Başvuru öncesinde bir contract yaparsam, onun görüşmesi öncesinde birkaç gün için oraya gitmem gerekebilir ama o kadar olur. Tabi bir de merak ettiğim, İngiltere'ye gitmiş olmak, uzunca süre bulunmuş olmak gerekli bir koşul ise (eğer) işi gücü ve sorumlulukları olan adamın bunu nasıl yapmış olacağının beklendiği :-). İngiltere dışından orası ile ticaret veya iş yapmış olan kitleye özgü bir konu mudur Ankara Anlaşması? Zira başka türlü orada kendi geliri ile legal şekilde hayatını sürdürmesi mümkün değil bir kşinin (veya ailenin).


Merhaba,

Bir kaç yerde okuduğum kadarı ile ingiltereye gitmeden bu vizeyi alabilenler var, daha önce gitmiş olmanın avantajı, ben uk gittim geldim gördüm piyasa araştırması yaptım. (yani memurun sen burayı bilmiyorsun hiç gelmemişsin gibi bir sebebi elemek) Ankara Anlaşmasında daha önce ingilterede bulunma şartı yok, Fakat..

Burada business plan devreye girer işinde deneyimli bir danışman yapacağınız işe istinaden sizin için bir piyasa araştırması yapar, mesleğinizin geçeriliği, pazar payı, işinizdeki tecrübe, işinizin yapılabilirliğini kanıtlar.. Sizde bir kaç potansiyel müşteri bulmanız durumunda vize almanız için bence bir engel yok. Çünkü kişi dersine iyi çalışmış, Bunun için gerçekten iyi danışmanlar ile çalışmanız gerekli.

tabi evli ve çocuklu biri için göstermeniz gereken sermaye miktarınız önemlidir..

Örneğin; bir otomobil tamircisi olarak başvuracaksınız tamamen farazi yazıyorum.

-uygun bir atölye
-anahtar takımları
-otomobil lift'i
-hava kompresörü
bu gibi ihtiyaçlarınızı kalem kalem hesaplayıp... ve Tüm ailenizi minimum 6 ay işler yoluna girip para kazanana kadar geçindirebilecek kadar cebinizde para olması lazım.

Kısaca örnek olarak işinizi kurmak için 5000 GBP ailenizi de 4 kişi düşünürsek minimum geçinmek için aylık 2000 GBP baz alırsak 17.000 GBP sermayenizin olması gerekiyor, tabiki bu durumlar meslek ve sektöre göre değişir IT sektöründe çok fazla ekipman ihtiyazcınız olmaz.

Saygılar

_________________
AA Whatsapp Grubu


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 18 Tem 2018 15:14 
Çevrimdışı
Yeni Üye
Yeni Üye
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 18 Tem 2018 09:08
Mesajlar: 5
Ettiği teşekkür: 2
Aldığı teşekkür: 0
Şehir: İstanbul
Vize Durumu: Henüz Yok
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: Kova
asiel Bilgi için çok teşekkürler öncelikle.

Benim işim IT olmasa da ona çok benzer bir doğası var. Sanırım Contract bazlı elektronik mühendisliği işi için çok fazla bir şey kanıtlamam gerekmeyecektir diye düşünüyorum (çalışan aranan bir iş alanı). Gidiş şeklim de kendi tasarım ofisimi kurmak şeklinde olacak, evden çalışılabilir bir iş çünkü. Mühendislik tecrübesi de 25 yıl gibi olunca çoğu işe "overqualified" olmuş olduğumdan contract based iş bulmak da biraz daha kolay olur (Türkiye'de çalıştığım seviyedeki kalitede işlerde çalışmaktan vazgeçtim bir süredir, en azından işleri orada yoluna koyana kadar). Şu anda ailemin yaşam giderlerini karşılamak dışında başka sermaye konulacak bir iş söz konusu olmayacak, bu nedenle yıllar sonra buna cesaret edebildim açıkçası. Contract olduğu için geçim problem olmayacak ama sanırım 20,000 GBP bir miktarı 1 yıllık gider için götürebilirim.

Tek firma ile contract yapmış olduğunda bunun yetersiz bulunabildiği konusunda bir şeylere rastladım ama bu riski almaktan başka bir çarem yok, zira orada bir dükkan açmayacağım, işleri yoluna koyup tek adam çalışmaktansa belki ofis haline belirli bir amaca yönelik çalışma yaratabilirim, herhangi bir satış işine girmeye göre daha sağlam bir startup sayılır böyle başlamak (en azından mantıken).

Endişem daha çok "meşhur" İngiliz bürokrasisine anlamsızca takılacak bir plan yapmamak için. Ne gerekiyorsa biraz sağlama almak niyetindeyim :-)

Yine de kaybedeceksem (ret nedeniyle) sadece biraz zaman ve emek kaybetmiş olacağım.

Bu ara konu ile direkt ilgisi yok ama ailenin "dependant" vize başvurularını da Ankara Anlaşması Vize başvurusu ile birlikte yapma şartı var mı? Çünkü hep beraber tası tarağı toplayıp oraya yerleşmeyi değil de birkaç ay sonra ailemi oraya almayı planlıyorum. O durumda eşim işin de dil sınavı sözkonusu olacak zira.


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 18 Tem 2018 16:13 
Çevrimdışı
Araştırmacı
Araştırmacı
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 15 Mar 2017 07:06
Mesajlar: 80
Ettiği teşekkür: 5
Aldığı teşekkür: 13
Şehir: Istanbul
Vize Durumu: Henüz Yok
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: Terazi
bkyavas yazdı:
asiel Bilgi için çok teşekkürler öncelikle.

Benim işim IT olmasa da ona çok benzer bir doğası var. Sanırım Contract bazlı elektronik mühendisliği işi için çok fazla bir şey kanıtlamam gerekmeyecektir diye düşünüyorum (çalışan aranan bir iş alanı). Gidiş şeklim de kendi tasarım ofisimi kurmak şeklinde olacak, evden çalışılabilir bir iş çünkü. Mühendislik tecrübesi de 25 yıl gibi olunca çoğu işe "overqualified" olmuş olduğumdan contract based iş bulmak da biraz daha kolay olur (Türkiye'de çalıştığım seviyedeki kalitede işlerde çalışmaktan vazgeçtim bir süredir, en azından işleri orada yoluna koyana kadar). Şu anda ailemin yaşam giderlerini karşılamak dışında başka sermaye konulacak bir iş söz konusu olmayacak, bu nedenle yıllar sonra buna cesaret edebildim açıkçası. Contract olduğu için geçim problem olmayacak ama sanırım 20,000 GBP bir miktarı 1 yıllık gider için götürebilirim.

Tek firma ile contract yapmış olduğunda bunun yetersiz bulunabildiği konusunda bir şeylere rastladım ama bu riski almaktan başka bir çarem yok, zira orada bir dükkan açmayacağım, işleri yoluna koyup tek adam çalışmaktansa belki ofis haline belirli bir amaca yönelik çalışma yaratabilirim, herhangi bir satış işine girmeye göre daha sağlam bir startup sayılır böyle başlamak (en azından mantıken).

Endişem daha çok "meşhur" İngiliz bürokrasisine anlamsızca takılacak bir plan yapmamak için. Ne gerekiyorsa biraz sağlama almak niyetindeyim :-)

Yine de kaybedeceksem (ret nedeniyle) sadece biraz zaman ve emek kaybetmiş olacağım.

Bu ara konu ile direkt ilgisi yok ama ailenin "dependant" vize başvurularını da Ankara Anlaşması Vize başvurusu ile birlikte yapma şartı var mı? Çünkü hep beraber tası tarağı toplayıp oraya yerleşmeyi değil de birkaç ay sonra ailemi oraya almayı planlıyorum. O durumda eşim işin de dil sınavı sözkonusu olacak zira.


Merhaba,

Öncelikle Contract bazlı işleri planınızdan çıkartın.. bunu belirtmeyin gizli işçi gibi algılanır, Bunu yaparsınız fakat Home Office bildirmeyin. Zaten danışmanınız size bunu söyleyecektir.

İşiniz gayet yapılabilir iş UK de geçerli olabileceğini düşünüyorum, Bunun için çok iyi bir Business Plan hazırlanması gerekli. 20K çok iyi bir rakam.

Bürokrasiye takılmamak adına size önerim; Kesinlikle Göçmenlik Hukukunu iyi bilen bir Avukat ile çalısın.. Hatta mümkünse Turist olarak 2 günlüğüne olsa dahi bir ingiltere ziyareti yapın.

Eşiniz ve çocuklarınız sizinle aynı anda başvuru yapabilirler vizeniz onaylandığı zaman sadece sizinle UK' ye gelip BRP kartlarını alıp geri dönerler, tatil yapılmış olur, çünkü onay alınırsa vize pasaporta 1 aylık basılıyor 1 ay içinde uk de olmak zorundasınız ardından BRP kartlarınızı alıp bu kartlar ile ülkeye giriş yapıyorsunuz. Başvuru 3 ayda sonuçlanıyor siz 5 ay sonrasına vizeyi isteyebilirsiniz.

Ayrıca sizin veya dependant'ların ECAA kapsamında dil zorunluluğu yok, bu zorunluluk 5 yıl sonunda kalıcı oturum (ILR) almak için geçerli. İngilizce dil sınavı & Life in UK.

_________________
AA Whatsapp Grubu


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 20 Tem 2018 05:23 
Çevrimdışı
Yeni Üye
Yeni Üye
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 18 Tem 2018 09:08
Mesajlar: 5
Ettiği teşekkür: 2
Aldığı teşekkür: 0
Şehir: İstanbul
Vize Durumu: Henüz Yok
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: Kova
asiel Teşekkür ederim.


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 7 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC


Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 22 misafir


Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap verebilirsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu foruma eklentiler gönderebilirsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye