Bize Buradan Ulaşabilirsiniz : admin@ingiltereforumu.com

Facebook İletişim : www.facebook.com/ingiltereforumu



Zaman: 21 Eki 2018 14:50

Tüm zamanlar UTC


.

Forum kuralları


Forum kurallarını görüntülemek için lütfen buraya tıklayın



Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 22 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 16 Nis 2018 19:52 
Çevrimdışı
Yeni Üye
Yeni Üye
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 02 Nis 2018 17:02
Mesajlar: 1
Ettiği teşekkür: 0
Aldığı teşekkür: 0
Şehir: Norwich
Vize Durumu: Var
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: Balık
Herkese merhaba!
Yakin zaman olumlu sonuclanan bir is gorusmesinden sonra bana bu ulke de calismama izin veren bir belge belirtmemi istediler. Geleli henuz 20 gun oldu. NI number bile henuz gelmedi. Ki ise girecegim yer NiNo nun yeterli olmadigini ve vizemin bitis tarihi oldugundan dolayi residence card gibi birseyin elimde olup olmadigini sordu. Hepimiz biliyoruz ki 6 aya kadar suruyor basvurusu yapildigindan sonra, sorum su ki ne tur bir belgeyi nerden edinebilirim ki bu ulkede calisabilecegimi gostermek icin? Tesekkurler.

E6653 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 17 Nis 2018 06:43 
Çevrimdışı
Sözcü
Sözcü
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 13 Kas 2016 17:21
Mesajlar: 152
Ettiği teşekkür: 17
Aldığı teşekkür: 40
Vize Durumu: Var
Vize Türü: EEA2
Vize Statüsü: Vizesini Aldı
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: -
Malesef ki mevcut durumunuzda boyle bir belgeyi edinenemezsiniz :( Gelelim detaylara;

Her ne kadar EEA FP aldiginizda EU vatandasi olan esinizin tum haklarina depandant olarak sahip olsaniz bile (directive2044/38ec de tanimlanan) ne Home office in ne de UK devletinin EEA_FP ile ''calisabilir'' yada ''calisamaz'' seklinde belirttigi resmi bir yazi yok (en azindan tum arastirmalarim sonucu benim bildigim). Bu durumda sizin ve bizim gibi bu durumdan gecen herkesin isi isverenin insafina kaliyor. Cogu isveren de £20.000 gib bir ceza odeyecegini dusunerek sizi ise almak istemiyor (ki EEA_FP ile calistirildigi icin isyerine ceza gelen duyulmamistir muhtemelen). Ayrica 6 ay sonra ne olacagi da belli olmadigindan sikinti buyuyor. Konu ile ilgili Home office telefon ettiginizde net bir cevap alamiyorsunuz, e mail ile de genelde havada kalan cevaplar veriyorlar.

Bu durumda bizde EEA_FM basvurusu yaptiktan sonra gelen COA(certificate of application) ile UK daki mevcut durumumuzu kismen kanitlama imkani buluyoruz (uzerinde okuma, calisma, vs yapiyor isek devam edebilecegimiz yazdigi icin). Devaminda da bildiginiz gibi residence card iniz gelince uzerinde zaten ''work permitted'' ve ya degil diye yaziyor ki bu surec bize cok degerli aylar kaybettirmis oluyor.

Aklima gelmisken, bir is yerinde calismak icin NINO almis olmaniza gerek yok, basvurdugunuzu ve beklediginizi soyleyebilirsiniz. directive2044/38ec yi print edip sadece UK da degil tum EU da calismaniza esinizin uzerinden izin verdigini belirtebilirsiniz, yani bu tamammen karsilikli iyi niyet gostergesi ile gidiyor. Dedigim gibi kimse o isyerine gelip sizi calistirdigi icin ceza kesmez, cunku EU vatandasi ile evlisiniz.

Kendimden ornek vermek gerekirse, bende kendi sektorunde Alman menseili ve dunyanin en yaygin firmalarindan birisinde calisiyorum. Ise basladigimda;

* ailecek otelde kaliyorduk, yani adres yok
* NINO yok
* Banka hesabi yok

Hatta firmanin avukati gelip benimle konustu ve sikinti olmadigini sirasi ile aldigim belgeleri onlarla paylasmami istedi o zamanlar. Tek fark once 3 aylik bir anlasma yapabildim, devaminda permanent'e cevirdik.

Sozun ozu, burda neden se devasa firma icin sorun olmayan seyler TakeAway deki Hasan abi icin olum kalim meselesine donusebiliyor :)


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 17 Nis 2018 08:15 
Kullanıcı avatarı
cok tesekkur ederim bilgiler icin. calismaya baslamak istedigim ve is teklifi aldigim firma Virgin Media. Sanirim dogru durust aciklarsam durumu kotarabilirim. HR ve recruitment ile devamli iletisimde olup boyle Application yaptiktan sonra o belgeyle calistirabileceklerini soyleyip sonrasinda residence karda dondugunde bununla devam edebilirim gibisinden saglam bir konusma hazirlayayim. bilgiler icin saol 12 saattir internette durmadan ariyorum bu yazdigin bilgileri. cok tesekkurler.


Başa Dön
  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 17 Nis 2018 18:05 
Çevrimdışı
Sözcü
Sözcü
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 13 Kas 2016 17:21
Mesajlar: 152
Ettiği teşekkür: 17
Aldığı teşekkür: 40
Vize Durumu: Var
Vize Türü: EEA2
Vize Statüsü: Vizesini Aldı
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: -
Rica ederim, asagida daha once inceleme firsati bulamadiysan Home office in yabancilarin UK da calismasi ile ilgili yayinladigi dokumani bulabilirsin. 14. sayfadan itibaren EEA family members ile ilgili kafa karistirici tum bilgiler var.

https://www.gov.uk/government/publicati ... yers-guide


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 20 Nis 2018 22:30 
Çevrimdışı
Hareketli
Hareketli
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 21 Kas 2017 12:18
Mesajlar: 39
Ettiği teşekkür: 2
Aldığı teşekkür: 6
Şehir: Birmingham
Vize Durumu: Var
Vize Türü: EEA2
Vize Statüsü: Vizesini Aldı
Cinsiyet: K ♀
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: Aslan
Merhabalar,
Bende iş görüşmesinin ardından olumlu yanıt aldığımda bana UK'de çalışma iznimin olduğunu kanıtlamamı istediler. Home office'den bir evrak getirmemi ya da işverenin gönderdiğini gov.uk sitesinde anket gibi bir uygulama sonucu çıkan yanıtı götürmemi istediler. Fakat ankette sorular hep residence permit sahibi olanlar ile ilgili, sonuç olarak herhangi bir evrak götüremedim. Ama çalışma iznimin olduğunu bu hakkı Avrupa vatandaşı eşimden dolayı sahip olduğum haklarla olduğumu, Home Office'e mail attığımı ama bana 20 iş günü sonra döneceklerini, NINo'm olduğunu dolayısıyla çalışma hakkım olmasa alamayacağımı belirttim. İşveren teyit etmek için Home Office'i aradığında çalışma hakkımın olduğunu açıkca söylemişler.
@Sancarock sizde Home Office'e mail gönderip, işverenin aramasını talep edebilirsiniz. Umarım sorununuz çözülür.


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 22 Nis 2018 10:23 
Çevrimdışı
Uzman Yazar
Uzman Yazar
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 06 Mar 2018 11:14
Mesajlar: 315
Ettiği teşekkür: 9
Aldığı teşekkür: 85
Şehir: uk
Vize Durumu: Var
Vize Türü: UK vatandasi
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Cesaretli
Burcu: Aslan
guzugu BRP CARTINDA CALISMA IZNININ OLDUGU SOYLENMIYORMU OGRENCI KARTINDA MAX 2O HOURS WORK DIYOR


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 22 Nis 2018 12:54 
Çevrimdışı
Uzman Yazar
Uzman Yazar
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 06 Mar 2018 11:14
Mesajlar: 315
Ettiği teşekkür: 9
Aldığı teşekkür: 85
Şehir: uk
Vize Durumu: Var
Vize Türü: UK vatandasi
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Cesaretli
Burcu: Aslan
fp vizende veya resident kartinda employment and business activities allowed yani calisma hakinin oldugunu ispatliyor onu is yerine gostermen yeterli


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 22 Nis 2018 19:25 
Çevrimdışı
Hareketli
Hareketli
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 21 Kas 2017 12:18
Mesajlar: 39
Ettiği teşekkür: 2
Aldığı teşekkür: 6
Şehir: Birmingham
Vize Durumu: Var
Vize Türü: EEA2
Vize Statüsü: Vizesini Aldı
Cinsiyet: K ♀
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: Aslan
Merhaba ege,
FP' de BRP kartı yok, zaten residence kartta başvurduktan sonra Home Office'den eve bir posta geliyor onunla çalışabileceğinizi kanıtlıyorsunuz. Ama vize ile Home Office'in sitesinde çalışma izninizin olduğunu direk belirten herhangi bir cümle bulunmuyor. Ben kendi yaşadığım problemde işverenim Home Office'i arayarak çözebildik.


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 22 Nis 2018 19:34 
Çevrimdışı
Uzman Yazar
Uzman Yazar
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 06 Mar 2018 11:14
Mesajlar: 315
Ettiği teşekkür: 9
Aldığı teşekkür: 85
Şehir: uk
Vize Durumu: Var
Vize Türü: UK vatandasi
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Cesaretli
Burcu: Aslan
guzugu yazdı:
Merhaba ege,
FP' de BRP kartı yok, zaten residence kartta başvurduktan sonra Home Office'den eve bir posta geliyor onunla çalışabileceğinizi kanıtlıyorsunuz. Ama vize ile Home Office'in sitesinde çalışma izninizin olduğunu direk belirten herhangi bir cümle bulunmuyor. Ben kendi yaşadığım problemde işverenim Home Office'i arayarak çözebildik.

boyle card veya vize vermiyorlarmi en alta calisma iznizin oldugunu soyluyor yani calisabilirsiniz is yeri acabilirsin


Eklentiler:
eea+residence+card.jpg
eea+residence+card.jpg [ 40.34 KiB | 971 kere görüntülendi ]
Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 23 Nis 2018 06:42 
Çevrimdışı
Sözcü
Sözcü
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 13 Kas 2016 17:21
Mesajlar: 152
Ettiği teşekkür: 17
Aldığı teşekkür: 40
Vize Durumu: Var
Vize Türü: EEA2
Vize Statüsü: Vizesini Aldı
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: -
Ege iyi niyetinden ve yardimci olma isteginden kesinlikle suphem yok ama konuya biraz uzak kaldin gibi geliyor.

Oncelikle calisma hakkini kanitlamaya calisan bu durumdaki tum EU vatandasi ile evli olan non-EU arkadaslar daha residence card almis degiller, bir onceki asama olan EEA Family permit asamasindalar ki bu yuzden ''calisabilir'' olarak kendilerini kanitlayamiyorlar.

Ikincisi resimde paylastigin residence card lar artik kullanilmiyor, yerine biometric olanlar veriliyor. Uzerinde de work permitted yazmali.

UK ya EEA_FP ile gelen ben ve benim gibi tum EU vatandasi aile uyesi arkadaslarin zaman zaman (REsidence card alana kadar) yasadigi ve Home office in israrla net bir destek vermedigi durum bu malesef.


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 22 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki

Tüm zamanlar UTC


Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir


Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap verebilirsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu foruma eklentiler gönderebilirsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye