İngiltere Vizesi Destek Forumu • İngiltere'de Yaşayan Türklerin Buluşma Noktası



Bize Buradan Ulaşabilirsiniz : admin@ingiltereforumu.com

Facebook İletişim : www.facebook.com/ingiltereforumu



Zaman: 18 Ağu 2018 22:16

Tüm zamanlar UTC


.


Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 495 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 46, 47, 48, 49, 50  Sonraki
Yazar Mesaj
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 13 May 2018 12:08 
Çevrimdışı
Sözcü
Sözcü
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 12 Şub 2017 19:26
Mesajlar: 167
Ettiği teşekkür: 1
Aldığı teşekkür: 4
Şehir: istanbul
Vize Durumu: Henüz Yok
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: Terazi
Alphan34 yazdı:
TLScontacta bugün saat 12 gibi evrak teslimi yaptık. Evrakları verdim parmak izi aldılar resim çektiler hepsi halloldu dışarı çıktım ama içerde aklıma gelmeyen bişey çıkınca aklıma geldi. Biz evrakları alacaklar diye eşimin pasaport ve licna kartasının fotokopisini koymuştuk almadılar taratıp geri verdiler sadece. Orjinalleri yanımdaydı aklıma gelmedi fotokopiyi taratmış oldular sıkıntı olur mu acaba? Birde evlilik cüzdanı yerine formül B geçerlimidir sizce o yüzden sıkıntı olabilir mi?
Saat 15:00'de vize başvurunuz işlenmek üzere karar merkezine gönderilmiştir diye mail geldi inşallah olumlu olur sonuç.
Teşekkürler.

ben de 22 martta evrklarımı verdim. size herhangi bi sonuç geldi mi bana henüz gelen bişiyok


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 22 Haz 2018 07:22 
Çevrimdışı
Yeni Üye
Yeni Üye
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 24 May 2018 20:15
Mesajlar: 4
Ettiği teşekkür: 4
Aldığı teşekkür: 0
Vize Durumu: Var
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: -
Herkese merhaba.

Yeni başvuran ve sonuç bekleyenler var mı?


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 20 Tem 2018 08:52 
Kullanıcı avatarı
Arkadaşlar merhaba,

bugün itibariyle 6 ay geçerli D type family permit vizemiz çıktı çok şükür. Sizlerle bir bilgi paylaşmak istiyorum yardımcı olmak adına.

Ben ilk başvurumu 20 mayısta yapmıştım ve 20 haziran gibi cevap gelmişti ve reddedilmiştim. Red sebebim de biraz garipti. Şöyleki, her yerde dolaian suppoeting documents listesinde "formül B" isimli çok dilli belgeyi vermemiz tavsiye ediliyor. Ben de evlilik cüzdanı yerine kaymakamlıktan formül B belgesi alıp bunu eklemiştim başvuruma. Evlilik tarihimiz 4 haziran 2016. Formül b belgesini de 18 mayıs 2018 tarihinde alıp 20 mayostaki başvuruma ekledim. Fakat gelen cevapta "siz nikahı 4 haziran 2016 da kıymışsınız fakat evliliğiniz 18 mayıs 2018 de yani 2 yıl sonra register olmuş" diyordu. Yani bu belgeyi inceleyen home office teki arkadaş maalesef belgenin düzenlenme tarihini evliliğin kayıt altına alındığı tarih olarak yorumlamış ve dolayısıyla reddetmiş. Ben de bunun üzerine hemen ertesi gününe yeni randevu alıp tüm belgelerimi tekrar submit ettim. (finansallar, ev tapusu, ikametgah vb.) ancak bu kez formül b yi değil direkt evlilik cüzdanının fotokopilerini ekledim. Zaten evlilik cüzdanı da çok dilli ve aslında her türlü bilgi yazıyor. Ve evlilik cüzdanında da evlilik tarihi de belgenin düzenlenme tarihi de aynı olduğu için (doğal olarak) böyle bir problem yaşanmıyor.

Bu konuda bilgi vermek istedim. Formül b yerine doğrudan evlililik cüzdanınızı ekleyin derim.

Haber bekleyenlere şimdiden iyi haberler gelmesi dilğiyle.

Ozan


Başa Dön
  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 25 Tem 2018 18:08 
Çevrimdışı
Yeni Üye
Yeni Üye
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 25 Tem 2018 17:21
Mesajlar: 7
Ettiği teşekkür: 0
Aldığı teşekkür: 0
Şehir: Bursa
Vize Durumu: Henüz Yok
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: Balık
24 yaşındayım ve 2017 yaz aylarında 2 aylık dil kursu için başvuru yaptım. İlk başvurum okulumun bitmesi gerekçesi ile reddedildi. Okulumun uzadığına dair destekleyici belgeler ile tekrar başvuru yaptım ve 6 aylık short student visa aldim. 2 ay dil kursuna gittim ve toplam 6 ay kadar Uk de kaldım. Bu esnada bir kez Türkiye’ye gelip 10 gün kaldıktan sonra tekrar Uk ye dönüş yaptım ve 4 aylık sürede kaçak olarak çalıştım.

Eşim Romanya vatandaşı ve 28 yaşında. Gayri resmi bir ilişkiden Romanya da ailesinin baktığı 5 yaşında bir kızı var. Eşim ile Uk ye ilk geldiğim zamanlarda tanıştık ve sürekli messengerdan konuştuk. Arada 4-5 kez buluşmalar oldu. Türkiye’ye dönüş yaptıktan sonra eşim bir daha gelemeyeceğimi düşünerek evlenmemiz gerektiğini söyledi ve haziran ayında 10 günlük bir tatil planı ile Türkiye’ye geldi. Evlilik işlemlerini Türkiye’de tamamladık. 6 haziranda EEA family permiy vizesine başvuru yaptım. Eşim yaklaşık 4 yıldır Londra’da yaşıyor ve hiç bir devlet yardımı almıyor.
Gönderdiğim belgeler ;
- Türkiye Cumhuriyeti Evlilik cüzdanı
- Messengerdan 6 aylık konuşma detaylarından kesitler
- Birlikte çekildiğimiz fotoğraflar
-Eşimin paysilipleri ( Aylık ortalama vergiler hariç 1300 Paund + 250 paund Tips yazdım fakat bu tipsin belgesi yok. )
- Eşimin pasaportunun fotokopisi
- Eşimin UK de ikamegah adresi
- Türkiye’ye geliş ve dönüş uçak biletleri
- Çalıştığı iş yerinden 2 yıldır orada çalıştığına dair bir döküman.

Visa başvuru formunda ise 2 haftalık bir ziyaret planı olarak gösterdim ve 2 hafta kaldıktan sonra geri dönüş yapacağımı belirttim. Bu durumda eşimi sponsor olarak gösterdim. Ek olarak eşim, kardeşinin banka hesabını kullanıldığı için, banka hesap dökümanlarını koyamadım. Bu durumda vize alma ihtimalim nedir arkadaşlar ?
-


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 30 Tem 2018 13:23 
Çevrimdışı
Acemi
Acemi
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 23 Tem 2018 12:56
Mesajlar: 11
Ettiği teşekkür: 0
Aldığı teşekkür: 1
Vize Durumu: Henüz Yok
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: -
bir firmayla anlaştım arkadaşlar. bugün itibari ile bir kaç döküman yolladım kendilerine. cevap bekliyorum.


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 30 Tem 2018 13:40 
Çevrimdışı
Acemi
Acemi
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 23 Tem 2018 12:56
Mesajlar: 11
Ettiği teşekkür: 0
Aldığı teşekkür: 1
Vize Durumu: Henüz Yok
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: -
salazar yazdı:
bir firmayla anlaştım arkadaşlar. bugün itibari ile bir kaç döküman yolladım kendilerine. cevap bekliyorum.

Tüm süreç ne kadar sürüyor.? acenta 3 haftada biter dedi. bu arada acenta londrada. Londradaki acenta ile çalışmam süreyi kısaltır mı?
Kasım 1 de işbaşı yapmam gerekiyor çünkü.


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 01 Ağu 2018 23:46 
Çevrimdışı
Sözcü
Sözcü
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 28 Ağu 2017 10:09
Mesajlar: 190
Ettiği teşekkür: 52
Aldığı teşekkür: 54
Şehir: London
Vize Durumu: Var
Vize Türü: EEA FP
Vize Statüsü: Vizesini Aldı
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Cesaretli
Burcu: Aslan
salazar yazdı:
salazar yazdı:
bir firmayla anlaştım arkadaşlar. bugün itibari ile bir kaç döküman yolladım kendilerine. cevap bekliyorum.

Tüm süreç ne kadar sürüyor.? acenta 3 haftada biter dedi. bu arada acenta londrada. Londradaki acenta ile çalışmam süreyi kısaltır mı?
Kasım 1 de işbaşı yapmam gerekiyor çünkü.


Acentanın süreye hiç bir etkisi yoktur tek etkisi başvuru evraklarının düzenli eksiksiz şekilde düzenlenmesi ve hazırlanmasını sağlamaktır aslında oldukça basit bir işlem ancak acente ile kendimizi rahatlatıyoruz :) istanbulda bir acente ile EEA vizemi almıştım bana aşağıdaki emailden ulaşırsanız bilgilerini verebilrim ayrıca ne olursa olsun evrakları TLS e vermeden önce sizde check edin eksik varmı yok mu mutlaka.

_________________
EEA FP Başvuru :02/08/2017 ISTANBUL
Karar :09/02/2018 Karar verildi 191 Gün (134 İş Günü)
Sonuç : passback hizmeti 14/02/2018 Vize Olumlu

EEA2 QP + FP Başvuru :09/07/2018 LONDON
Bio letter received on : 14/07/2018 (Letter Date: 11/07/2018)
Biometrics Enrolled on : 16/07/2018
COA With Work :23/07/2018
Resident Card Received on :Waiting
Documents Returned on : Waiting


Contact: pcdestek (et) aol (dat) com;)


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 02 Ağu 2018 13:07 
Çevrimdışı
Yeni Üye
Yeni Üye
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 23 Tem 2018 14:40
Mesajlar: 1
Konum: London
Ettiği teşekkür: 0
Aldığı teşekkür: 0
Şehir: London
Vize Durumu: Var
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: K ♀
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: Akrep
Arkadaslar merhaba,
Ben eu vatandasiyim ayni zamanda turk vatandasiyim ve eylul 2017de ingiltereye tasindim. Esim turkiye vatandasi ve buraya ilk ben geldikten 2 ay sonra aralik 2017de 6 ayligina ogrenci vizesi ile geldi ama o zaman evli degildik. Simdi evlendik ve eeaya basvuracagiz. Biz vize icin;
- basvuru formunu doldurduk,
- esimin tr pasaportu,
- benim pasaportumun certified copysini,
- her ikimizinde vukuatli nufus kayit orneklerini,
- evlilik cuzdanimizi,
- tanistigimiz gunden beri olan 2 yillik fotograflari,
- ingilteredeyken beraber yasadigimiz evin kontratini,
- aile ve arkadaslarimizin yazdigi referans mektuplarini,
- benim agzimdan esimin buraya gelisiyle ve buradaki yasantimizla ilgili yazilmis declaration letter,
- son 6 aylik banka hesap dokumumu hazirladik
- kalacak yer icin ya ev tutup kontrati koyucaz yada bir arkadasimiz evinde kalacagimiza dair letter yazacak, simdilik bunlari hazirladik sadece bir noktada karar veremedik, isyerimden aldigim uzerinde butun bilgilerimin yazdigi yillik gelirimin 18600 olarak gorundugu antetli kagida yazilmis is sozlesmesini ve isverenimden yazilmis declaratin letterim var ama ise baslangicim 31 temmuz ve biz 15 agustos falan gibi basvurmayi dusunuyoruz yani daha 15 gundur calisiyor gorunucem sizce bu red icin bir sebep olabilir mi, simdiden yardimlariniz icin tesekkurler


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 02 Ağu 2018 14:57 
Çevrimdışı
Sözcü
Sözcü
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 28 Ağu 2017 10:09
Mesajlar: 190
Ettiği teşekkür: 52
Aldığı teşekkür: 54
Şehir: London
Vize Durumu: Var
Vize Türü: EEA FP
Vize Statüsü: Vizesini Aldı
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Cesaretli
Burcu: Aslan
ezgidurgit Merhaba EEA vize türlerinde gelir şartı yoktur.

_________________
EEA FP Başvuru :02/08/2017 ISTANBUL
Karar :09/02/2018 Karar verildi 191 Gün (134 İş Günü)
Sonuç : passback hizmeti 14/02/2018 Vize Olumlu

EEA2 QP + FP Başvuru :09/07/2018 LONDON
Bio letter received on : 14/07/2018 (Letter Date: 11/07/2018)
Biometrics Enrolled on : 16/07/2018
COA With Work :23/07/2018
Resident Card Received on :Waiting
Documents Returned on : Waiting


Contact: pcdestek (et) aol (dat) com;)


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 02 Ağu 2018 17:08 
Kullanıcı avatarı
TA1USA yazdı:
ezgidurgit Merhaba EEA vize türlerinde gelir şartı yoktur.


O zaman bu evraklar yeterli sanıyorum başvurmamiz icin, çok teşekkürler :)


Başa Dön
  
Alıntı ile cevapla  
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 495 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 46, 47, 48, 49, 50  Sonraki

Tüm zamanlar UTC


Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir


Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap verebilirsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu foruma eklentiler gönderebilirsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye