İngiltere Vizesi Destek Forumu • İngiltere'de Yaşayan Türklerin Buluşma Noktası



Bize Buradan Ulaşabilirsiniz : admin@ingiltereforumu.com

Facebook İletişim : www.facebook.com/ingiltereforumu



Zaman: 16 Ağu 2018 06:15

Tüm zamanlar UTC


.


Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 37 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4
Yazar Mesaj
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 29 Tem 2018 14:26 
Çevrimdışı
Acemi
Acemi
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 30 Kas 2017 13:50
Mesajlar: 14
Ettiği teşekkür: 5
Aldığı teşekkür: 0
Şehir: Ankara
Vize Durumu: Henüz Yok
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: -
TA1USA yazdı:
cinar Merhaba teşekkür ederim, sorularınıza gelirsek Biometric Letter için siz birşey yapmıyorsunuz evraklar ulaşınca onlar size posta gönderiyor 15 iş gününe kadar bu gelen posta ile biometric hizmeti sunan herhangi bir post office gidip hallet diye, ayrıca randevu için belirttiğin link Nationality Services and European Passport Return Service yani işe yarayan kısmı evrak asılların sende kalıyor başvuruyu bu kurum alıyor ben bu yolu kullanmadım evrakları hazırlayıp postaya verdim asıllar tercümeler herşeyi.


Tesekkur ederim TA1USA, 8/8/2018 tarihine Nationality Services and European Passport Return Service’den randevu aldik. EU vatandasi QP olarak Residence Certificate basvurusu yaparken basvurusuna beni de ekledigi icin ben de ayni anda Residence Card’a basvuru yapacagim. Bu bilgileri ozellikle tekrar yaziyorum cunku arkadaslarimizin tavsiyesi uzerine basvuruyu avukat araciligiyla yapmak istedik fakat gorustugumuz 3 ayri avukat(ikisi Turk, biri ingiliz) online basvuru yapamayacagimizi soyledi. Benim pasaporta ihtiyacim var cunku saglik problemleri icin Turkiye gidip gelmek zorundayim. Biz QP icin online basvuru yaparken forumda benim bilgilerimi de rahatlikla doldurduk. Sonuc ne olacak bilemiyorum ama TA1USA ve imbik’in daha once paylastigi bilgiler dogrultusunda pozitif sonuclanacagini dusunuyoruz. Gelismeleri tekrar paylasacagim baska basvuru yapanlarin isine yarar belki. Bu arada herkese tesekkurler onemli bilgiler icin.


Sent from my iPhone using Tapatalk


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 29 Tem 2018 14:30 
Çevrimdışı
Acemi
Acemi
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 30 Kas 2017 13:50
Mesajlar: 14
Ettiği teşekkür: 5
Aldığı teşekkür: 0
Şehir: Ankara
Vize Durumu: Henüz Yok
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: -
COA without work nedir? Biraz bilgi verebilir misiniz? Bununla ilgili bir calisma yapmadim ben basvuru icin.


Sent from my iPhone using Tapatalk


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 30 Tem 2018 00:53 
Kullanıcı avatarı
Merhaba,
Acaba job seeker pozisyonunda olup da aile vizesine (EEA 2 ye) başvuran veya bilgisi olan var mı?

Ben (Bulgaristan vatandaşı olarak) Ingiltere'de 3-4 ay çalıştım, ardından eşim (Türk vatandaşı) 6 aylık Family Permit vizesiyle buraya geldi. O geldikten sonra kendine iş bulunca ben de çalışmayı bıraktım. (Kendi alanımla alakasız bir işte çalışıyordum, kendi mesleğimde bir iş aramaya başladım.)

Şu an eşimin vizesinin bitmesine 1 ay var. EEA 2 ye başvurmak istiyoruz. Online olarak gerekli formu doldurup Qualified Person+Residence Card a başvuracağız.

1-Şu an halen Job seeker olmam başvurumuza nasıl etki eder?
2-Job seeker olduğumu kanıtlamam için işverenle mail yazışmalarının çıktıları yeterli olur mu? yoksa job centre a mı kaydolmak gerekir?
3-Comprehensive Health Insurance adında bir sağlık sigortası yaptırmamın zorunlu olduğunu söylediler (çalışmadığım için)

gov.uk sitesinde bilgilere bakıldığında job seeker ın eşinin bu 5 yıllık vizeye başvurma hakkı var, ama yine de benim AB vatandaşı olarak gelirime bakılacağı çok yaygın bir düşünce. O nedenle sizlerin fikir ve tecrübeleri önemli.

:/ Kafamız baya karışık durumda, şimdiden teşekkür ediyorum.

Herkese bu süreçte kolaylıklar ve sevgiler..


Başa Dön
  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 01 Ağu 2018 23:32 
Çevrimdışı
Sözcü
Sözcü
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 28 Ağu 2017 10:09
Mesajlar: 190
Ettiği teşekkür: 52
Aldığı teşekkür: 54
Şehir: London
Vize Durumu: Var
Vize Türü: EEA FP
Vize Statüsü: Vizesini Aldı
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Cesaretli
Burcu: Aslan
cinar yazdı:
COA without work nedir? Biraz bilgi verebilir misiniz? Bununla ilgili bir calisma yapmadim ben basvuru icin.


Sent from my iPhone using Tapatalk

COA başvuru alınınca posta ile gelen bir mektup mevcut başvurunuz devam ediyor devam ederken gerekli olursa bu letter i yani evrakı ilgili yerlere verebilirsiniz calışma ve oturma izniniz devam ediyor olduğunu göstermek için.

_________________
EEA FP Başvuru :02/08/2017 ISTANBUL
Karar :09/02/2018 Karar verildi 191 Gün (134 İş Günü)
Sonuç : passback hizmeti 14/02/2018 Vize Olumlu

EEA2 QP + FP Başvuru :09/07/2018 LONDON
Bio letter received on : 14/07/2018 (Letter Date: 11/07/2018)
Biometrics Enrolled on : 16/07/2018
COA With Work :23/07/2018
Resident Card Received on :Waiting
Documents Returned on : Waiting


Contact: pcdestek (et) aol (dat) com;)


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 01 Ağu 2018 23:36 
Çevrimdışı
Sözcü
Sözcü
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 28 Ağu 2017 10:09
Mesajlar: 190
Ettiği teşekkür: 52
Aldığı teşekkür: 54
Şehir: London
Vize Durumu: Var
Vize Türü: EEA FP
Vize Statüsü: Vizesini Aldı
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Cesaretli
Burcu: Aslan
Misafir yazdı:
Merhaba,
Acaba job seeker pozisyonunda olup da aile vizesine (EEA 2 ye) başvuran veya bilgisi olan var mı?

Ben (Bulgaristan vatandaşı olarak) Ingiltere'de 3-4 ay çalıştım, ardından eşim (Türk vatandaşı) 6 aylık Family Permit vizesiyle buraya geldi. O geldikten sonra kendine iş bulunca ben de çalışmayı bıraktım. (Kendi alanımla alakasız bir işte çalışıyordum, kendi mesleğimde bir iş aramaya başladım.)

Şu an eşimin vizesinin bitmesine 1 ay var. EEA 2 ye başvurmak istiyoruz. Online olarak gerekli formu doldurup Qualified Person+Residence Card a başvuracağız.

1-Şu an halen Job seeker olmam başvurumuza nasıl etki eder?
2-Job seeker olduğumu kanıtlamam için işverenle mail yazışmalarının çıktıları yeterli olur mu? yoksa job centre a mı kaydolmak gerekir?
3-Comprehensive Health Insurance adında bir sağlık sigortası yaptırmamın zorunlu olduğunu söylediler (çalışmadığım için)

gov.uk sitesinde bilgilere bakıldığında job seeker ın eşinin bu 5 yıllık vizeye başvurma hakkı var, ama yine de benim AB vatandaşı olarak gelirime bakılacağı çok yaygın bir düşünce. O nedenle sizlerin fikir ve tecrübeleri önemli.

:/ Kafamız baya karışık durumda, şimdiden teşekkür ediyorum.

Herkese bu süreçte kolaylıklar ve sevgiler..


Aslında kafanızın karışıklılığına fikirler eski mesajlarda mevcut idi çalışıyor veya iş arıyor olmanız EEA2 nin zaten şartları arasında sadece çalışıyor olmanız daha tavsiye ediliyor, ancak iş arıyor olarak başvurmanız kesin red olur veya sebep bu gösterilerek red edilir gibi bir kesin kaide yok, amacımız memuru yormadan karar vermesini mutlu ederek sağlamak :)

_________________
EEA FP Başvuru :02/08/2017 ISTANBUL
Karar :09/02/2018 Karar verildi 191 Gün (134 İş Günü)
Sonuç : passback hizmeti 14/02/2018 Vize Olumlu

EEA2 QP + FP Başvuru :09/07/2018 LONDON
Bio letter received on : 14/07/2018 (Letter Date: 11/07/2018)
Biometrics Enrolled on : 16/07/2018
COA With Work :23/07/2018
Resident Card Received on :Waiting
Documents Returned on : Waiting


Contact: pcdestek (et) aol (dat) com;)


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 05 Ağu 2018 19:58 
Çevrimdışı
Acemi
Acemi
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 30 Kas 2017 13:50
Mesajlar: 14
Ettiği teşekkür: 5
Aldığı teşekkür: 0
Şehir: Ankara
Vize Durumu: Henüz Yok
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: -
TA1USA yazdı:
cinar yazdı:
COA without work nedir? Biraz bilgi verebilir misiniz? Bununla ilgili bir calisma yapmadim ben basvuru icin.


Sent from my iPhone using Tapatalk

COA başvuru alınınca posta ile gelen bir mektup mevcut başvurunuz devam ediyor devam ederken gerekli olursa bu letter i yani evrakı ilgili yerlere verebilirsiniz calışma ve oturma izniniz devam ediyor olduğunu göstermek için.


Tekrar Tesekkurler TA1USA. Keske bir danismanlik sirketi kursaniz, @imbik ile beraber


Sent from my iPhone using Tapatalk


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 16 Ağu 2018 04:47 
Çevrimdışı
Sözcü
Sözcü
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 28 Ağu 2017 10:09
Mesajlar: 190
Ettiği teşekkür: 52
Aldığı teşekkür: 54
Şehir: London
Vize Durumu: Var
Vize Türü: EEA FP
Vize Statüsü: Vizesini Aldı
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Cesaretli
Burcu: Aslan
cinar Merhaba :) önerin için teşekkür ederiz ileriki zamanlarda neden olmasın ;)

_________________
EEA FP Başvuru :02/08/2017 ISTANBUL
Karar :09/02/2018 Karar verildi 191 Gün (134 İş Günü)
Sonuç : passback hizmeti 14/02/2018 Vize Olumlu

EEA2 QP + FP Başvuru :09/07/2018 LONDON
Bio letter received on : 14/07/2018 (Letter Date: 11/07/2018)
Biometrics Enrolled on : 16/07/2018
COA With Work :23/07/2018
Resident Card Received on :Waiting
Documents Returned on : Waiting


Contact: pcdestek (et) aol (dat) com;)


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 37 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4

Tüm zamanlar UTC


Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 10 misafir


Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap verebilirsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu foruma eklentiler gönderebilirsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye