Bize Buradan Ulaşabilirsiniz : admin@ingiltereforumu.com

Facebook İletişim : www.facebook.com/ingiltereforumu



Zaman: 26 Şub 2017 23:26

Tüm zamanlar UTC



TÜRKİYE CANIM FEDA
TÜRKİYE CANIM FEDA




Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 32 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki
Yazar Mesaj
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 02 Ara 2016 23:06 
Çevrimdışı
Acemi
Acemi
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 03 Eki 2016 09:50
Mesajlar: 21
Ettiği teşekkür: 6
Aldığı teşekkür: 1
Şehir: Istanbul
Vize Durumu: Henüz Yok
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: İkizler
Arkadaşlar daha önce forumda belirtmiştim durumumu ve bilgisi olanlar yardım etmişti hepsine tesekku?? ediyorum.yine bu forum sayesinde family permet vizesini okudum ve benim için en ideal seçeneğin bu olduğuna karar verdim fakat gerek bu forumda gerekse başka yerlerde araştırma yaptığımda bir sorunun cevabını bulamadım. Benim eşim İngiliz biz herhangi bir ab ulkesinde yasadik diyelim sonra ingiltereye dönmek için bu vizeye başvuracağım ama uk yaşayan ab vatandaşlarının esleri vatandaşlık hakkını alması için AB vatandasi eşinin 5 yıl çalışması şartı var.peki ingiliz eşinin de 5 yıl kesintisiz çalışma şartı var mı ?


Başa Dön
 Profil  
 
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 02 Ara 2016 23:19 
Çevrimdışı
Acemi
Acemi
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 03 Eki 2016 09:50
Mesajlar: 21
Ettiği teşekkür: 6
Aldığı teşekkür: 1
Şehir: Istanbul
Vize Durumu: Henüz Yok
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: İkizler
Soruyu doğru ifade edememişim.Yani benim eşim İngiliz olduğu halde benim vatandaslik almam için onun da 5 yıl çalışması gerekiyor mu


Başa Dön
 Profil  
 
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 03 Ara 2016 06:13 
Çevrimdışı
Hareketli
Hareketli
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 13 Kas 2016 17:21
Mesajlar: 48
Ettiği teşekkür: 10
Aldığı teşekkür: 10
Şehir: Londra
Vize Durumu: Var
Vize Türü: EEA1 FP
Vize Statüsü: Vizesini Aldı
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: Başak
hampshire yazdı:
imbik eşinin yazı yazmasına da gerek yok. O diğer evlilik vizeleri için geçerli oluyor genelde. Evi aramalar, sorgulamalar vs. EEA Family Permit vizesinde böyle bir şey yok.

Ha illa yazı yazacaksanız, ikinizin ağzından ortak bir kapak yazısı yazın. İşte ne zamandır birliktesiniz, nasıl tanıştınız, ne zaman evlendiniz, ne zaman taşınmayı düşünüyorsunuz, nerede yaşamayı planlıyorsunuz vs. Sonra tarih atın, imzalayın gitsin. Oldu bitti.


hampshire, tesekkurler

Konsolosluktan tesekkur mektubu alacak birseyler yazacagim :roll:

Bu arada vaf5 doldururken herkesin takildigi sorulara ne yazdigini hatirliyor musun? Bu forumda ve yabanci kaynaklarda yaptigim arastirmaya gore degisken rakamlar ve yorumlar var;

What is the main purpose of your visit to the UK?
How long do you intend to stay in the UK?
On which date will you leave the UK?
Where do you and the EEA National plan to live in the UK?


Başa Dön
 Profil  
 
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 03 Ara 2016 11:36 
Çevrimdışı
Sözcü
Sözcü
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 29 Eyl 2014 19:22
Mesajlar: 190
Ettiği teşekkür: 10
Aldığı teşekkür: 66
Şehir: London
Vize Durumu: Var
Vize Türü: ECAA 2
Vize Statüsü: Vizesini Aldı
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: Koç
Ozcann senin başvurman gereken kategori: EEA Family Permit Surinder Singh. Gerekli bilgileri ve sağlaman gereken evrakları şu linkte bulabilirsin: https://www.gov.uk/family-permit/surinder-singh

Burada önemli olan nokta İngiliz eş ile birlikte herhangi bir AB ülkesinde yaşamış olmak. Bu süre en az 6 ay diye biliyorum. Sonra İngiliz eşin orada yaşadığına dair, iş, adres kanıtları sunuluyor. Bu şekilde İngiliz bir eşle evli kişi, EEA Family Permit haklarından faydalanıyor.

@imbik ben bu vizeye başvurmadım. Daha önce başvurmayı düşünüyorum. O yüzden bilgi sahibiyim. Formu doldurmadım. Ancak şöyle cevaplanabilir:
1. To live
2. As long as permitted
3. N/A de geç.
4. Nerede yaşamayı planlıyorsanız orayı yazın. O kadar takılmayın. Yazdığınız yerin dışında bir yerde de kalabilirsiniz.


Başa Dön
 Profil  
 
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 03 Ara 2016 17:19 
Çevrimdışı
Hareketli
Hareketli
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 13 Kas 2016 17:21
Mesajlar: 48
Ettiği teşekkür: 10
Aldığı teşekkür: 10
Şehir: Londra
Vize Durumu: Var
Vize Türü: EEA1 FP
Vize Statüsü: Vizesini Aldı
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: Başak
hampshire, thanks for your kind support

Yeni takildigim konu ise asagida :o

...ama daha once de yazdigim gibi su EEA family permit'i ailecek alalim, söz en basindan sonuna kadar (bizi 2 ay bosuna oyalatan Ingiltere'deki avukattan baslayarak) herseyi ayrintilari ile paylasacagim, sonucta aldigin kadar vermelisin.

Cok anlamsiz olabilir ama basvuru esnasinda AB vatandasi kisinin TC pasaportu bir onem arzediyor mu? Cunku varsa eski pasaport ve vizeleriniz diye detay belirtmis. Mesela Bulgar vatandasi esimin TC pasaportunda bizdeki gibi bir suru vize var.

Neyse aptalca ise de sordum artik :ugeek:


Başa Dön
 Profil  
 
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 03 Ara 2016 20:36 
Çevrimdışı
Acemi
Acemi
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 03 Eki 2016 09:50
Mesajlar: 21
Ettiği teşekkür: 6
Aldığı teşekkür: 1
Şehir: Istanbul
Vize Durumu: Henüz Yok
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: İkizler
Hampshire çok teşekkürler ilgin için. Peki bu yolu kullananlar var mı acaba deneyimlerinden faydalanmak isterim.


Başa Dön
 Profil  
 
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 04 Ara 2016 01:09 
Çevrimdışı
Sözcü
Sözcü
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 29 Eyl 2014 19:22
Mesajlar: 190
Ettiği teşekkür: 10
Aldığı teşekkür: 66
Şehir: London
Vize Durumu: Var
Vize Türü: ECAA 2
Vize Statüsü: Vizesini Aldı
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: Koç
imbik aslında normalde yok. Başvuran olarak senin varsa eski pasaportların gerekiyor. Bulgar eşin pasaportu destekleyici evrak. Vize Bulgar eşine verilmeyecek. Sana verilecek. O yüzden onun Türk pasaportu'nu vermeye gerek olduğunu sanmıyorum. Formda öyle bir şey istiyorsa eşin için, ekleyebilirsin. Ama başvuruya bir etkisi yok.

@Ozcann evet bunu yapan bir sürü çift var. EEA Family Permit Surinder Singh diye internette aratırsan, yabancı forumlarda bu tür başvuruyu yapan onlarca insan olduğunu görebilirsin.


Başa Dön
 Profil  
 
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 06 Ara 2016 14:02 
Çevrimdışı
Acemi
Acemi
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 24 Tem 2016 20:30
Mesajlar: 10
Ettiği teşekkür: 2
Aldığı teşekkür: 0
Şehir: istanbul
Vize Durumu: Var
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: Aslan
Merhaba,
Bende konudan çok sapmadan küçük bir soru sormak istiyorum; ilerde AB vatandaşı olmayan eşin vatandaşlık almaya hak kazanması için AB vatandaşı olan eşin 5 yıl çalışması zorunluluğu olduğunu biliyorum. Peki bu 5 yıllık çalışma fulltime olmak zorunda mıdır yoksa yani haftada 40 saat falan mı olmalıdır yoksa haftada kaç saat olduğundan bağımsız mesela 20 Saat bile olsa 5 yıl çalışmış nası yeterli midir?

Şimdilik benim takıldığım nokta bu.

Yardımcı olabilecek arkadaşlara teşekkür ederim.

Saygılar

HTC One M9 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi


Başa Dön
 Profil  
 
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 10 Ara 2016 06:24 
Çevrimdışı
Hareketli
Hareketli
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 13 Kas 2016 17:21
Mesajlar: 48
Ettiği teşekkür: 10
Aldığı teşekkür: 10
Şehir: Londra
Vize Durumu: Var
Vize Türü: EEA1 FP
Vize Statüsü: Vizesini Aldı
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: Başak
Arkadaslar,

EEA family permit evrak teslimi icin adres ararken soyle bir bilgiye ulastim, dogrumudur acaba?

'' Teleperformance website adresi : http://www.ge2tr.tpcontact.co.uk/
Bu adrese girerek bir seferliğine kayıt oluyoruz. Yani https://www.visa4uk.fco.gov.uk sitesine kayıt olmuştuk zaten, birde buraya kayıt oluyoruz. Bunun nedeni Teleperformance bir aracı kuruluş olduğu için kendi sistemleri İngiltere konsolosluğundan farklı ve kendi sistemlerinden kayıt olmazsanız randevuya gittiğinizde sizi kabul etmiyorlar ''

Yani benim anladigim, evrak teslim edecegimiz firmaya da ayri olarak kayit yaptiriyoruz degil mi?

Simdiden tesekkurler


Başa Dön
 Profil  
 
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 10 Ara 2016 06:50 
Çevrimdışı
Hareketli
Hareketli
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 13 Kas 2016 17:21
Mesajlar: 48
Ettiği teşekkür: 10
Aldığı teşekkür: 10
Şehir: Londra
Vize Durumu: Var
Vize Türü: EEA1 FP
Vize Statüsü: Vizesini Aldı
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: Başak
Birde su var, simdi aklima geldi.

https://www.visa4uk.fco.gov.uk adresinden hem ben hem cocuklar icin tek kayit fakat 3 ayri form doldurma yapilmasi ve dolayisi ile 3 ayri randevu alinmasi gerektigini ogrendik. (formlari pespese doldurup randevulari ayni saate denk getirmemiz gerekecek)

Simdi bu araci firma olan TLC Istanbul icinde 3 ayri kayit mi yaptiracagiz?

Ailecek bu prosedurleri gecmis arkadaslar hatirliyorlarsa paylasabilir lermi? Forumda yada yabanci kaynaklarda net bir bilgiye ulasamadim 2 gundur.

Tesekkurler


Başa Dön
 Profil  
 
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 32 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki

Tüm zamanlar UTC


Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir


Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz

Geçiş yap:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye