Bize Buradan Ulaşabilirsiniz : admin@ingiltereforumu.com

Facebook İletişim : www.facebook.com/ingiltereforumu



Zaman: 27 May 2017 13:36

Tüm zamanlar UTC



TÜRKİYE CANIM FEDA
TÜRKİYE CANIM FEDA





Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 1 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Turist Vizesi Detayları
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 20 Eyl 2012 20:28 
Çevrimdışı
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesaj Panosu Yöneticisi
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 10 Eyl 2012 19:30
Mesajlar: 233
Konum: İngiltere
Ettiği teşekkür: 22
Aldığı teşekkür: 80
Şehir: Londra
Vize Durumu: Var
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Arkadaş Canlısı
Burcu: Oğlak
Turist Vizesi

Ziyaretçi vize başvurusunda birçok kategori vardır. Bir ‘ziyaretçi’ genellikle kısa bir süre için İngiltere’de olmak niyetinde olan birisidir, örneğin, özel tıbbi tedavi için, kısa süreli eğitim almak, iş yapmak, arkadaş ve akraba ziyareti için başvuru yapan kişidir.

Ziyaretçi vizesi başvurularında aranan genel koşullar şöyledir:

6 aylık kısa süreyle İngiltere’yi ziyaret etme niyetinde olmak;
Verilen süre bitiminde ülkeyi terk etme niyetinde olmak;
Belirtilen süre içerisinde, İngiltere’de kamu fonlarından yararlanmadan kendi geçiminizi sağlayacak yeterli maddi koşullara sahip olmak
Ücretli veya ücretsiz herhangi bir işte çalışma niyetinde olmamak.

Uzun süreli ziyaretçi vizesi

Uzun süreli ziyaret için yapılacak olan 1,2,5 veya 10 yıllık vize başvurularında oldukça dikkatti olmak gerekir, aksi takdirde başvurunuz olumsuz sonuçlanabilir veyada kısa süreli vize verilebilir. Eğer yaptığınız başvuru, uzun süreli ziyaretçi vizesi başvurusunda gerekli olan kriterleri kapsamazsa olumsuz sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.

Uzun süreli ziyaretçi vizesi başvuruları aşağıda belirtilen maddeler ışığında ele alınacaktır:

• İngiltere’ye sık sık gelmenizi gerektirecek ailevi konular veya iş bağlantıları
• Vizenizin geçerlilik zamanı içerisinde kişisel durumunuzda herhangi bir değişikliğin olmaması
• Kamu fonlarından yararlanmadan İngiltere'de bulunduğunuz süre içerisinde kendinizi geçindirebilecek maddi güce sahip olmak ve her ziyaret sonunda ülkeyi terk etmek niyetinde olmak.
• Daha önceden kısa süreli İngiltere ziyaretlerinizin olması.

Genel ziyaretçi: Turist veya arkadaş ziyareti

Başvuru sahibi turist olarak veya arkadaş ziyareti için İngiltere'ye gelmek istiyorsa genel ziyaretçi vizesi başvurusunda bulunmalıdır.

Bu başvuruda aranan koşullar şöyledir:

• 6 aylık kısa süreyle İngiltere’yi ziyaret etme niyetinde olmak;
• Verilen süre bitiminde ülkeyi terk etme niyetinde olmak;
• Belirtilen süre içerisinde, İngiltere’de kamu fonlarından yararlanmadan kendi geçiminizi sağlayacak yeterli maddi koşullara sahip olmak
• Ücretli veya ücretsiz herhangi bir işte çalışma niyetinde olmamak.

Ticari ziyaretçi vizesi

Eğer yurt dışında çalışıyorsanız ve işle ilgili herhangi bir faaliyeti yürütmek için kısa süreliğine İngiltere'yi ziyaret etmek istiyorsanız ticari ziyaretçi vizesine başvuru yapabilirsiniz.

Ticari ziyaretçi vizesi başvurusunda aranan koşullar şöyledir:
• Yurtdışında faaliyet göstermek ve hiçbir şekilde bu faaliyeti İngiltere’de devam ettirme niyetinde olmamak
• Maaşınızın yurt dışındaki şirket tarafından ödenmesi, aynı zamanda yolculuk masraflarınızda kendi iş yerinizden karşılanabilir
• Herhangi bir ürününüzün veya servisinizin doğrudan İngiltere’de yaşayan vatandaşlara pazarlanmaması
• Geçici izin kullanan herhangi bir İngiltere vatandaşının işini devam ettirmemek herhangi bir eğitim alma veya staj görmek niyetinde olmamak

Özel ziyaretçi: özel tıbbi tedavi ziyaretçileri

Eğer özel tıbbi tedavinizi İngiltere'de devam ettirmek istiyorsanız bu vizeye başvuruda bulunabilirsiniz.

Bu başvuruda aranan koşullar şöyledir:

• Özel tedavi için tıbbi hazırlıkların yapılmış olması;
• Özel tıbbi tedavinizi karşılayacak kadar yeterli maddi güce sahip olmak;
• Herhangi bir kamu kuruluşundan yardım almadan ve İngiltere’de çalışmadan kendi giderlerinizi karşılayacak kadar maddi gücünüzün olması
• Özel tedavinizin sonrasında ülkeyi terk etme niyetinde olmak

Ek olarak aşağıda belirtilen evrakları sunmanız gerekecektir:

• Sağlık durumunuzun ayrıntılarını ve gereken tedaviyi belirten bir doktor mektubu
• Özel tıbbi tedavi için hazırlıkların yapıldığına dair kanıtlar
• Özel tedaviyi karşılayacak paranın hesabınızda olduğunu kanıtlayan belgeler

_________________
Türkiye'den İngiltere'ye Uzanan Özgür Yaşam Platformu
A Sharing Independent life platform which extends between Turkey & the UK


Başa Dön
 Profil  
 
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 1 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC


Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir


Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz

Geçiş yap:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye