İngiltere Vizesi Destek Forumu • İngiltere'de Yaşayan Türklerin Buluşma Noktası



Bize Buradan Ulaşabilirsiniz : admin@ingiltereforumu.com

Facebook İletişim : www.facebook.com/ingiltereforumu



Zaman: 17 Ağu 2018 17:17

Tüm zamanlar UTC


.

Forum kuralları


Forum kurallarını görüntülemek için lütfen buraya tıklayın



Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 12 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: İngilterede Doğum yapanlar
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 05 Haz 2018 14:23 
Çevrimdışı
Acemi
Acemi
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 04 Haz 2018 10:42
Mesajlar: 12
Ettiği teşekkür: 0
Aldığı teşekkür: 0
Şehir: GAZİANTEP
Vize Durumu: Henüz Yok
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: Koç
Selam ;
Eşimin ailesi ingiltere vatandaşı . eşimin vatandaşlığı yok sadece vizesi var bekarken vize alınmış 2020 kadar süresi var. şimdi eşim hamile doğumu ingilterede gerçekleştirirse cocuk çifte vatandaşlık hak eder mi etmez ise edilmesi için gerekli şartlar nelerdir bilgisi olan var mı ?


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 05 Haz 2018 14:45 
Çevrimdışı
Kaptan
Kaptan
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 08 Tem 2015 05:13
Mesajlar: 814
Ettiği teşekkür: 30
Aldığı teşekkür: 279
Şehir: Londra
Vize Durumu: Var
Vize Türü: British Citizen
Vize Statüsü: Vizesini Aldı
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Yalnız
Burcu: Aslan
agcabay01 yazdı:
Selam ;
Eşimin ailesi ingiltere vatandaşı . eşimin vatandaşlığı yok sadece vizesi var bekarken vize alınmış 2020 kadar süresi var. şimdi eşim hamile doğumu ingilterede gerçekleştirirse cocuk çifte vatandaşlık hak eder mi etmez ise edilmesi için gerekli şartlar nelerdir bilgisi olan var mı ?


Sayın agcabay,
Sizin için kısa bir araştırma yaptım yalnız bu yazdıklarım tamamen bir araştırmanın sonucu kesin bir cevap değildir lütfen gözardı etmeyin.Eğer yanlış bir bilgi verdiysem şimdiden özür dilerim

30 Nisan 2006 tarihinden itibaren, bir ebeveyn çocuğunun doğum tarihi boyunca daimi yerleşik statüsü kazanmış olmalıdır. Bu genellikle, ebeveynin vizesini kullandığı beş yıllık süresinden sonra olacaktır.(Eğer İngiliz vatandaşı ile evli değilse)
Vize haklarının kullanılması, işçi, serbest meslek sahibi, öğrenci, kendine yeterli veya iş arayan olmak anlamına gelir. Bu etkinliklerin her biri için yeterlilik zamanı olarak sayılacak özel şartlar vardır. Bazı durumlarda, bir ebeveynin Kalıcı İkamet statüsünü kazanıp kazanmadığı, oldukça karmaşık yasal konular içerebilir.
Bir veya daha fazla ebeveyn, doğum sırasında yukarıdaki şartları yerine getirmişse, çocuk İngiliz olacaktır.


İngiltere'de doğmuş olan ve doğuştan İngiliz olmayan çocuklar, ebeveynlerinden biri ILR veya kalıcı ikamet durumu kazandığında İngiliz vatandaşı olarak kaydedilebilir.
Bir ücretle kayıt yaptırmak için başvuru, çocuğun 18. doğum gününden önce yapılmalıdır.
Birleşik Krallık'ta doğdukları ve hayatlarının ilk 10 yılını burada geçirdikleri takdirde (90 güne kadar olanlar hariç) İngiliz vatandaşları olarak kayıt yaptırmak da mümkündür. Bu uygulama hem çocuklar hem de yetişkinler tarafından yapılabilir.
Ayrıca, Ev Ofisi'nin takdir yetkisini kullanması durumunda bir çocuğun kayıt altına alınması mümkün olabilir. Her durumda, 10 yaşın üzerindeki çocuklar iyi bir karakter gereksinimini karşılamalıdır.


Umarım bu bilgiler yardımcı olmuştur.Lütfen aklınıza takılan bir konu varsa yazınız.

_________________
Always look on the bright side of life!
Her zaman hayatin aydinlik yonune bakmalisin


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 05 Haz 2018 17:22 
Çevrimdışı
Acemi
Acemi
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 04 Haz 2018 10:42
Mesajlar: 12
Ettiği teşekkür: 0
Aldığı teşekkür: 0
Şehir: GAZİANTEP
Vize Durumu: Henüz Yok
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: Koç
londoneye4168 yazdı:
agcabay01 yazdı:
Selam ;
Eşimin ailesi ingiltere vatandaşı . eşimin vatandaşlığı yok sadece vizesi var bekarken vize alınmış 2020 kadar süresi var. şimdi eşim hamile doğumu ingilterede gerçekleştirirse cocuk çifte vatandaşlık hak eder mi etmez ise edilmesi için gerekli şartlar nelerdir bilgisi olan var mı ?


Sayın agcabay,
Sizin için kısa bir araştırma yaptım yalnız bu yazdıklarım tamamen bir araştırmanın sonucu kesin bir cevap değildir lütfen gözardı etmeyin.Eğer yanlış bir bilgi verdiysem şimdiden özür dilerim

30 Nisan 2006 tarihinden itibaren, bir ebeveyn çocuğunun doğum tarihi boyunca daimi yerleşik statüsü kazanmış olmalıdır. Bu genellikle, ebeveynin vizesini kullandığı beş yıllık süresinden sonra olacaktır.(Eğer İngiliz vatandaşı ile evli değilse)
Vize haklarının kullanılması, işçi, serbest meslek sahibi, öğrenci, kendine yeterli veya iş arayan olmak anlamına gelir. Bu etkinliklerin her biri için yeterlilik zamanı olarak sayılacak özel şartlar vardır. Bazı durumlarda, bir ebeveynin Kalıcı İkamet statüsünü kazanıp kazanmadığı, oldukça karmaşık yasal konular içerebilir.
Bir veya daha fazla ebeveyn, doğum sırasında yukarıdaki şartları yerine getirmişse, çocuk İngiliz olacaktır.


İngiltere'de doğmuş olan ve doğuştan İngiliz olmayan çocuklar, ebeveynlerinden biri ILR veya kalıcı ikamet durumu kazandığında İngiliz vatandaşı olarak kaydedilebilir.
Bir ücretle kayıt yaptırmak için başvuru, çocuğun 18. doğum gününden önce yapılmalıdır.
Birleşik Krallık'ta doğdukları ve hayatlarının ilk 10 yılını burada geçirdikleri takdirde (90 güne kadar olanlar hariç) İngiliz vatandaşları olarak kayıt yaptırmak da mümkündür. Bu uygulama hem çocuklar hem de yetişkinler tarafından yapılabilir.
Ayrıca, Ev Ofisi'nin takdir yetkisini kullanması durumunda bir çocuğun kayıt altına alınması mümkün olabilir. Her durumda, 10 yaşın üzerindeki çocuklar iyi bir karakter gereksinimini karşılamalıdır.


Umarım bu bilgiler yardımcı olmuştur.Lütfen aklınıza takılan bir konu varsa yazınız.


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 05 Haz 2018 22:04 
Çevrimdışı
Acemi
Acemi
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 04 Haz 2018 10:42
Mesajlar: 12
Ettiği teşekkür: 0
Aldığı teşekkür: 0
Şehir: GAZİANTEP
Vize Durumu: Henüz Yok
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: Koç
O zmn sıkıntı çünkü benim vizem yok eşimin 2020 e kadar var sadece babasının vatandaşılıqı var oda bir faydası yok hiç bir şekilde yararlanmıyor cocugun orda doqması deil mi


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 05 Haz 2018 22:40 
Çevrimdışı
Kaptan
Kaptan
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 08 Tem 2015 05:13
Mesajlar: 814
Ettiği teşekkür: 30
Aldığı teşekkür: 279
Şehir: Londra
Vize Durumu: Var
Vize Türü: British Citizen
Vize Statüsü: Vizesini Aldı
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Yalnız
Burcu: Aslan
Home office'nin resmi sitesinde yazanları senin için çevirdim.Başka bir yolu varsa onu ben bulamadım

_________________
Always look on the bright side of life!
Her zaman hayatin aydinlik yonune bakmalisin


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 05 Haz 2018 22:41 
Çevrimdışı
Kaptan
Kaptan
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 08 Tem 2015 05:13
Mesajlar: 814
Ettiği teşekkür: 30
Aldığı teşekkür: 279
Şehir: Londra
Vize Durumu: Var
Vize Türü: British Citizen
Vize Statüsü: Vizesini Aldı
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Yalnız
Burcu: Aslan
İngiltere'de doğmuş olan ve doğuştan İngiliz olmayan çocuklar, ebeveynlerinden biri ILR veya kalıcı ikamet durumu kazandığında İngiliz vatandaşı olarak kaydedilebilir.
Bir ücretle kayıt yaptırmak için başvuru, çocuğun 18. doğum gününden önce yapılmalıdır.
Birleşik Krallık'ta doğdukları ve hayatlarının ilk 10 yılını burada geçirdikleri takdirde (90 güne kadar olanlar hariç) İngiliz vatandaşları olarak kayıt yaptırmak da mümkündür. Bu uygulama hem çocuklar hem de yetişkinler tarafından yapılabilir.
Ayrıca, Ev Ofisi'nin takdir yetkisini kullanması durumunda bir çocuğun kayıt altına alınması mümkün olabilir. Her durumda, 10 yaşın üzerindeki çocuklar iyi bir karakter gereksinimini karşılamalıdır.

_________________
Always look on the bright side of life!
Her zaman hayatin aydinlik yonune bakmalisin


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 05 Haz 2018 22:43 
Çevrimdışı
Kaptan
Kaptan
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 08 Tem 2015 05:13
Mesajlar: 814
Ettiği teşekkür: 30
Aldığı teşekkür: 279
Şehir: Londra
Vize Durumu: Var
Vize Türü: British Citizen
Vize Statüsü: Vizesini Aldı
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Yalnız
Burcu: Aslan
Yukardaki bölüm sizin durumunuza uyabilir.Sonradan esiniz ILR veya vatandaşlık alabilir yada çocuğunuz belirtilen süre burada yaşıyabilir en azından gelecek için bir umut var

_________________
Always look on the bright side of life!
Her zaman hayatin aydinlik yonune bakmalisin


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 06 Haz 2018 04:10 
Çevrimdışı
Acemi
Acemi
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 04 Haz 2018 10:42
Mesajlar: 12
Ettiği teşekkür: 0
Aldığı teşekkür: 0
Şehir: GAZİANTEP
Vize Durumu: Henüz Yok
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: Koç
Herşey için çok teşekür ederim.
Eşim evlenmeden önce babası bu işlemi yapdı 3 yıllık aile birleşimi için vize aldı . Tabi bunu. Donucu ewlendikden 10 gün sonra sonuçlandı ve vize hak etti şıan eşim tatil amaclı londraya gitti . Orda çalışma izni almak için , vatandaşlıkdan yararlanmak için görüşmüşler olumsuz demişler ewlendiği için vatandailıqı hak etmesi için ızun süre burda kalması lazım denilmiş vize süresi biter bitmez ninormal turist başvurusu yapacagını sölemişler.
Biz tabi her anne baba cocukların en iyi yerde yetişmesini isterler bizde onun gibi düşünmüştük 3 ay önce göndermeyi düşünüyordum doqum yaptıkdan sonra. Geri buraya gelecekdi .
*o zmn ben gene de gönderecem vatandaşlıqı hak etmese bile cocuk orda doqsun yeni bir yasa çıkarda faydalanır
*peki sizin görüşünüz nedir . Doqum bu şartlar altında gene de göndereyim mi .?


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 06 Haz 2018 08:31 
Çevrimdışı
Kaptan
Kaptan
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 08 Tem 2015 05:13
Mesajlar: 814
Ettiği teşekkür: 30
Aldığı teşekkür: 279
Şehir: Londra
Vize Durumu: Var
Vize Türü: British Citizen
Vize Statüsü: Vizesini Aldı
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Yalnız
Burcu: Aslan
Benim şahsi düşüncem ne olursa olsun ilerde çocuk için İngiliz vatandaşlığı düşünüyorsanız doğumu İngiltere'de yapması en doğru hareket olacaktır.Neticede eşinizin ne olursa olsun 1 yanı İngiltere'de gelecekte hayatın sizin için ne getireceğini tahmin edemeyiz.

_________________
Always look on the bright side of life!
Her zaman hayatin aydinlik yonune bakmalisin


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 06 Haz 2018 16:03 
Çevrimdışı
Hareketli
Hareketli
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 24 Tem 2016 20:30
Mesajlar: 31
Ettiği teşekkür: 2
Aldığı teşekkür: 10
Şehir: istanbul
Vize Durumu: Var
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: Aslan
Merhaba,
Anne veya babasi İngiltere'de kalıcı oturumu hak etmiş durumdaysa İngiltere'de doğan çocuk İngiltere vatandaşı olur.

İngiltere'de kalıcı oturumu hak etmek demek en az 5 yıl İngiltere'de yaşamış olmak demek . Son 5 yılda İngiltere'de yasamadiysaniz doğan çocuk İngiltere vatandaşı olmaz.

Çocuk 18 yaşına gelmeden anne veya babası kalıcı oturumu ve İngiliz vatamdasligini hak ederse çocuk da otomatik hak eder.

Saygılarımla

HTC One M9 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 12 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC


Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir


Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap verebilirsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu foruma eklentiler gönderebilirsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye