Bize Buradan Ulaşabilirsiniz : admin@ingiltereforumu.com

Facebook İletişim : www.facebook.com/ingiltereforumu



Zaman: 21 Tem 2018 23:01

Tüm zamanlar UTC


.

Forum kuralları


Forum kurallarını görüntülemek için lütfen buraya tıklayın



Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 72 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sonraki
Yazar Mesaj
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 16 Mar 2018 15:38 
Çevrimiçi
Forumvisa4UK - Multi Süper Üye (+5000 Mesaj)
Forumvisa4UK - Multi Süper Üye (+5000 Mesaj)
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 10 Eyl 2012 23:38
Mesajlar: 10733
Konum: İngiltere
Ettiği teşekkür: 4653
Aldığı teşekkür: 3179
Şehir: Londra
Vize Durumu: Var
Vize Türü: İngiliz Vatandaşı
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Yorgun
Burcu: Oğlak
https://www.ntv.com.tr/dunya/ingiltere- ... 1KTXTGPehg

________________

İngiltere İçişleri Bakanlığı, Ankara Anlaşması çerçevesinde Türk vatandaşlarına verdiği süresiz oturum hakkını bugün itibari ile kaldırdı. Artık sadece 3'er yıllık uzatma vizesi verilecek. Bakanlık, kendi işini kuran Türk vatandaşlarına süresiz oturum hakkı tanıyan yeni bir vize kategorisi oluşturulacağını da açıkladı.
İngiltere İçişleri Bakanlığı, Ankara Anlaşması kapsamında İngiltere'de kendi işini kurmuş Türk vatandaşlarına yönelik muamelenin düzenlendiği “Türkiye AT Birlik Anlaşması kapsamındaki iş başvuruları” başlıklı yönetmelikte değişikliğe gitti.

Bakanlığın internet sitesinde yer alan değişikliğe ilişkin verilen bilgi notunda, Ankara Anlaşması olarak bilinen anlaşma kapsamındaki süresiz oturum izni başvurularının artık kabul edilmeyeceği bildirildi.

DAVANIN ARDINDAN GELEN DEĞİŞİKLİK

Bakanlık, değişiklik kararının, anlaşma kapsamında süresiz oturum için yaptığı başvuru reddedilen Türk vatandaşı Hacer Aydoğdu ile 2 yaşındaki oğlunun itirazları üzerine başlayan yargı sürecinin sonucuna bağlı olarak alındığını açıkladı.

Hacer Aydoğdu’nun süresiz oturum başvurusu 23 Eylül 2015 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından reddedilmişti. Eşi İngiltere’de süresiz oturum hakkı alan Aydoğdu’nun aile üyesi olarak aynı amaçla yaptığı başvurunun reddine gerekçe olarak, İngiltere’de eşi ile en az iki sene yaşamış olmaması gösterilmişti.

Bakanlık kararının iptali için Yüksek Mahkemeye başvuran Aydoğdu, davayı geçen yıl kazanmıştı. Ancak mahkeme kararda, Ankara Anlaşması ile ilgili bazı yorumlara yer vermişti. Mahkeme kararında Türk vatandaşları ile aile üyelerinin başvurularının Ankara Anlaşması kapsamında değerlendirilemeyeceği görüşü yer almıştı.

İçişleri Bakanlığı, mahkemenin Ankara Anlaşması ile ilgili yorumunun ima ettiği sonuçları değerlendirme sürecinde başvuruları kabule devam etmişti.

Bugün yayımladığı değişiklikle yeni başvuru alınmayacağını belirten Bakanlık, bugüne kadar yapılan başvuruların sonuçlandırılacağını bildirdi.

YENİ VİZE KATEGORİSİ GELECEK

Bakanlık, bugünden itibaren İngiltere’de iş kuran Türkler ile ailelerine başvurmaları halinde sadece 3’er yıllık oturum uzatması verileceğini kaydetti.

Bakanlık, kendi işini kuran Türk vatandaşlarına süresiz oturum hakkı tanıyan yeni bir vize kategorisi oluşturulacağını da açıkladı.

Türkiye 1959'da Avrupa Birliği'nin o zamanki adıyla Avrupa Ekonomik Topluluğu'na başvurmuş, 1963 yılında da Türkiye vatandaşlarının topluluğa üye ülkelerde hizmet verebilmek için vize almalarını sağlayan Ankara Anlaşması imzalanmıştı.

İngiltere'de Türkler bu anlaşma kapsamında 1 yıl oturum izni aldıktan sonra 3 yıl uzatma alıyor ve sonrasında süresiz oturum için başvurabiliyorlardı.

_________________
FACEBOOK SAYFA : https://www.facebook.com/ingiltereforumu/
FACEBOOK GRUP : https://www.facebook.com/groups/ingiltereforumu/


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 16 Mar 2018 21:45 
Çevrimdışı
Yeni Üye
Yeni Üye
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 03 Şub 2018 09:02
Mesajlar: 6
Ettiği teşekkür: 0
Aldığı teşekkür: 0
Şehir: polonya
Vize Durumu: Henüz Yok
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: Boğa
çok kötü bir karar artik gidersek bekarlar icin 3 yıl icinde evlenerek suresiz oturum alabiliriz


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 16 Mar 2018 22:06 
Çevrimdışı
Acemi
Acemi
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 31 Eki 2017 21:11
Mesajlar: 21
Ettiği teşekkür: 2
Aldığı teşekkür: 4
Şehir: Londra
Vize Durumu: Var
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Ruh Hali: Yoğun
Burcu: -
foreverwest yazdı:
çok kötü bir karar artik gidersek bekarlar icin 3 yıl icinde evlenerek suresiz oturum alabiliriz


alamazsiniz, vize icin evlilik yapacaksaniz basarilar, 40 veya 80 takla atmaniz gerekecek karsi cinsin onunde,, bu arada Turkiye'den gelen ve oturum icin evlilik yolunu deneyen birsuru rakip olacagi icin .... yazmak yoruyor cidden.. evlilik icin onay belgesi istemeniz lazim, bir kac ay suruyor bu belgenin gelisi, nikah sonrasi oturum vizesi icin basvuru yapiyorsunuz, bu da en az 6 ay suruyor,,
fresh cheap meat muamelesi gormek var isin ucunda, ki sonunda nikah bile cikmayabilir, ola ki evlenebildiniz, bu sefer de 5 yil sorunsuz, bosanmasiz evlilik icin Allah sabir versin cunku karsi taraf yumusak karninizi bildigi icin yeri gelir saygisiz olur yeri gelir kole muamelesi yapar, bunlar hep ihtimal. Ama olur da bir sans olur bin de bir, ask evliligi olursa guzel olur, herkese nasip olsun insallah. Yine de oturumu olmayan maca direk bes sifir yenik basliyacak bu iliskide, nereye kadar,,??


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 17 Mar 2018 01:51 
Çevrimdışı
Yeni Üye
Yeni Üye
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 03 Şub 2018 09:02
Mesajlar: 6
Ettiği teşekkür: 0
Aldığı teşekkür: 0
Şehir: polonya
Vize Durumu: Henüz Yok
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: Boğa
evlilik zor tabiki kabul ediyorum yani 1 + 3 toplam 4 yil oturum almis bir isyeri sahibine ingiltere hadi ulkene don demesi sacmalik olur belki bir 3 yil gecici oturum sonrasi suresiz alma hakki olabilir


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 17 Mar 2018 02:37 
Çevrimiçi
Forumvisa4UK - Multi Süper Üye (+5000 Mesaj)
Forumvisa4UK - Multi Süper Üye (+5000 Mesaj)
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 10 Eyl 2012 23:38
Mesajlar: 10733
Konum: İngiltere
Ettiği teşekkür: 4653
Aldığı teşekkür: 3179
Şehir: Londra
Vize Durumu: Var
Vize Türü: İngiliz Vatandaşı
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Yorgun
Burcu: Oğlak
İngiltere’nin Ankara Büyükelçiliği, Ankara Anlaşması vizesinde yapılan değişiklikle ilgili yazılı bir açıklama yayınladı.

Büyükelçilik Basın Bölümü imzası ile yapılan açıklama, Twitter’den Türkçe ve İngilizce olarak paylaşıldı.

Acıklamada, yeni düzenlemenin Brexit ile ilgili olmadığı, aynı döneme rastlamasının bir tesadüf olduğu hatırlatılarak, süresiz oturma izni hakkıyla ilgili bir mahkeme süreci sonrası alınan karar olduğuna işaret edildi.

İNGİLTERE’NİN ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ’NİN AÇIKLAMASI ŞÖYLE:

“Bu duyuruBirleşik Krallık mahkemelerinin 3 yıllık bir İş Vizesi’ni, Türkiye ile avrupa Ekonomik Topluluğu Arasında Bir Ortaklık Yaratan Anlaşma (Ankara Anlaşması) kapsamında Sınırsız Oturum Hakkı’na çevirmeyi konu alan bir süreçle ilgili aldığı kararın ardından gelmiştir.

Mahkeme, Sınırsız Oturum Hakkı’nın ücretsiz olarak verilmesinin yasal olmadığı kararına varmış, bu durumun türkiye ile Avrupa Ekonomik topluluğu arasında bir Ortaklık Yaratan Anlaşma’da kapsanmadığı anlaşılmıştır.

Konu, Birleşik Krallık’ın gelecekte Avrupa Birliği’nden ayrılması ile ilgili değildir. Daha çok mahkemenin kararının bu döneme tesadüf etmesiyle ilgilidir.

Ankara Anlaşması geçerliliğini korumaktadır. Türk iş insanları ve onlara tabii olan kimseler, gerekli koşulları karşılamaya devam ettikleri takdirde, isterlerse 3 yıla kadar oturum başvuru yapabilirler. Birleşik Krallık, ilgili Türk yetkililerlebu teknik değişiklikler konusunda yakın irtibat halinde olmuştur.

Buyeni durum 16 Mart’tan önce yapılan başvuruları ile ilgili karar bekleyen başvuru sahiplerini etkilemeyecektir.

Halihazırda Birleşik Krallık’ta sınırlı oturum hakkı ile bulunan Türk vatandaşları için yeni bir yerleşim yöntemi oluşturmayı planlıyoruz. Bu yöntem Birleşik Krallık’ta yerleşim hakkı sağlayan diğer başvurulara uyumlu olacaktır.”

Büyükelçilik açıklamasında detaylı bilgi ve kılavuzun internette bu linkte yer aldığı kaydedildi: https://www.gov.uk/government/publicati ... s-guidance

İşte Büyükelçiliğin Açıklama metni:


Eklentiler:
Ankara_Anlasmasi_ingiltere_Ankara_Buyukelcilik_aciklaamasi.jpg
Ankara_Anlasmasi_ingiltere_Ankara_Buyukelcilik_aciklaamasi.jpg [ 173.93 KiB | 1195 kere görüntülendi ]

_________________
FACEBOOK SAYFA : https://www.facebook.com/ingiltereforumu/
FACEBOOK GRUP : https://www.facebook.com/groups/ingiltereforumu/
Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 17 Mar 2018 07:53 
Çevrimdışı
Lider
Lider
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 29 Eyl 2014 19:22
Mesajlar: 617
Ettiği teşekkür: 162
Aldığı teşekkür: 272
Şehir: London
Vize Durumu: Var
Vize Türü: ECAA 2
Vize Statüsü: Vizesini Aldı
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: Koç
Ya var ya bunlar da yani milimetre hesabi kucucuk adimlarla aciklama yapiyorlar. Su yazdiklarini zaten biliyoruz. Onemli olan soru biz 4 yil sonunda ucretli olarak ILR basvurusu yapabilecek miyiz? Yoksa 5 yila mi yukseltilecek? Nasil bir yolla ILR basvurusu yapacagiz halihazirda burada olanlar olarak. Bunu hala cevaplamamislar. Miymiymiy.

Ayrica bir sekilde bu tarihten sonra hala gecerliligi olan formla ILR basvurusu yapanlar 3 yillik vize icin degerlendirilecekler guidanceta yazilana gore.

_________________
DAVA SÜRECİ İÇİN BAĞIŞ KAMPANYASI LİNKİ: https://www.gofundme.com/ecaa2ilr
-------------------------
Alliance of Turkish Businesspeople
http://www.aotb.org.uk | http://www.facebook.com/aotb.org.uk | http://www.twitter.com/aotborguk

-------------------------

2016-2017 ANKARA ANLAŞMASI ILR BAŞVURULARI VE SONUÇLARI LİSTESİ:
http://bit.ly/2fAB7d3

Ankara Anlaşması İlk Başvuru:
İstanbul - 7 Nisan 2015 | Sonuç: 27 Nisan 2015
Ankara Anlaşması 3 Yıllık Uzatma:
London - 11 Nisan 2016 | Sonuç: 13 Mayıs 2016
Ankara Anlaşması ILR:
Bir başka bahara kaldı. Geçmiş olsun.


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 17 Mar 2018 08:17 
Çevrimdışı
Acemi
Acemi
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 16 Tem 2015 19:49
Mesajlar: 12
Ettiği teşekkür: 2
Aldığı teşekkür: 0
Şehir: Londra
Vize Durumu: Var
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: Oğlak
valla ben haziranda başvuracaktım inşallah yeni guidance gelir o zamana kadar neye göre başvurucaz bilelim paralı 4 yıl olursa şahane olur zaten işadamı statüsü ile geldik verelim parası neyse


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 17 Mar 2018 10:37 
Çevrimdışı
Lider
Lider
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 29 May 2015 17:45
Mesajlar: 662
Ettiği teşekkür: 153
Aldığı teşekkür: 145
Şehir: Uk
Vize Durumu: Var
Vize Türü:
Vize Statüsü: Vizesini Aldı
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: Koç
Yayinlanan formun 25 ve 26. Sayfasi


Eligibility for indefinite leave to remain
This page tells you about the eligibility of Turkish nationals to apply for indefinite leave to remain (ILR) in the UK as a businessperson under the Turkish ECAA.
Under the provisions of the Turkish Business ECAA there is no route to settlement for Turkish ECAA business persons or their dependants. This was confirmed in Aydogdu v SSHD [JR/15737/2015] and Bektas Alagoz [2017] CSOH 27. While the implications of the judgment was being examined, settlement applications submitted prior to 16 March 2018 continued to be processed in line with the guidance below.
ECAA settlement cases submitted before 16 March 2018
Where a Turkish ECAA Business person submits an application for ILR before 16 March 2018 this should be assessed in line with the criteria in this section.
Whether the applicant can be granted permission to settle in the UK depends on a number of factors. This includes evidence to show they have spent a continuous period of 4 years in the UK, of which the most recent period of leave must be as a Turkish ECAA businessperson and the rest made up of leave as:
• a Turkish ECAA businessperson
• a Tier 1 (Entrepreneur) migrant
• a businessperson
• an innovator
An applicant admitted in the first instance for a limited period who has remained in the UK for 4 years as a:
• businessperson
• self-employed person
• person of independent means
may have the time limit on their stay removed unless there are reasons for maintaining it.
Before deciding the application, you must check if the applicant has breached immigration law whilst entering or remaining in the UK or if there are circumstances where it would be undesirable to permit them to remain in the UK because:
• of either their character, conduct or associations
• they represent a danger to national security
• if allowed to remain for the period they wish to stay they might not be returnable
to another country

ECAA settlement cases submitted on or after 16 March 2018
In line with the Aydogdu and Alagoz judgments above, there is no provision for the granting of ILR under the provisions of the Turkish ECAA.
While such persons are not eligible for settlement under the ECAA, further periods of 3 years’ leave should be granted to any applicant who has erroneously applied for Settlement -and meets the necessary ECAA requirements for leave to remain.

_________________
Ilk Basvuru ; 23 Nisan 2015 // Onay ; 30 Agustos 2015
Uzatma ; 30 Agustos 2016 // Onay ; 14 Subat 2017


Karincayi bile incitmem, deme! Bile den incinir karinca.. Söz söylemek irfan ister, Anlamak insan..


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 17 Mar 2018 10:42 
Çevrimdışı
Lider
Lider
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 29 Eyl 2014 19:22
Mesajlar: 617
Ettiği teşekkür: 162
Aldığı teşekkür: 272
Şehir: London
Vize Durumu: Var
Vize Türü: ECAA 2
Vize Statüsü: Vizesini Aldı
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: Koç
16 Mart 2018 öncesi başvurularını göndermiş olanlar için ILR verilmeye devam edecek. Ondan sonrakiler için formda ILR olarak belirtseler bile, 3 yıllık olarak değerlendirilecek. Böyle bir şey olamaz. Anladık dava bazı kanunları ve hakları gün yüzüne çıkardı. Ancak bu şekilde 1 gecede artık ILR başvurularını almıyoruz demek çok büyük haksızlık. Hadi 16 Mart 2018'den sonra ilk başvurusunu yapanların ILR başvurularını almasınlar ileride, ulan bizim suçumuz neydi? Her yere yazacağım. Home Office'e televizyon kanallarına, tüm bakanlıklara, hepsine yazacağım!

_________________
DAVA SÜRECİ İÇİN BAĞIŞ KAMPANYASI LİNKİ: https://www.gofundme.com/ecaa2ilr
-------------------------
Alliance of Turkish Businesspeople
http://www.aotb.org.uk | http://www.facebook.com/aotb.org.uk | http://www.twitter.com/aotborguk

-------------------------

2016-2017 ANKARA ANLAŞMASI ILR BAŞVURULARI VE SONUÇLARI LİSTESİ:
http://bit.ly/2fAB7d3

Ankara Anlaşması İlk Başvuru:
İstanbul - 7 Nisan 2015 | Sonuç: 27 Nisan 2015
Ankara Anlaşması 3 Yıllık Uzatma:
London - 11 Nisan 2016 | Sonuç: 13 Mayıs 2016
Ankara Anlaşması ILR:
Bir başka bahara kaldı. Geçmiş olsun.


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 17 Mar 2018 11:04 
Çevrimdışı
Acemi
Acemi
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 16 Tem 2015 19:49
Mesajlar: 12
Ettiği teşekkür: 2
Aldığı teşekkür: 0
Şehir: Londra
Vize Durumu: Var
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: Oğlak
hampshire selam bu işi şu noktada bir tek diana abbott çözebilir bence

kadın daha önce de amber rudd a yazmıştı

diana abbott a şunun izah edilmesi lazım

bize gelen kağıtlarda eligable to apply ILR yazıyor
yeni gelenlerde eligable to apply for further leave

ayrıca ank ant ücretsiz olduğu için haksızlık var demişler

tamam olmasın haksızlık bizde parasını ödeyelim diye belirtilmesi de lazım
sonucta businesspersonuz


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 72 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sonraki

Tüm zamanlar UTC


Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: belegurthsyn ve 13 misafir


Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap verebilirsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu foruma eklentiler gönderebilirsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye