Bize Buradan Ulaşabilirsiniz : admin@ingiltereforumu.com

Facebook İletişim : www.facebook.com/ingiltereforumu





Zaman: 25 Eyl 2017 17:04

Tüm zamanlar UTC


.


Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 37 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki
Yazar Mesaj
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 19 Haz 2014 03:14 
Çevrimdışı
Yeni Üye
Yeni Üye
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 21 May 2014 14:20
Mesajlar: 6
Ettiği teşekkür: 2
Aldığı teşekkür: 0
Vize Durumu: Henüz Yok
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: Balık
Tekrar merhabalar,

Son yazdığımdan beri bilgi ve evrak topluyorum, artık yakın bir zamanda vize için başvuracağım.

Şu anda VAF5 başvuru formunu inceliyorum ancak anlayamadığım bir nokta var.

Part 5 Finance and Employement kısmında çalıştığım işyeri hakkında bilgi vermem gereken yerde bu şekilde bir ibare var:

TO BE COMPLETED BY
- extended family members of an EEA national applying on the basis that they are dependent on that EEA national, or
- dependent direct family members (this does not include spouses, civil partners or children under the age of 21)


Araştırmalarıma göre sanırım "unmarried partner" olduğum için "extented family member" kategorisindeyim. Ancak tam olarak "dependent on that EEA national" kısmını anlayamadım.

AB vatandaşına bağımlı olarak mı başvuruyorum? Bu kısmı doldurmam gerekecek mi?

Yardımlarınız için teşekkürler.


Başa Dön
 Profil  
 
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 02 Tem 2014 08:42 
Çevrimdışı
Acemi
Acemi
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 02 Tem 2014 08:10
Mesajlar: 18
Ettiği teşekkür: 0
Aldığı teşekkür: 2
Şehir: gaziantep
Vize Durumu: Henüz Yok
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: Akrep
HAYIR ORADA SENIN MASRAFLARINI VE TÜM SORUMLULUĞUNU EEA MI KARŞILAYACAK DİYE SORUYOR


Başa Dön
 Profil  
 
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 25 Eki 2014 10:23 
Çevrimdışı
Uzman Yazar
Uzman Yazar
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 29 Eyl 2014 19:22
Mesajlar: 331
Ettiği teşekkür: 22
Aldığı teşekkür: 115
Şehir: London
Vize Durumu: Var
Vize Türü: ECAA 2
Vize Statüsü: Vizesini Aldı
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: Koç
Uzunca zaman araştırdığım EEA Family Permit - Unmarried Partner vize türünde iyileştirilmelere gidilmiş anladığım kadarıyla.
Benim 3 senelik bir ilişkim var. Yalnız bir türlü bir evde uzunca bir süre yaşayamadık. Bunun nedenleri ben Türkiye'deydim ilk başladığında ilişkimiz. O İngiltere'de. Kendisi Avrupa vatandaşı ve 8 seneden uzun süredir İngiltere'de yaşıyor, okuyor, çalışıyor.
Yani bir sürekli seyahat, gidiş-geliş var Türkiye'ye, İngiltere'ye. Ama bir evde yaşanmışlık yok. Uzun tatillerin dışında. 15-20 günlük. Şimdi biz ilişkimizi kanıtlayarak EEA Unmarried Partner vizesine başvurmak istiyoruz. Onun Türkiye'ye ilk seyahati 2 yaz önceydi. Sonra aynı yaz ben gittim İngiltere'ye 1 seneliğine. Tier 5 vize ile. Kanundışı bir şey yok yani :) Bu bir sene boyunca biz sürekli görüştük İngiltere'de. Ama ayrı şehirlerdeyiz. O başka yerde çalışıyor ben başka. Tren biletlerimiz hala duruyor. E tabi haliyle birlikte yaşama gibi bir imkanımız olmadı. Sonra ben Türkiye'ye döndüm. Çalışmaya başladım. Burada çalışırken O beni ziyarete geldi çokça kere. Uçak biletlerimizi gösterebiliriz kanıt olarak. İkimiz de birbirimizin bütün sülalesini tanıyoruz. Ziyaretlerimizden, geçirdiğimiz zamanlardan fotoğraflar var. Şimdi ben turist vizesi aldım kız arkadaşımı ve arkadaşlarımı ziyaret etmek için. Bu sefer ziyaret sırası ben de 1 yıllık aranın ardından. 6 aylık çok girişli. Haliyle bir kaç defa ben gitmeyi düşünüyorum. Yine fotoğraflar, kanıtlar vs vs elde etmiş olacağız. Şimdi bu vizede resmi bir birlikteliği kanıtlayacak evraklar isteniyor. Kira kontratı, fatura, vs gibi. E tabi bunlar bizde yok. Ama bütün arkadaşlarımızdan akrabalarımızdan ilişkimiz hakkında mektuplar alabiliriz. Fotoğraflar desen zaten cabası. İstemediğin kadar. Mesajlaşma geçmişleri. Facebook ekran görüntüleri ve mesajlaşmaları. Şimdi biz tüm bunlara ek olarak joint account açacağız ben İngiltere'ye gidince. Ciddiyetimiz anlaşılsın istiyorum. Turist vizem bittikten sonra da EEA Family Permit'e başvururuz diye düşünüyorum. Vize koşullarını inceledim, ilişkinin gerçek olduğunu kanıtladığımız müddetçe alabiliriz gibi duruyor. Sadece birlikte yaşanmışlığımız yok ama ilişkiyi kanıtlayabiliriz. Güzel durumu açıklayan bir mektup da yazarım. Partnerim de yazar. Aile bireylerimiz hepsi mektup yazacak bizim için.

Şimdi diyebilirsiniz bu kız/erkek arkadaş vizesi değil. Ama biz de evliliğe inanan bir çift değiliz. Ne yapalım. :) Tek çıkış yolumuz bu gibi duruyor. Kira kontratı falan yok. Ama bir sürü fotoğraf, hediye faturaları, tren biletleri, uçak biletleri, mesajlaşma geçmişleri vs vs. ve dediğim gibi aile bireylerinden ve arkadaşlardan mektuplar. Son olarak da bu joint account'u ekleyeceğiz. Ne düşünüyorsunuz? Bana bu iş olur gibi geliyor. Yorumlarınızı bekliyorum.

Çok teşekkürler.

_________________
ANKARA ANLAŞMASI ILR BAŞVURULARI VE SONUÇLARI LİSTESİ:
http://bit.ly/2fAB7d3

Ankara Anlaşması İlk Başvuru:
İstanbul - 7 Nisan 2015 | Sonuç: 27 Nisan 2015
Ankara Anlaşması 3 Yıllık Uzatma:
London - 11 Nisan 2016 | Sonuç: 13 Mayıs 2016
Ankara Anlaşması ILR:
Nisan 2019'da başvuru yapacağım.


Başa Dön
 Profil  
 
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 25 Eki 2014 11:22 
Çevrimdışı
Sözcü
Sözcü
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 23 Mar 2013 11:50
Mesajlar: 166
Ettiği teşekkür: 8
Aldığı teşekkür: 36
Şehir: london
Vize Durumu: Var
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: İkizler
hampshire yazdı:
Uzunca zaman araştırdığım EEA Family Permit - Unmarried Partner vize türünde iyileştirilmelere gidilmiş anladığım kadarıyla.
Benim 3 senelik bir ilişkim var. Yalnız bir türlü bir evde uzunca bir süre yaşayamadık. Bunun nedenleri ben Türkiye'deydim ilk başladığında ilişkimiz. O İngiltere'de. Kendisi Avrupa vatandaşı ve 8 seneden uzun süredir İngiltere'de yaşıyor, okuyor, çalışıyor.
Yani bir sürekli seyahat, gidiş-geliş var Türkiye'ye, İngiltere'ye. Ama bir evde yaşanmışlık yok. Uzun tatillerin dışında. 15-20 günlük. Şimdi biz ilişkimizi kanıtlayarak EEA Unmarried Partner vizesine başvurmak istiyoruz. Onun Türkiye'ye ilk seyahati 2 yaz önceydi. Sonra aynı yaz ben gittim İngiltere'ye 1 seneliğine. Tier 5 vize ile. Kanundışı bir şey yok yani :) Bu bir sene boyunca biz sürekli görüştük İngiltere'de. Ama ayrı şehirlerdeyiz. O başka yerde çalışıyor ben başka. Tren biletlerimiz hala duruyor. E tabi haliyle birlikte yaşama gibi bir imkanımız olmadı. Sonra ben Türkiye'ye döndüm. Çalışmaya başladım. Burada çalışırken O beni ziyarete geldi çokça kere. Uçak biletlerimizi gösterebiliriz kanıt olarak. İkimiz de birbirimizin bütün sülalesini tanıyoruz. Ziyaretlerimizden, geçirdiğimiz zamanlardan fotoğraflar var. Şimdi ben turist vizesi aldım kız arkadaşımı ve arkadaşlarımı ziyaret etmek için. Bu sefer ziyaret sırası ben de 1 yıllık aranın ardından. 6 aylık çok girişli. Haliyle bir kaç defa ben gitmeyi düşünüyorum. Yine fotoğraflar, kanıtlar vs vs elde etmiş olacağız. Şimdi bu vizede resmi bir birlikteliği kanıtlayacak evraklar isteniyor. Kira kontratı, fatura, vs gibi. E tabi bunlar bizde yok. Ama bütün arkadaşlarımızdan akrabalarımızdan ilişkimiz hakkında mektuplar alabiliriz. Fotoğraflar desen zaten cabası. İstemediğin kadar. Mesajlaşma geçmişleri. Facebook ekran görüntüleri ve mesajlaşmaları. Şimdi biz tüm bunlara ek olarak joint account açacağız ben İngiltere'ye gidince. Ciddiyetimiz anlaşılsın istiyorum. Turist vizem bittikten sonra da EEA Family Permit'e başvururuz diye düşünüyorum. Vize koşullarını inceledim, ilişkinin gerçek olduğunu kanıtladığımız müddetçe alabiliriz gibi duruyor. Sadece birlikte yaşanmışlığımız yok ama ilişkiyi kanıtlayabiliriz. Güzel durumu açıklayan bir mektup da yazarım. Partnerim de yazar. Aile bireylerimiz hepsi mektup yazacak bizim için.

Şimdi diyebilirsiniz bu kız/erkek arkadaş vizesi değil. Ama biz de evliliğe inanan bir çift değiliz. Ne yapalım. :) Tek çıkış yolumuz bu gibi duruyor. Kira kontratı falan yok. Ama bir sürü fotoğraf, hediye faturaları, tren biletleri, uçak biletleri, mesajlaşma geçmişleri vs vs. ve dediğim gibi aile bireylerinden ve arkadaşlardan mektuplar. Son olarak da bu joint account'u ekleyeceğiz. Ne düşünüyorsunuz? Bana bu iş olur gibi geliyor. Yorumlarınızı bekliyorum.

Çok teşekkürler.



allah kolaylik versin eea unmmaried visa 2 yil boyunca ayni evin icersinde ayni adreste butun faturalariniz ikinzi adina olacak tir baska birte sansini deneme bence

sana tavsiyem evlen daha kolay gelirisn


Başa Dön
 Profil  
 
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 25 Eki 2014 11:27 
Çevrimdışı
Uzman Yazar
Uzman Yazar
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 29 Eyl 2014 19:22
Mesajlar: 331
Ettiği teşekkür: 22
Aldığı teşekkür: 115
Şehir: London
Vize Durumu: Var
Vize Türü: ECAA 2
Vize Statüsü: Vizesini Aldı
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: Koç
askim127 yazdı:

allah kolaylik versin eea unmmaried visa 2 yil boyunca ayni evin icersinde ayni adreste butun faturalariniz ikinzi adina olacak tir baska birte sansini deneme bence

sana tavsiyem evlen daha kolay gelirisn


Dediğim gibi, evlilik düşünmüyoruz. İnanmıyoruz evliliğe. Aynı ev içinde iki yıl yaşama durumu biraz ucu açık duruyor kanun maddelerinde. Daha çok ilişkiyi kanıtlama kısmı önemli gibi. Artı olarak nasıl yaşayabilirim aynı ev içinde 2 yıl, vizem olmadan. O yüzden bana mantıklı gibi geliyor bu vizeye başvurmak ve durumu açıklamak.

_________________
ANKARA ANLAŞMASI ILR BAŞVURULARI VE SONUÇLARI LİSTESİ:
http://bit.ly/2fAB7d3

Ankara Anlaşması İlk Başvuru:
İstanbul - 7 Nisan 2015 | Sonuç: 27 Nisan 2015
Ankara Anlaşması 3 Yıllık Uzatma:
London - 11 Nisan 2016 | Sonuç: 13 Mayıs 2016
Ankara Anlaşması ILR:
Nisan 2019'da başvuru yapacağım.


Başa Dön
 Profil  
 
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 25 Eki 2014 12:05 
Çevrimdışı
Uzman Yazar
Uzman Yazar
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 29 Eyl 2014 19:22
Mesajlar: 331
Ettiği teşekkür: 22
Aldığı teşekkür: 115
Şehir: London
Vize Durumu: Var
Vize Türü: ECAA 2
Vize Statüsü: Vizesini Aldı
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: Koç
Neyse. Yine de teşekkürler. Ben cevabımı buldum. Başvurabiliyorum. İlişkiyi kanıtladıktan sonra kanıt evrakları tamamen başvurana kalıyor. 2 yıl birlikte yaşamak zorunluluk değil. Sadece başvurandan bu kanıtın istenebileceği örnek gösterilmiş. Ki bizim 3 senelik bir ilişkimiz var. Haliyle ben kanıtlarımı sunduktan sonra bu vizeyi almamam için hiçbir sebep yok. Bu yolda başvuracakların da kanıtları sağlamsa eğer bence başvursunlar. Herkes umarım hayallerine ulaşır. Bol şans.

_________________
ANKARA ANLAŞMASI ILR BAŞVURULARI VE SONUÇLARI LİSTESİ:
http://bit.ly/2fAB7d3

Ankara Anlaşması İlk Başvuru:
İstanbul - 7 Nisan 2015 | Sonuç: 27 Nisan 2015
Ankara Anlaşması 3 Yıllık Uzatma:
London - 11 Nisan 2016 | Sonuç: 13 Mayıs 2016
Ankara Anlaşması ILR:
Nisan 2019'da başvuru yapacağım.


Başa Dön
 Profil  
 
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 25 Eki 2014 12:35 
Çevrimdışı
Sözcü
Sözcü
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 23 Mar 2013 11:50
Mesajlar: 166
Ettiği teşekkür: 8
Aldığı teşekkür: 36
Şehir: london
Vize Durumu: Var
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: İkizler
hampshire yazdı:
Neyse. Yine de teşekkürler. Ben cevabımı buldum. Başvurabiliyorum. İlişkiyi kanıtladıktan sonra kanıt evrakları tamamen başvurana kalıyor. 2 yıl birlikte yaşamak zorunluluk değil. Sadece başvurandan bu kanıtın istenebileceği örnek gösterilmiş. Ki bizim 3 senelik bir ilişkimiz var. Haliyle ben kanıtlarımı sunduktan sonra bu vizeyi almamam için hiçbir sebep yok. Bu yolda başvuracakların da kanıtları sağlamsa eğer bence başvursunlar. Herkes umarım hayallerine ulaşır. Bol şans.


alirsan burya paylas bilemin oyle kolay oluyorsa ilk sen alacaksin bizide bilgilendir ... sanada bol sanslar
okurken iyi oku sana yanlis olacak seyler yapma zamanini kaybedersin yoksa


Başa Dön
 Profil  
 
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 25 Eki 2014 12:43 
Çevrimdışı
Uzman Yazar
Uzman Yazar
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 29 Eyl 2014 19:22
Mesajlar: 331
Ettiği teşekkür: 22
Aldığı teşekkür: 115
Şehir: London
Vize Durumu: Var
Vize Türü: ECAA 2
Vize Statüsü: Vizesini Aldı
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: Koç
Vize görevlileri için hazırlanan rehberde açıkça belirtilmiş:

"Unmarried partners
Under regulation 8 (5) of the Immigration (EEA) Regulations 2006, a non EEA national who is an unmarried partner of an EEA national can qualify as an extended family member if they show their relationship is durable. There are no specific rules set as a definitive way to prove a relationship is durable. It is up to the applicant to provide evidence to demonstrate this."

Yani ilişkiyi kanıtlamak başvurana kalmış. Kesin bir kural yok. Extended family member olarak başvurulabilir. Yasa böyle diyor.

_________________
ANKARA ANLAŞMASI ILR BAŞVURULARI VE SONUÇLARI LİSTESİ:
http://bit.ly/2fAB7d3

Ankara Anlaşması İlk Başvuru:
İstanbul - 7 Nisan 2015 | Sonuç: 27 Nisan 2015
Ankara Anlaşması 3 Yıllık Uzatma:
London - 11 Nisan 2016 | Sonuç: 13 Mayıs 2016
Ankara Anlaşması ILR:
Nisan 2019'da başvuru yapacağım.


Başa Dön
 Profil  
 
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 25 Eki 2014 12:54 
Çevrimdışı
Sözcü
Sözcü
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 23 Mar 2013 11:50
Mesajlar: 166
Ettiği teşekkür: 8
Aldığı teşekkür: 36
Şehir: london
Vize Durumu: Var
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: İkizler
hampshire yazdı:
Vize görevlileri için hazırlanan rehberde açıkça belirtilmiş:

"Unmarried partners
Under regulation 8 (5) of the Immigration (EEA) Regulations 2006, a non EEA national who is an unmarried partner of an EEA national can qualify as an extended family member if they show their relationship is durable. There are no specific rules set as a definitive way to prove a relationship is durable. It is up to the applicant to provide evidence to demonstrate this."

Yani ilişkiyi kanıtlamak başvurana kalmış. Kesin bir kural yok. Extended family member olarak başvurulabilir. Yasa böyle diyor.



sevgili arkadas ben senin almani isterim ama uzun surecxek bir dosya beklentisinde keisn red alacagina bile bile neden yapiyorsun

unmmaried patren visa basvurusn ingillterde liverppol ho tarafindan yapilir.bu visa turu 2 year beraber ayni yerde kalmanizi gostermektir ayri degil ve train biletim var diyorsun o nasil berbaerlik adamlar senden proff istiyor 2 yildir o nunlamisin bu visa aldin diyelim eger bu kisi ile ayrilirsan bu visa bitiyor onuda ogren.ben sana sadec bilgi veriyorum bence basvuru yapam cok uzattirsinn
kisa yol
turkiye evlen ve kiz seni ingilterye davet etsin o zaman alirisn baska turlu bir bardak su ic


Başa Dön
 Profil  
 
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 25 Eki 2014 12:58 
Çevrimdışı
Uzman Yazar
Uzman Yazar
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 29 Eyl 2014 19:22
Mesajlar: 331
Ettiği teşekkür: 22
Aldığı teşekkür: 115
Şehir: London
Vize Durumu: Var
Vize Türü: ECAA 2
Vize Statüsü: Vizesini Aldı
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: Koç
Evlenmeyeceğiz diyorum askim127, sen de hala evlilik diyorsun. İngiltere'den değil Türkiye'den yapılıyor başvuru. İngiliz Konsolosluğu bu vizeyi vermeye yetkili. Başvuru İngiltere'ye gönderilmiyor. Bütün dökümanı okudum. Evlilik olmadan da alınabiliyor bu vize. Kolay demiyorum. Ama kanıtları sunup bu vizeyi almak mümkün. Nokta.

_________________
ANKARA ANLAŞMASI ILR BAŞVURULARI VE SONUÇLARI LİSTESİ:
http://bit.ly/2fAB7d3

Ankara Anlaşması İlk Başvuru:
İstanbul - 7 Nisan 2015 | Sonuç: 27 Nisan 2015
Ankara Anlaşması 3 Yıllık Uzatma:
London - 11 Nisan 2016 | Sonuç: 13 Mayıs 2016
Ankara Anlaşması ILR:
Nisan 2019'da başvuru yapacağım.


Başa Dön
 Profil  
 
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 37 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki

Tüm zamanlar UTC


Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Yahoo [Bot] ve 1 misafir


Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz

Geçiş yap:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye