Bize Buradan Ulaşabilirsiniz : admin@ingiltereforumu.com

Facebook İletişim : www.facebook.com/ingiltereforumu



Zaman: 21 Oca 2017 23:43

Tüm zamanlar UTC



TÜRKİYE CANIM FEDA
TÜRKİYE CANIM FEDA





Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 2 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Yatırımcı Vizesi
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 20 Eyl 2012 20:27 
Çevrimdışı
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesaj Panosu Yöneticisi
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 10 Eyl 2012 19:30
Mesajlar: 232
Konum: İngiltere
Ettiği teşekkür: 22
Aldığı teşekkür: 78
Şehir: Londra
Vize Durumu: Var
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Arkadaş Canlısı
Burcu: Oğlak
Yatırımcı Vizesi

Puanlama sistemine dahil olan Tier 1 Investor vizesine başvuru yapabilmek için İngiltere'ye en az 1 Milyon Sterlinlik sermaye girişi sağlamanız gerekmektedir. Bu meblağ, yatırım için mevcut bir şekilde banka hesabınızda nakit olarak bulunmak zorundadır.

Veyada, gerekli finansal kuruluşları tarafından onaylı bir kurumdan, en az 2 milyon sterlinlik mal varlığınız ipotek edilerek, borç alınmış da olabilir. Mal varlığınız hesaplanırken kolay nakide dönüştürülebilecek, emlak, off shore kredileri, eşinizin (eğer eşinizde sizinle beraber İngiltere'ye geliyorsa) malvarlığı gibi kalemlerde göz önünde bulundurulacaktır.

Başvuru için çok iyi bir plan hazırlanmalıdır ve bu plan yatırımınızı nerde değerlendireceğiniz konusunda detaylı bilgi içermelidir. Sunulacak olan iş planında, 1 milyon sterlinlik sermayenizin en az 750 bin sterlinini İngiltere devlet tahvillerinde veya şirketlerde hisse senedi alarak değerlendireceğini belirtmelidir. (Gayrimenkul sektöründeki şirketlerde ortaklık kuramazsınız) Başvuru esnasında, İngiltere'de kamu fonlarına yük olmayacağınızı ve kendi kazancınızla yaşayabileceğinizi veya bunun için ekstradan birikiminiz olduğunu ispatlamalısınız.

Uyulması gereken diğer şartlar ise şöyledir:

Yatırımlarınızın yönetimi dışında farklı bir işle meşgul olmamalısınız. Kendi şirketinizi kurabilir veya ortak olduğunuz şirkette üst düzey yöneticisi olarak çalışabilirsiniz.

Başvuru olumlu sonuçlandığında, verilen süre boyunca İngiltere’de ikamet etmelisiniz. Tatiller ve ziyaretler dışındaki normal yaşantınızı İngiltere'de geçirmelisiniz.
Eşiniz ve çocuklarınız size ekonomik açıdan bağlı kişiler olarak, İngiltere'ye sizinle beraber gelebilirler. Çocuklarınız İngiliz vatandaşlarının sahip olduğu ücretsiz eğitim alma hakkına sahip olacaktır. Siz ve aileniz Ulusal Sağlık Hizmetleri tarafından sağlanan ücretsiz sağlık sigortasından yararlanabilirsiniz.

Yapılan başvuru olumlu sonuçlandığında, en az 12 aylık bir vize verilecektir. Yapılan başvuru sonuçlanıncaya kadar herhangi bir yatırım yapma zorunluluğu ve fonlarınızı İngiltere'ye transfer etme zorunluluğunuz yoktur. Vizeyi alıp İngiltere'ye varışınızdan itibaren 3 ay içinde sahip olduğunuz fonları İngiltere'ye transfer etmiş olmanız gerekmektedir.

İngiltere'deki ilk 12 ayınızın sonunda, vizenizi 3 yıl daha uzatmak için başvuru yapabilirsiniz. Bu başvurunun başarılı olması aşağıdakileri yerine getirmenize bağlıdır:

• Toplam yatırım miktarınız 1 Milyon Sterlin olmalıdır
• İngiltere'ye ilk girişinizi takip eden 3 ay içinde sahip olduğunuz fonları İngiltere'ye transfer etmiş olmalısınız
• Fiyat dalgalanmaları dışında yatırımınızın değeri 1 Milyon Sterlinin altına düşmemelidir
Eğer ilk 12 ayda portföyünüzün değeri 1 milyon sterlinin altına düştüyse vizenizi uzatmak için yaptığınız başvuru titizlikle incelenecek ve bazı durumlarda vizenizi uzatmanız mümkün olmayacaktır.

İngiltere'de toplam 4 yılın sonunda kalıcı oturum izni için başvuru yapabilirsiniz. Süresiz/kalıcı oturum iznini aldıktan 1 yıl sonra İngiliz vatandaşlığına geçiş için başvuru yapabilirsiniz.

_________________
Türkiye'den İngiltere'ye Uzanan Özgür Yaşam Platformu
A Sharing Independent life platform which extends between Turkey & the UK


Başa Dön
 Profil  
 
 Mesaj Başlığı: Re: Yatırımcı Vizesi
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 08 May 2013 21:35 
Çevrimdışı
Yeni Üye
Yeni Üye
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 01 Şub 2013 20:56
Mesajlar: 9
Ettiği teşekkür: 0
Aldığı teşekkür: 1
Şehir: istanbul
Vize Durumu: Henüz Yok
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: Koç
yapılacak olan yatırımın en az £750.000.00'luk miktarı İngiltere hazine bonolarına veya İngiltere’de kayıtlı bulunan bir şirketin hisselerine yatırılmak zorundadır. deniliyor. hazine bonolarının vadeleri ve elde tutulma süresi ikinci el piyasada belli bir süre sonra satılması hakkında bağlayıcı kuralları varmı ilgili şartlar neler?


daha önce bu yolla yerleşim alan veya bilgisi olan varmı?

ciddi cevap verecek olanlar varsa sevinirim


Başa Dön
 Profil  
 
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 2 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC


Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir


Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz

Geçiş yap:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye