İngiltere Vizesi Destek Forumu • İngiltere'de Yaşayan Türklerin Buluşma Noktası



Bize Buradan Ulaşabilirsiniz : admin@ingiltereforumu.com

Facebook İletişim : www.facebook.com/ingiltereforumu



Zaman: 19 Ağu 2018 22:50

Tüm zamanlar UTC


.


Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 10 mesaj ] 
Yazar Mesaj
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 07 May 2018 20:58 
Çevrimdışı
Yeni Üye
Yeni Üye
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 07 May 2018 20:00
Mesajlar: 6
Ettiği teşekkür: 2
Aldığı teşekkür: 0
Vize Durumu: Var
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: -
Selamlar arkadaşlar,

Eşim EU&Türkiye vatandaşı İngiltere’ye doktora eğitimi için gidecek. Ben de ona ‘dependant’ olarak EEA Familiy permit ile İngiltere’ye gelip hemen sonrasında residence card’a başvurmayı düşünüyorum.

Türkiye'de uzun süredir yazılım üstüne çalışıyorum orada da contractor ya da permanent şekilde iş bulabilmeyi umuyorum. Hemen çalışmaya başlama imkanı veren Ankara anlaşması'nı da değerlendiriyoruz ancak EEA ve sonrasında EEA2 residence card ile 5 yıllık oturum ve permanent çalışabilme imkanı daha avantajlı gibi.

Residence card’a başvurduğumda (EEA2?) eşimin Comprehensive health insurrence'ı olması benim ve kendinin yaşam masraflarını karşılayacak gelir göstermesi gerekir mi? Öğrenci olacağından tek geliri
kısıtlı öğrenci bursu olacak. Buradaki banka hesaplarımızdaki birikimimizi göstermemiz yeterli olur mu?
Ya da 'qualified person' olduğumuzu göstermemiz.

ikinci sorum: 6 aylık EEA vizesi süresince İngiltere’de şahıs şirketi kurmak (Ankara anlaşması gibi) ya da çalışmak mümkün mü? Yoksa bu sürede evde oturmak mı beni beklemekte? Sterlin/TL düşününce acıtan bir bekleyiş olacaktır :)

Teşekkürler!


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 07 May 2018 21:11 
Çevrimdışı
Uzman Yazar
Uzman Yazar
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 06 Mar 2018 11:14
Mesajlar: 310
Ettiği teşekkür: 9
Aldığı teşekkür: 81
Şehir: uk
Vize Durumu: Var
Vize Türü: UK vatandasi
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Cesaretli
Burcu: Aslan
londoners esiniz ingiliz vatandasi olmadigindan dolayi £18600 kurali sizin icin gecerli degil.
ab vatandasi birinin esi oldugunuzdan dolayi calisma hakinizda oluyor ankara antlasmasi farkli bir vize katogorisine giriyor.
EEA vizesiyle gelen arkadaslar var onlar nasil bir yol izliceginizi soyler konu hakinda turcubem olmadigindan dolayi nasil bir yol izlemeniz gerrektigini detayli sekilde aktaramiyorum. basliklara bakarsaniz EEA vizesiyle gelen arkadaslarin yorumlari var o sayfaya sorup sizi aydinlatcaklarindan hic suphem yok bol sanslar


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 07 May 2018 21:20 
Çevrimdışı
Uzman Yazar
Uzman Yazar
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 06 Mar 2018 11:14
Mesajlar: 310
Ettiği teşekkür: 9
Aldığı teşekkür: 81
Şehir: uk
Vize Durumu: Var
Vize Türü: UK vatandasi
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Cesaretli
Burcu: Aslan
londoners bu basliktaki sayfaya yazarsaniz yardimci olcaklardir
EEA Vize Sonuc Alanlar ve Sonuc Bekleyenler


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 07 May 2018 21:24 
Çevrimdışı
Yeni Üye
Yeni Üye
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 07 May 2018 20:00
Mesajlar: 6
Ettiği teşekkür: 2
Aldığı teşekkür: 0
Vize Durumu: Var
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: -
Evet Ankara anlaşması vizesi (Turkish Business person visa) ve EEA'yı karşılaştırmaya çalışıyoruz.
EEA mesajlarını okumaya devam ediyorum bir yandan öğrenci eşe dependant giden birisine rastlayamadım henüz. Teşekkürler.


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 07 May 2018 21:34 
Çevrimdışı
Uzman Yazar
Uzman Yazar
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 06 Mar 2018 11:14
Mesajlar: 310
Ettiği teşekkür: 9
Aldığı teşekkür: 81
Şehir: uk
Vize Durumu: Var
Vize Türü: UK vatandasi
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Cesaretli
Burcu: Aslan
londoners ankara antlasmasina hic bulasmayin kurallar degisti suresiz oturum suan vermiyorlar. akibiyeti daha belli degil kac senede suresiz oturum alcaklari. benim tavsiyem tabikide sahsi dusuncem EEA Familiy permit ile gelin


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 11 May 2018 20:37 
Çevrimiçi
Hareketli
Hareketli
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 24 Tem 2016 20:30
Mesajlar: 31
Ettiği teşekkür: 2
Aldığı teşekkür: 10
Şehir: istanbul
Vize Durumu: Var
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: Aslan
Merhaba,
EEA FP hakkında çok bilgi sahibi değilsiniz anladığım kadarıyla. Ankara anlaşması vizesi çalışabilir miyim vizesidir, EEA FP çalışacağım vizesidir.

Ankara anlaşması vizesinde uygun görürler ise çalışmaya hak kazanırsınız. EEA FP ile eşinizin EU vatandaşı olması İngiltere'de yaşamaya, çalışmaya ve sosyal imkanları kullanmaya hak kazanmaniz için yeterlidir.

Siz eşinize dependent sayilmazsiniz. Eğer çocuğunuz var ise o dependent sayılır. EEA FP ile pasaportunuz dışında EU vatandaşları ile aynı haklara sahip olursunuz.

EEA FP ile Ingiltereye geldiginizin ertesi günü çalışmaya başlayabilirsiniz teorik olarak. Eşinizin öğrenci olması onun EU vatandaşı olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Öğrenci olmak da QP sayılıyor.

Gov.uk den eea fp sayfasını okumanızı tavsiye ederim detaylı bilgi için.

Saygilarimla

HTC One M9 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 24 May 2018 12:16 
Çevrimdışı
Yeni Üye
Yeni Üye
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 07 May 2018 20:00
Mesajlar: 6
Ettiği teşekkür: 2
Aldığı teşekkür: 0
Vize Durumu: Var
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: -
Selamlar andreii evet 'teorik' olarak çalışılabiliyor EEA FP ile.
Aslında sorumuz 6 aylik FP vizesi sonrasi EEA 2 residence card başvuru süreci ile ilgili idi:

"Residence card’a başvurduğumda (EEA2) eşimin Comprehensive health insurrence'ı olması benim ve kendinin yaşam masraflarını karşılayacak gelir göstermesi gerekir mi? Öğrenci olacağından tek geliri
kısıtlı öğrenci bursu olacak. Buradaki banka hesaplarımızdaki birikimimizi göstermemiz yeterli olur mu?
Ya da 'qualified person' olduğumuzu göstermemiz. "

bu konuda tecrübeniz var mı acaba?


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 24 May 2018 18:20 
Çevrimdışı
Yeni Üye
Yeni Üye
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 21 Şub 2018 18:43
Mesajlar: 5
Ettiği teşekkür: 0
Aldığı teşekkür: 2
Vize Durumu: Var
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: -
Eğer eşiniz EU vatandaşıysa tüm belgeler zaten onun üzerinden oluyor... gelince part time çalışsa ozaman NHS ten faydalanabilirsiniz diye düşünüyorum.. önemli olan eve nekadar para girdiğinden çok beraber yaşadığınızı, adresinizi faturalar ve eve gelen mektuplarla kanıtlamanız. Ama ben de Ankara Antlaşmasını bu belirsiz durumunda tavsiye etmiyorum..


Sent from my iPhone using Tapatalk


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 26 May 2018 14:21 
Çevrimdışı
Yeni Üye
Yeni Üye
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 07 May 2018 20:00
Mesajlar: 6
Ettiği teşekkür: 2
Aldığı teşekkür: 0
Vize Durumu: Var
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: -
alialekov03 evet Ankara anlaşmasının belirsizliği üzücü. EEA yapabileceksek gerçekten harcanan emeğe (bussines plan vs.) ve strese değmeyecek.

EEA ve EEA 2 için bir comprehensive health insurance yapsak ve öğrenci bursunu ve bir miktar birikmiş paramızı göstersek
yeterli olur mu acaba onu merak ediyoruz.


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 31 May 2018 18:43 
Çevrimiçi
Hareketli
Hareketli
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 24 Tem 2016 20:30
Mesajlar: 31
Ettiği teşekkür: 2
Aldığı teşekkür: 10
Şehir: istanbul
Vize Durumu: Var
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: Aslan
Merhaba,
EEA 2 İngiltere'de oturum hakkı veren 5 yıllık bir izindir. EU vatandaşlarının eşlerinin bunu almaya hakkı vardır. Herhangi bir finansal şarta bağlı değildir. Birikiminizi göstermeniz yeterlidir ama zaten herhangi bir finansal belge istenmiyor. İngiltere'de en önemli şey adrestir. Adresiniz varsa sorun yok.

Ben öğrenci değilim ama şöyle örnek vereyim; eşim çalışmıyor , eşim için eea2 ye başvurduk. Koyduğumuz tek finansal belge başvuruyu yaptığımız aya ait benim pay slipimi koymakti. Zira pay slipte aylık 600 pound kazandığım yazıyor. Ancak kimse birşey sormadı. 5 yıllık oturum kartı 3 ayda çıktı.

Buradaki temel nokta eea vatandasina olan bağınızı ispat etmek.

Saygılarımla

HTC One M9 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 10 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC


Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir


Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap verebilirsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu foruma eklentiler gönderebilirsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye