Bize Buradan Ulaşabilirsiniz : admin@ingiltereforumu.com

Facebook İletişim : www.facebook.com/ingiltereforumu



Zaman: 22 Oca 2019 21:24

Tüm zamanlar UTC


.


Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 4 mesaj ] 
Yazar Mesaj
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 24 Kas 2013 15:30 
Çevrimdışı
Yeni Üye
Yeni Üye
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 24 Kas 2013 14:18
Mesajlar: 1
Ettiği teşekkür: 0
Aldığı teşekkür: 1
Şehir: İst
Vize Durumu: Henüz Yok
Vize Türü:
Vize Statüsü: Ret Aldı
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Öfkeli
Burcu: Oğlak
Merhaba arkadaşlar;

Turist vizesinde application formunda danışmanımın atladığı bir sorudan ötürü 10 sene red aldım. Bu ilerde yapacağım Ankara Antlaşması'na başvuru hakkımıda kaybetmiş olduğum anlamına gelir mi?

İyi çalışmalar.


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 24 Kas 2013 22:21 
Çevrimdışı
Araştırmacı
Araştırmacı
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 20 Şub 2013 21:42
Mesajlar: 56
Ettiği teşekkür: 16
Aldığı teşekkür: 88
Şehir: Izmir
Vize Durumu: Var
Vize Türü: Dual Citizen
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Bilgin
Burcu: Kova
Nasonex84 yazdı:
Merhaba arkadaşlar;

Turist vizesinde application formunda danışmanımın atladığı bir sorudan ötürü 10 sene red aldım. Bu ilerde yapacağım Ankara Antlaşması'na başvuru hakkımıda kaybetmiş olduğum anlamına gelir mi?

İyi çalışmalar.


10 yıl giriş yasağı verilen durumlar kasti olarak yalan beyanda bulunma (act of perjury) ya da sahte evrak sunma (intentional deception) hallerinde verilir. Kendi vatandaşına benzer hallerde 5 yıla kadar hapis cezası artı sebep olduğu maddi zararın 2-3 katı para cezası veren bir hukuk sistemi içinde turist vizesi olmadı bir de Ankara Anlaşmasını deniyeyim mi diye sorgulamak pek de mantıklı bir yaklaşım değil.

Neticede başvuruyu yaparken dürüstlüğe sığmayan bir eyleminiz tespit edilmiş ve 10 yıl giriş yasağı almışsınız. Bunun anlamı 10 yıl dolduktan sonar İngiltereye girebileceğiniz şeklinde de yorumlanmamalıdır. Ankara anlaşmasına dayalı çalışma vizesine bu şartlar altında yapacağınız başvuru istisnai bir durum olmadıkça red ile sonuçlanır.

Ayrıca bilmeniz gereken daha önemli bir husus da şu, vize bir hak değildir, imtiyazdır. O imtiyazı her yönüyle hak etmelisiniz.

Sizin durumunuzda izlemeniz gereken esas yaklaşım, red gerekçesi oluşturan ve 10 yıl giriş yasağı almanıza sebep olan durumda gerçekten masumsanız ve bunu ispat edecek delillere sahipseniz uzman bir avukat ya da danışman yardımıyla yeni bir turist vizesi başvurusu yaparak once hakkınızda verilmiş olan olumsuz hükmü kaldırmak olacaktır. sadece danışmanımın hatası demek elbette ki yeterli değil.

Durumunuzu değerlendirmemizi isterseniz bahse konu red gerekçenizi e-mail ile bize gönderin inceleyip neler yapılabileceğini size aktaralım info@ingilterevizesial.com


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 25 Kas 2013 12:13 
Çevrimdışı
Uzman Yazar
Uzman Yazar
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 25 Eyl 2012 08:01
Mesajlar: 298
Ettiği teşekkür: 71
Aldığı teşekkür: 119
Şehir: Izmir / Londra
Vize Durumu: Var
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: Koç
Merhaba,

Oncelikle gecmis olsun.

Degisik ortamlarda, 10 yillik giris yasagininin uygulandigini bircok kez hatirlattik ve dile getirdik.Yine bircok ortamda ifade ettigimiz soyle bir dusuncemiz var ; `Red aslinda bir son degildir,yeter ki 10 yillik yasak uygulamasina konu olacak sebeplerden dolayi bir sonuc gelmesin.`

Red karari,olumsuz bir sonuc olmakla birlikte verilen bu 10 yillik yasaktan kesinlikle daha iyi bir sonuctur. 5 kez red almis olsaniz bile 6.kez basvuru yapma hakkiniz ve vizenizin olumlu sonuclanma ihtimali bulunmaktadir.Fakat,bu yasagin verilmesiyle birlikte 10 sene boyunca degisik turden herhangi bir Ingiltere vizenizin otomatik olarak red olacagi tahmin edilmektedir.

Bu sebeple,bundan sonra ister Ankara Anlasmasi, ister ogrenci vizesi, isterse evlilik vizesi,her ne tur vizeye basvurursaniz basvurun,vize memurlari dosyanizi ve kayitlarinizi gozden kacirmadigi/kaybetmedigi surece butun basvurulariniz otomatik olarak red ile sonuclandiracaktir.

Su ifadeye dikkat ediniz lutfen ;

`Any future applications will be automatically refused for 10 years`

320(7B) and the use of false representations, information and documents

If an applicant has previously been refused entry clearance because a false document was used or a false representation was made, the applicant may claim that they were unaware that the document or representation was false.

Unless the applicant can prove this, they must be automatically refused under paragraph 320(7B) for 10 years from the date deception was used (unless paragraph A320 applies). Where the documents relate directly to the applicant (for example, employment references, qualifications or financial details), such a claim would be likely to fail unless the applicant has clear evidence that an error has been made (for example, written confirmation from a financial institution that they had previously supplied us with incorrect information).

How long are applicants automatically refused for?

If an applicant falls to be refused under 320(7B), applications must be refused for the following periods:

12 months if they left the UK voluntarily, not at the expense (directly or indirectly) of the Secretary of State;
2 years if they left the UK voluntarily, at the expense (directly or indirectly) of the Secretary of State, more than 2 years ago; and the date the person left the UK was no more than 6 months after the date on which the person was given notice of the removal decision, or no more than 6 months after the date on which the person no longer had a pending appeal; whichever is the later
5 years if they left UK voluntarily, at public expense;
5 years if they were removed from the UK as a condition of a caution issued in accordance with s.134 Legal Aid, Sentencing and Punishment of Offenders Act 2012
10 years if they were removed or deported from the UK;
10 years if they practised deception (which includes using false documentation) in support of a previous visa application.
Where an applicant has overstayed, breached a condition of leave, was an illegal entrant, accepted a conditional caution or used deception in a leave to remain application, the automatic refusal period is dated from the date the applicant left the UK. Where an applicant has used deception in a visa application, the automatic refusal period is dated from the date (in which deception was used) was refused.

Where more than one breach of the UK's immigration laws has occurred, only the breach which leads to the longest automatic refusal period from the UK will be taken into account.

For example, an applicant left the UK voluntarily at her own expense in January 2008 and applied for entry clearance using false documents in February 2008. Any subsequent entry clearance application must be automatically refused for 10 years, until February 2018. This is the longer refusal period where deception has been used in an entry clearance application. The shorter refusal period of 2 years for leaving the UK voluntarily is not applicable.

----------------------------------------------------------

10 yillik yasaginizin sona ermesiyle birlikte yeniden bir basvuru yapip vize alma ihtimaliniz var ama yine de eski gecmisinizi goz onunde bulundurmak suretiyle vize basvurunuza on yargi ile yaklasabilirler.

Oncelikli olarak,bu yasagin kaldirilmasi icin konsolosluga guzel aciklayici bir mektup yazilmasini onerebilirim.Yeni basvuru demiyorum,yanlis anlasilmasin.Sadece,bu yasagin kaldirilmasini talep etmis olacaksiniz.Bu sekilde,bir ihtimal, yasaginizi kaldirabilirler fakat bunun kolay bir is olacagi seklinde bir yorumlama akla gelmesin lutfen.

Sizin durumunuza benzer bir olaya sahit olduk gecmis yillarda.Yine bu maddeye ( 320 ) dayanarak bir kisiye boyle bir yasak vermislerdi.Kendisiyle konustuk ve bize sunlari belirtti ; Bundan sonraki amacinin sadece kendisine verilen bu yasagin kalkmasi yonunde oldugunu, bunun psikolojik olarak aile hayatinda ve is hayatinda-kariyerinde olumsuz etkiler ortaya cikarabilecegini, buna benzer sekilde bugune kadar hicbir cezalandirmaya maruz kalmadigini,onumuzdeki 10 yil icinde Ingiltere`ye hicbir sekilde vize basvurusu yapmayacagini,yaparsa otomatik olarak red sonucunu kabul ettigini,Ingilizcesi`nin yetersiz olusundan dolayi bazi seyleri aciklayamadigini,kendisinin gunluk hayatta kurallara bagli birisi oldugunu,cevresi tarafindan da boyle bilindigini ve bugunden sonra da cok daha dikkatli olacagini ifade eden samimi ve gercekci bir mektup yazarak konsolosluga gondermistik.Konsolosluktan aylar sonra konuya cevap geldi ve soyle dediler ; Tarafimiza gondermis oldugunuz mektupta, dile getirdiginiz samimi aciklamalar,vermis oldugunuz sozler ve iyi halinizi goz onunde bulundurarak, talep ettiginiz uzere sadece 10 yillik yasaginizi kaldiriyoruz fakat eger yeni bir basvuru yaparsaniz ve ayni hatalari tekrar ederseniz,otomatik olarak red verilecegini bilmenizi isteriz.

Belki sizin icinde buna benzer bir durum soz konusu olabilir.

Sonuc olarak; bu konuya gereken onemin verilmesini ve dikkat edilmesini bir kez daha tavsiye ederiz.

Herkese bol sanslar dileriz.

_________________
Murat AKKOÇ


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 25 Kas 2013 17:58 
Çevrimdışı
Uzaklaştırıldı
Uzaklaştırıldı
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 20 Eyl 2012 17:16
Mesajlar: 132
Ettiği teşekkür: 20
Aldığı teşekkür: 94
Vize Durumu: Var
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: -
Nasonex84 yazdı:
Merhaba arkadaşlar;

Turist vizesinde application formunda danışmanımın atladığı bir sorudan ötürü 10 sene red aldım. Bu ilerde yapacağım Ankara Antlaşması'na başvuru hakkımıda kaybetmiş olduğum anlamına gelir mi?

İyi çalışmalar.


bu hangi soruydu?? biraz daha açıklarsan belki daha çok ilgilenenler çıkabilir.. bu adamların güvenini bir kere kırdınmı bir daha tamiri çok çok zor.

_________________
the betting its only pure inspiration, nothing else


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 4 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC


Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir


Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap verebilirsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu foruma eklentiler gönderebilirsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye