Bize Buradan Ulaşabilirsiniz : admin@ingiltereforumu.com

Facebook İletişim : www.facebook.com/ingiltereforumu



Zaman: 26 May 2018 17:47

Tüm zamanlar UTC


.

Forum kuralları


Forum kurallarını görüntülemek için lütfen buraya tıklayın



Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 4 mesaj ] 
Yazar Mesaj
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 16 Mar 2018 11:39 
Çevrimdışı
Yeni Üye
Yeni Üye
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 15 Kas 2017 14:52
Mesajlar: 3
Ettiği teşekkür: 0
Aldığı teşekkür: 0
Şehir: Brighton
Vize Durumu: Var
Vize Türü: Ankara Antlasmasi
Vize Statüsü: Vizesini Aldı
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: Balık
Home Office yayinladigi yaziyla 16 Mart tarihinden itibaren ILR basvurularini kabul etmeyecegini duyurdu.

Bu konu hakkindaki gelismeler, guncellemeler, yeni kararlar ve goruslerinizi bu konu altinda konusabiliriz.

Home Office`in yayinladigi yazi;

Details
This guidance gives information on deciding applications from self-employed Turkish businesspersons who wish to apply for an extension of stay in the UK to self-establish in business or continue operating their business under the Turkish EC Association Agreement.

The Home Office will no longer accept applications for Indefinite Leave to Remain (ILR) under the Turkish European Communities Association Agreement (ECAA) Business Persons category.

This is in light of the Upper Tribunal’s reported judgment in Aydogdu v SSHD [JR/15737/2015]. The Upper Tribunal found that the settlement of Turkish nationals and their dependants did not fall within the scope of a provision of the European Community Association Agreement with Turkey, called the ‘standstill clause’. While the Home Office examined the implications of the decision, ECAA ILR applications continued to be processed until 16 March 2018.

No new ECAA ILR applications will be accepted on or after 16 March 2018. Any ECAA settlement applications postmarked prior to 16 March will be processed under the same terms as before. Updated guidance is available on this page.

Turkish business persons and their dependants can continue to apply for further leave to remain under the ECAA if they wish, for up to 3 years at a time, provided they continue to meet the relevant requirements. Applications for limited leave to remain under the ECAA provisions are unaffected by the Aydogdu judgment and will continue to be processed free of charge as normal.

We will introduce a new ILR category for current Turkish ECAA business persons into the Immigration Rules. While the requirements of such a category are to be determined, this will be a charged route in line with others who are seeking to settle in the UK.

Published 5 March 2014
Last updated 16 March 2018

https://www.gov.uk/government/publicati ... s-guidance

_________________
1 Yillik Vize Basvuru : 07/02/2017
1 Yillik Vize Onay : 13/07/2017
3 Yillik Vize Basvuru : 13/07/2018


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 16 Mar 2018 11:53 
Çevrimdışı
Yeni Üye
Yeni Üye
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 15 Kas 2017 14:52
Mesajlar: 3
Ettiği teşekkür: 0
Aldığı teşekkür: 0
Şehir: Brighton
Vize Durumu: Var
Vize Türü: Ankara Antlasmasi
Vize Statüsü: Vizesini Aldı
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: Balık
Vizesiz Dunya`nin konuyla ilgili yorumu;

İngiltere İçişleri Bakanlığı Yüksek Mahkeme’nin geçtiğimiz yıl Mart ayındaki kararına uymak üzere harekete geçti. Bu gece yayınlanması beklenen yeni yönetmeliğe göre yarından itibaren (16 Mart 2018) Ankara Anlaşması vizelerindeki kalıcı oturum kaldırılıp bunun yerine TIER 1 Girişimci Vizesi’nde (Entrepreneur) olan kalıcı oturum kuralının getirilmesi bekleniyor.

Aydoğdu davası olarak bilinen ve 8 Mart 2017’de Ankara Anlaşması vizelerinde kalıcı oturumu kaldıran Yüksek Mahkeme kararı sonrasında İçişleri Bakanlığı kalıcı oturum başvurularını incelemeyi durdurmuş; ancak yasal süre olan 2 ay içinde yönetmelik değişikliğini gerçekleştirememişti. Bunun üzerine Ağustos başında Ankara Anlaşmasında kalıcı oturum başvuruları incelemeye alınmaya başlanmıştı.

Yüksek Mahkeme kararı sorasında kalıcı oturumun kaldırılacağı şeklinde daha önce defalarca bu forum sayfalarında yayınlanan makalelere ve Ankara Anlaşması’nda olanların örgütlenerek karşı dava açmaları gerektiği tavsiyelerine rağmen İngiltere’deki Türk toplumunda ciddi bir dayanışma oluşmamıştı. Adli Gözden Geçirme (Judicial Review) davalarına bakan Yüksek Mahkeme kararları bağlayıcı değil. Ancak geleneksel İngiliz yargı sisteminde şimdiye kadar JR – Adli Gözden Geçirme davalarının kararlarına hep uyulmuş ve gereken yapılmıştı.

İngiltere İçişleri Bakanlığı geleneğe uygun şekilde mahkeme kararını uygulamak üzere harekete geçerken uygulamanın yarından (16 Mart 2018) itibaren kalıcı oturuma başvuru yapacak olan kişileri kapsaması bekleniyor. Bugün itibariyle Ankara Anlaşmasında en az 3 yıl 11 ayını tamamlayıp kalıcı oturuma başvurusunu yapmış olanların değişiklikten etkilenmesi beklenmiyor.

Yeni kuralların yarın sabah veya en geç önümüzdeki hafta sonuna kadar yayınlanması bekleniyor. Yeni düzenlemede ülkede minimum kalış süresi ve dil bilme zorunluğu gibi yeni şartların yanısıra kalıcı oturum için en az 5 yıl beklenmesi gerekeceği tahmin ediliyor.

https://vizesizdunya.wordpress.com/2018 ... degisiyor/

_________________
1 Yillik Vize Basvuru : 07/02/2017
1 Yillik Vize Onay : 13/07/2017
3 Yillik Vize Basvuru : 13/07/2018


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 16 Mar 2018 11:59 
Kullanıcı avatarı
furk yazdı:
Vizesiz Dunya`nin konuyla ilgili yorumu;

İngiltere İçişleri Bakanlığı Yüksek Mahkeme’nin geçtiğimiz yıl Mart ayındaki kararına uymak üzere harekete geçti. Bu gece yayınlanması beklenen yeni yönetmeliğe göre yarından itibaren (16 Mart 2018) Ankara Anlaşması vizelerindeki kalıcı oturum kaldırılıp bunun yerine TIER 1 Girişimci Vizesi’nde (Entrepreneur) olan kalıcı oturum kuralının getirilmesi bekleniyor.

Aydoğdu davası olarak bilinen ve 8 Mart 2017’de Ankara Anlaşması vizelerinde kalıcı oturumu kaldıran Yüksek Mahkeme kararı sonrasında İçişleri Bakanlığı kalıcı oturum başvurularını incelemeyi durdurmuş; ancak yasal süre olan 2 ay içinde yönetmelik değişikliğini gerçekleştirememişti. Bunun üzerine Ağustos başında Ankara Anlaşmasında kalıcı oturum başvuruları incelemeye alınmaya başlanmıştı.

Yüksek Mahkeme kararı sorasında kalıcı oturumun kaldırılacağı şeklinde daha önce defalarca bu forum sayfalarında yayınlanan makalelere ve Ankara Anlaşması’nda olanların örgütlenerek karşı dava açmaları gerektiği tavsiyelerine rağmen İngiltere’deki Türk toplumunda ciddi bir dayanışma oluşmamıştı. Adli Gözden Geçirme (Judicial Review) davalarına bakan Yüksek Mahkeme kararları bağlayıcı değil. Ancak geleneksel İngiliz yargı sisteminde şimdiye kadar JR – Adli Gözden Geçirme davalarının kararlarına hep uyulmuş ve gereken yapılmıştı.

İngiltere İçişleri Bakanlığı geleneğe uygun şekilde mahkeme kararını uygulamak üzere harekete geçerken uygulamanın yarından (16 Mart 2018) itibaren kalıcı oturuma başvuru yapacak olan kişileri kapsaması bekleniyor. Bugün itibariyle Ankara Anlaşmasında en az 3 yıl 11 ayını tamamlayıp kalıcı oturuma başvurusunu yapmış olanların değişiklikten etkilenmesi beklenmiyor.

Yeni kuralların yarın sabah veya en geç önümüzdeki hafta sonuna kadar yayınlanması bekleniyor. Yeni düzenlemede ülkede minimum kalış süresi ve dil bilme zorunluğu gibi yeni şartların yanısıra kalıcı oturum için en az 5 yıl beklenmesi gerekeceği tahmin ediliyor.

https://vizesizdunya.wordpress.com/2018 ... degisiyor/


http://m.milliyet.com.tr/ingiltere-den- ... a-2628776/

Ulusal basinda


Başa Dön
  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 16 Mar 2018 19:37 
Çevrimdışı
Paylaşımcı
Paylaşımcı
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 21 May 2017 22:09
Mesajlar: 115
Ettiği teşekkür: 9
Aldığı teşekkür: 21
Şehir: Londra
Vize Durumu: Var
Vize Türü: Ankara Anlasmasi
Vize Statüsü: Vizesini Aldı
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Neşeli
Burcu: Yay
Peki ben şimdi kendi zamanımda başvurup, 3 yıllık oturumuma hak kazandığımda ki kurallara göre EŞİMİ buraya getirmek için başvuru yaptıramıyacak mıyım?

Bildiğin yıllık 18.500 pound gelir beyanı + eşimin İstanbul’da ingilizce sınavına girmeden buraya getirtemiyecek miyim?

Bence öyle olacaksa bize de direkt her yerde çalışabilmemiz için bi yönetmelik çıkarsınlar. Çünkü cidden saçmalık olur. Ben ingiliz vatandaşı değilim ki eşim için bu kuralları yerine getireyim. Saçmalığın daniskanı olur.

_________________
1 yıllık başvuru tarihi ; 3 Mart 2016,
1 yıllık başvuru bio ; 9 Mart 2016,
1 yıllık oturum onayı ; 11 Mart 2016,


3 yıllık başvuru tarihi ; 13 Şubat 2017,
3 yıllık başvuru bio ; geliş 3 Mart / Gönderme 9 Mart 2017,
3 yıllık oturum onayı ; 17 Temmuz 2017


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 4 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC


Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 10 misafir


Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap verebilirsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu foruma eklentiler gönderebilirsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye