Bize Buradan Ulaşabilirsiniz : admin@ingiltereforumu.com

Facebook İletişim : www.facebook.com/ingiltereforumu



Zaman: 21 Şub 2017 18:53

Tüm zamanlar UTC



TÜRKİYE CANIM FEDA
TÜRKİYE CANIM FEDA





Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 10 mesaj ] 
Yazar Mesaj
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 02 Şub 2017 18:16 
Çevrimdışı
Acemi
Acemi
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 09 Ara 2015 14:36
Mesajlar: 18
Ettiği teşekkür: 18
Aldığı teşekkür: 4
Vize Durumu: Henüz Yok
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: -
Merhaba arkadaşlar,

Bir sorum olacak eğer fikri olanlar cevaplarsa sevinirim. 2 senelik ziyaretçi vizesine başvurmak istiyorum. Erkek arkadaşım orada yaşıyor ve bu sebeple daha uzun bir ziyaretçi vizesi bizim için kolaylık sağlayacak. Daha önce bir öğrenci vizem ve bir turist vizem(6 aylık, çok girişli) oldu. Tüm giriş çıkışlarımda beyan ettiğim tarihlere uydum. Fikrinizi almak istediğim konu ise şu: yakın zamanda başvuracağım long term visit visa için, short term visit visa dan farklı bir belge ya da açıklama sunmam gerekir mi sizce? Çünkü http://www.gov.uk altında Long Term Visa için şöyle bir cümle var:

Quote - Alıntı:
If you can prove you need to visit the UK regularly over a longer period, you can apply for a visa that lasts 2, 5 or 10 years.


Şimdiden teşekkürler.


Başa Dön
 Profil  
 
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 02 Şub 2017 21:16 
Çevrimdışı
Paylaşımcı
Paylaşımcı
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 17 Tem 2016 10:36
Mesajlar: 149
Ettiği teşekkür: 30
Aldığı teşekkür: 44
Şehir: ist
Vize Durumu: Henüz Yok
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: -
bence arkadaşından hiç bahsetme, daha önce gidip gelsen bile bu sefer bahsedersen gidip gelmeyeceğini düşünürler. Sen yine 2 seneliğe başvur ama onda da devamli gidip gidip geldiğine vs gibi durumlara bakıyorlar.

Neden 2 senelik istiyorsun gibi bir soru varsa dersin devamli gidip geliyorum ve devamli da vize almak çok yıpratıcı vs bu yuzden long term istiyorum falan dersin açıklama da. Yani kız-erkek arkadaşlardan bahsetmek başvuranlara potansiyel göçmen gözüyle bakılmasına sebep oluyor, maalesef durum bu ama sen bilirsin tabi ülkeye döneceğine sağlam kanıtlar var ise 2 değil 5 yıl bile verirler.


Başa Dön
 Profil  
 
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 03 Şub 2017 20:54 
Çevrimdışı
Acemi
Acemi
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 09 Ara 2015 14:36
Mesajlar: 18
Ettiği teşekkür: 18
Aldığı teşekkür: 4
Vize Durumu: Henüz Yok
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: -
rico teşekkür ederim. Bu fikri bir değerlendireyim. Gerçi geri döneceğime dair kanıt olarak işimi göstermeyi düşünüyorum. Ayrıca bu vizede ilişkiyi saklarsak ilerde başvurularımızda şüpheye düşebilirler diye düşündük :/ Ama senin dediğine de hak veriyorum malum durumlar. Artılarıyla eksileriyle bir düşünmek lazım. Tekrar çok teşekkürler.


Başa Dön
 Profil  
 
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 04 Şub 2017 16:20 
Çevrimdışı
Sözcü
Sözcü
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 29 Eyl 2014 19:22
Mesajlar: 186
Ettiği teşekkür: 10
Aldığı teşekkür: 65
Şehir: London
Vize Durumu: Var
Vize Türü: ECAA 2
Vize Statüsü: Vizesini Aldı
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: Koç
Ben bunu daha önce de söyledim. İşiniz gücünüz yerindeyse, kız veya erkek arkadaştan bahsetmek daha mantıklı. Yalan beyana gerek yok. Sonuçta kanunlar belli. Turist vizesiyle gitsen, zaten evlilik falan yapamıyorsun. Kaçak kalsan nerede olduğun belli. Hiç yalan atmaya gerek yok. Daha önce ne evrak hazırladıysan gene onları hazırla. Erkek arkadaşınla görüşmek için vizeye başvurduğunu da belirt. Erkek arkadaşın da davet mektubu yazsın. Desin ki kız arkadaşım benimle kalacak. Yaşadığım yer şu, kimlik bilgilerim şu şu şu.

Daha önceki 6 aylık vizede bundan bahsettin mi bilmiyorum. Veya o zaman erkek arkadaşınla mıydın. Belki bir 6 aylık vizeye başvurabilirsin tekrar ve erkek arkadaşını ziyaret edeceğini söylersin. Dürüst olmak daha iyi. Ondan sonrasında bu vizeyle bir iki defa seyahat ettikten sonra, 2 yıllık vizeye başvurmak daha mantıklı olur.

Ayrıca dediğin gibi de ileriki başvurularında olur da İngiltere'ye yerleşmeyi düşünürsen, ilişki kanıtı olarak bu seyahatlerini gösterebilirsin.


Başa Dön
 Profil  
 
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 04 Şub 2017 17:16 
Çevrimdışı
Acemi
Acemi
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 09 Ara 2015 14:36
Mesajlar: 18
Ettiği teşekkür: 18
Aldığı teşekkür: 4
Vize Durumu: Henüz Yok
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: -
Sevgili hampshire,
Çok teşekkür ederim. Gerçekten mesajın benim için faydalı oldu. Bir önceki 6 aylık vizede yine erkek arkadaşımın davet mektubuyla gitmiştim ama mektupta birbirimizden "arkadaşım" diye bahsetmiştik. Bu yüzden aslında dediğin gibi bir 6 aylık vize daha almak ve mektuplarımızda ilişkimizden bahsetmek daha mantıklı gelmeye başladı. Sanırım böyle yapacağım. Verdiğin fikirler için teşekkür ederim :)


Başa Dön
 Profil  
 
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 04 Şub 2017 19:56 
Çevrimdışı
Paylaşımcı
Paylaşımcı
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 17 Tem 2016 10:36
Mesajlar: 149
Ettiği teşekkür: 30
Aldığı teşekkür: 44
Şehir: ist
Vize Durumu: Henüz Yok
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: -
valla hampshire benim işim gücüm yerimde çok şükür paraya da ihtiyacımız yok ve daha önce ingiltere de ögrenci olmama ragmen, schengen ve usa vizelerim olmasına rağmen 2 kere Uk'a hatunun yanına gitmek için başvurdum ve red almıştım.
Adamlarin işe güce ona buna baktıği yok, sen ne kdr geri dönecegine kanıt sunsan da adamlar ülkeme gelmesin, gelipte kalmasın artık doldu diyorlar özetle. Ben de hatunu nerden işin içine karıştırdık die dert yanmıştım danışmana. Red sebepleri aklına gelecek cinsten uydurma sebeplerdi, ha daha sonra master için almıştım orda da bana sen kızın yanına gitmek master a başvuruyorsun diyebilirlerdi ama sağlamdı herşey o ayrı konu. Burda amaçlari verebildikleri kadar red vermek yoksa herkes red olacak die birşey söz konusu deil.

Kendi vatandaşına çıkardıgı zorluklar evlilikte 18.600 zorunluluğu, işinde 6 ay çalişma, taxlar, başvuru ücretlerinin fazlalıği saymakla bitmez. Bunlar ztn açıklıyor kotanın doldugunu. Eee ben veya diğer red alan arkadaşlar dürüst değiller miydi? Dürüstlerdi, peki ne o zaman;

zamanında yapılan suistimallerin ceremesini doğru dürüst herşeyi tam başvurular çekiyor, çekiyoruz. Artı benefitlerin suistimallerini ztn söylemeye gerek yok.

Arkadaşa yol gösterirken bunlari da dikkate almasını söyledim karar zaten kendisinin, yoksa ztn dürüst olmak her zaman iyidir. Geçen burda Schengen vizesi reddini saklamak isteyen kişiye dürüst olmasını, zaten schengen de olsa o reddi sen saklasan da uk konsoloslugunun görecegini söyledik.

Ha şunu da söliyim arkadaşından bahsetmeyip ilerde evlilik olur ise ve sağlam kanıtlarla başvuru olursa kalkıp sen zamanında turist gitmişsin ve erk arkadasından bahsetmemişsin bizi kandırdın vs diye cevap verecekler die endişe etme. Evliligin saglam ise, kanıtların tam ise, şartlari sağliyosan ztn aliyosun, o bahaneyle red veremezler,

Eğer bizi kandırdın mantıği olsaydı turist vizesiyle gidip, orda kalip Ankara Anlaşması'na başvuranlara şöyle bir cevap verirlerdi;

Sen turist gidicem die vize aldın, 2 hafta kalacagını söyledin ama şimdi ülkene dönmeyip Ankara'ya başvuruyosun senın en başindan beri planladigin buydu vs die bir tane cevap alan görmedim, böyle bir mantık yok.

Bolşans.


Başa Dön
 Profil  
 
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 05 Şub 2017 13:34 
Çevrimdışı
Sözcü
Sözcü
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 29 Eyl 2014 19:22
Mesajlar: 186
Ettiği teşekkür: 10
Aldığı teşekkür: 65
Şehir: London
Vize Durumu: Var
Vize Türü: ECAA 2
Vize Statüsü: Vizesini Aldı
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: Koç
Aynı şeyleri söylüyoruz zaten. Ki kendisi erkek arkadaşından daha önceden arkadaş olarak bahsetmiş ve bu şekilde vizesini almış.

Misal bu forumda bazı insanlar, başvuru formundaki İngiltere'de tanıdığınız var mı sorusuna "Hayır" demelisin deyip duruyor. Ondan sonra da "E senin ağabeyin burdaymış bize söylememişsin" denilerek red alıyorlar. O yüzden dürüstlük önemli. Kalanı da senin durumunu kanıtlayan evraklara kalıyor. Neyse. Ben ilk vize başvurumda tanıdığım ve görüşeceğim 6 kişinin isimlerini vermiştim misal. Kız arkadaş da dahil buna.

Verdiğin Ankara Anlaşması örneği ile benim ilişki kanıtı olarak söylediğim şey farklı rico.
Yani bu arkadaş geriye dönük ilişki kanıtı sunarken, birbirimizi gittik gördük diyebilir. "Sen turist olarak gitmişsin, Ankara'ya başvurmuşsun, veya arkadaşından bahsetmemişsin, şimdi de evleniyorsun" değil yani mesele. Alakasız şeyler.


Başa Dön
 Profil  
 
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 06 Şub 2017 13:05 
Çevrimdışı
Paylaşımcı
Paylaşımcı
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 17 Tem 2016 10:36
Mesajlar: 149
Ettiği teşekkür: 30
Aldığı teşekkür: 44
Şehir: ist
Vize Durumu: Henüz Yok
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: -
Ztn kişinin 1. dereceden yakını varsa yanına gideceği onu saklamamak gerek, nufus kayıtlarından bakıp hangi ülkede yaşadığını giriş çıkışlarini bulurlar, ama işte arkadaş vs bunlar kişiye kalmış söylemeyebilir.

İlişki resimler, wassap skyp vs, uçak biletleri bunlarla kanıtlanıyor ztn, ilk zamanlar arkadaştık sonra ilişki gelişmeye başladi bla bla sorun olmaz. Adamlar kalkıp önceki turist vizesine bakıp arkadaşından bahsetmiş mi bahsetmemiş mi ona bakmaz diyorum ben, baksa da ona göre karar veremez özetle bu, sıkıntı olmaz rahat olsun.


Başa Dön
 Profil  
 
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 18 Şub 2017 22:11 
Çevrimdışı
Araştırmacı
Araştırmacı
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 24 Haz 2016 08:44
Mesajlar: 65
Ettiği teşekkür: 1
Aldığı teşekkür: 5
Şehir: Fethiye
Vize Durumu: Var
Vize Türü: Visit Visa
Vize Statüsü: Vizesini Aldı
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Stresli
Burcu: Yay
Yorum biraz gec ama sunu hatirlatma yapmak istedim. Uzun donem vizelerdede sadece 180gun yani 6 ay kalma hakki veriyorlar. 2 senelik basvuru yaptigin zaman bu sure dahilinde sadece 6 ay ulkede kalabiliyorsun.


Başa Dön
 Profil  
 
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 20 Şub 2017 07:23 
Çevrimdışı
Acemi
Acemi
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 09 Ara 2015 14:36
Mesajlar: 18
Ettiği teşekkür: 18
Aldığı teşekkür: 4
Vize Durumu: Henüz Yok
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: -
tyfnkvn yazdı:
Yorum biraz gec ama sunu hatirlatma yapmak istedim. Uzun donem vizelerdede sadece 180gun yani 6 ay kalma hakki veriyorlar. 2 senelik basvuru yaptigin zaman bu sure dahilinde sadece 6 ay ulkede kalabiliyorsun.


Teşekkürler verdiğiniz bilgi için. Benim için 2 sene de toplamda 6 aydan fazla kalmam pek mümkün görünmüyor iş yerinden izin alamayacağım için :D Ama uzun dönem vize ile ilgili araştırma yapanların muhakkak işine yarayacaktır bu bilgi.


Başa Dön
 Profil  
 
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 10 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC


Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir


Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz

Geçiş yap:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye