Bize Buradan Ulaşabilirsiniz : admin@ingiltereforumu.com

Facebook İletişim : www.facebook.com/ingiltereforumu



Zaman: 25 Mar 2017 21:45

Tüm zamanlar UTC



TÜRKİYE CANIM FEDA
TÜRKİYE CANIM FEDA





Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 400 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5 ... 40  Sonraki
Yazar Mesaj
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 13 Mar 2013 16:31 
Çevrimiçi
Forumvisa4UK - Multi Süper Üye (+5000 Mesaj)
Forumvisa4UK - Multi Süper Üye (+5000 Mesaj)
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 10 Eyl 2012 23:38
Mesajlar: 10320
Konum: İngiltere
Ettiği teşekkür: 4546
Aldığı teşekkür: 3046
Şehir: Londra
Vize Durumu: Var
Vize Türü: İngiliz Vatandaşı
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Yorgun
Burcu: Oğlak
Merhaba arkadaşlar bundan sonra tıpki turist vizesinde olduğu gibi öğrenci vizesine başvuran arkadaşlar bu başlık altında yorumlarını ve belge listelerini vs. paylaşabilirler...

_________________
Sayfamıza reklam vermek için bizi ulaşın.

Email : admin@ingiltereforumu.com


Başa Dön
 Profil  
 
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 22 Mar 2013 22:09 
Çevrimdışı
Yeni Üye
Yeni Üye
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 21 Mar 2013 22:53
Mesajlar: 3
Ettiği teşekkür: 0
Aldığı teşekkür: 0
Şehir: istanbul
Vize Durumu: Henüz Yok
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: K ♀
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: Boğa
merhabalar,
bu yaz temmuz-ağustos ayları için 8 haftalık bir ingilizce kursuna kaydoldum. vize başvurumu nisan başı gibi yapıcam ancak sorun olabilecek bazı durumlar var onlarla alakalı yardıma ihtiyacım var.
öncelikle sponsorum annem ama kendisi şuan yeni bir şirket kurdu bir ortakla beraber hatta vergi açılışı bugün yapıldı yani şirketin hiçbir geçmişi yok şirket hesabı çok yeni ve şahsi hesabında da para akışı yok uzun zamandır, kendisi kredi kartı da kullanmıyo. babamın da şuan gelir olarak sadece emekli maaşı var tekel bayiisi var ortağıyla beraber ancak vergi levhası sadece ortağının üzerine görünüyor yani kağıt üstünde tek geliri emekli maaşı. gerekli parayı gösterebiliyorum. öğrenci belgemle alakalı bir sorunum yok. burda bir ingilizce kursuna gittiğimi ve 3 kuru tamamladığımı gösteren belgem var. diğer herhangi bir belgemde de sıkıntı yok. ama annemle babamın bu durumları beni biraz korkutuyor. sizce şansım nedir ve herhangi bir öneriniz var mı?


Başa Dön
 Profil  
 
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 22 Mar 2013 22:17 
Çevrimdışı
Efsane Yazar
Efsane Yazar
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 15 Ara 2012 16:20
Mesajlar: 466
Ettiği teşekkür: 163
Aldığı teşekkür: 91
Şehir: KENT
Vize Durumu: Var
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: K ♀
Ruh Hali: Mutlu
Burcu: Boğa
chichina oncelikle aramiza hosgeldin. Anladigim kadariyla universite ogrencisisin, bu vize basvurusu yaparken bence cok olumlu bir neden cunku geri donecegini kanitlayan buyuk bir neden.
Sponsorluk konusuna gelecek olursak, biraz hassas ve onemli bir konu bu yuzden bridge visa yetkilisi Fatma hanim sana daha aciklayici bir cevap verecektir.

_________________
''My crown is in my heart, not on my head;
Not decked with diamonds and Indian stones,
Nor to be seen: my crown is called content:
A crown it is that seldom kings enjoy.''


Başa Dön
 Profil  
 
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 22 Mar 2013 22:29 
Çevrimiçi
Forumvisa4UK - Multi Süper Üye (+5000 Mesaj)
Forumvisa4UK - Multi Süper Üye (+5000 Mesaj)
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 10 Eyl 2012 23:38
Mesajlar: 10320
Konum: İngiltere
Ettiği teşekkür: 4546
Aldığı teşekkür: 3046
Şehir: Londra
Vize Durumu: Var
Vize Türü: İngiliz Vatandaşı
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Yorgun
Burcu: Oğlak
Öğrenci vizelerinde LondoniumEgitim yetkilisi Murat Akkoç'da yardımcı olur. Kendisini etiketledim bu mesaj ile...

_________________
Sayfamıza reklam vermek için bizi ulaşın.

Email : admin@ingiltereforumu.com


Başa Dön
 Profil  
 
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 22 Mar 2013 22:36 
Çevrimdışı
Uzman Yazar
Uzman Yazar
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 10 Oca 2013 19:01
Mesajlar: 289
Ettiği teşekkür: 39
Aldığı teşekkür: 56
Şehir: Kent
Vize Durumu: Var
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Mutlu
Burcu: -
Merhaba arkadaşım,
Ne yazıkkı ülkemizdeki emekli maaşları sterlin cinsinden çok cüzi rakamlara tekabül ettiğinden sadece babanın emekli maaşıyla yapacağı sponsorluğu yeterli bulmayabilirler ki bu çok yakın bir arkadaşımın başına geldi. Bence başvurunu Haziran başında yap böylece annenin hesabında da bir para akışı olur şirket dolayısıyla. Ve başvurunda hem anneni hem babanı sponsor olarak gösterebilirsin böylesi daha iyi olabilir bence.

_________________
Bir gönlü mü kırdın, ağlamalısın. Hele özür dilemesini bilmiyorsan, senden dost olmaz, senden yaren olmaz.

Ya incittiğin, kırdığın gönlü Allah seviyorsa, Resulullah seviyorsa... Hatta Arz-u Sema dahi seviyorsa.. Nereden bileceksin? Bilmiyorsun.

Bilseydin ödün kopardı dokunmaktan...


Başa Dön
 Profil  
 
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 24 Mar 2013 10:54 
Çevrimdışı
Yeni Üye
Yeni Üye
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 21 Mar 2013 22:53
Mesajlar: 3
Ettiği teşekkür: 0
Aldığı teşekkür: 0
Şehir: istanbul
Vize Durumu: Henüz Yok
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: K ♀
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: Boğa
cevaplar için teşekkürler.


Başa Dön
 Profil  
 
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 26 Mar 2013 08:19 
Çevrimdışı
Efsane Yazar
Efsane Yazar
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 25 Eyl 2012 08:01
Mesajlar: 492
Ettiği teşekkür: 158
Aldığı teşekkür: 188
Şehir: Izmir / Londra
Vize Durumu: Var
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: Koç
Merhaba chichina

Mesajin icin tesekkur ederiz.

Vize basvurularinda banka`da gosterilen/gosterilecek olan para`nin kaynagini aciklamak gerekiyor.Vize memurlari,karari verirken basvuruya sunulan hesap ozetlerine bakmak suretiyle para`nin akisini gorerek bir sonuca variyor.Yeni acilmis hesaplar veya hareketli olmayan hesaplari vize icin olumsuz degerlendirip red karari verebiliyorlar.Bunun cok sayida orneklerini gorduk.

Anne`nin ortagi ile beraber kurmus oldugu sirket yeni oldugu icin vergi levhasinda da vergi odemesine dair yeterli bir bilgi sunman mumkun olmayacak.Turkiye`de,is acilisi`nin ilk yili, vergi levhalari ya matrahsiz oluyor veya cok dusuk bir vergi odemesi cikiyor.Bu durumda annenin hesabinda para gostersen bile,isin hacmine ve odenen vergilere bakarak hesapta gosterilecek bu parayi gercekci bulmayabilirler.

Baban`in is durumu da vize acisindan cok uygun degil.Vergi levhasi kendi adina ait olmadigi icin sana sponsor olmaya calismasi cok mantikli gelmez ve gercekci bulunmaz.

Annen veya baba`nin emekli maaslari disinda banka`da kaynagi gosterilebilecek bir parasi varsa oncelikle bunlari dusunmeye calis.Ornegin,yakin zamanda bir araba satisi soz konusu olmustur ve arac satis sozlesmesi ile para`nin nereden geldigini ispat edebilirsin.Veya,yakin zamanda baban veya annen`e miras kalmistir.Bunun belgesi vs mevcut ise o zaman paralarin kaynagini bu yollarla aciklama sansin var.

Bu bahsettigim durumlar soz konusu degilse o zaman,duzenli bir resmi isi ve geliri olan oncelikle ev icinden baska bir sponsor ayarlamaya calis.( Abla,abi vb...)

Okul kaydini simdiden yaptirman guzel olmus fakat vize icin hemen harekete gecme,onunde vize icin yeterli bir zaman var.Sartlarin biraz daha pozitif olarak duzelmesini bekleyerek daha guzel bir basvuru yapmayi dusunebilirsin.

Bol sanslar.

_________________
Murat AKKOÇ


Başa Dön
 Profil  
 
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 27 Mar 2013 21:46 
Çevrimdışı
Yeni Üye
Yeni Üye
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 21 Mar 2013 22:53
Mesajlar: 3
Ettiği teşekkür: 0
Aldığı teşekkür: 0
Şehir: istanbul
Vize Durumu: Henüz Yok
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: K ♀
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: Boğa
teşekkürler ayrıntılı bilgi için. dediğiniz yolları denicem o halde.


Başa Dön
 Profil  
 
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 27 Mar 2013 22:13 
Çevrimdışı
Yeni Üye
Yeni Üye
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 27 Mar 2013 21:59
Mesajlar: 2
Ettiği teşekkür: 0
Aldığı teşekkür: 0
Vize Durumu: Var
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: -
selamlar,

ingiltere için öğrenci vizesi başvurusunda bulunucam. 2 ay dil okulunda eğitim görüp dönmek niyetindeyim. tabi başvuru aşamasında aklıma takılan bi kaç soru var. yardımcı olursanız memnun olurum.

en büyük sorun öğrenciliğim. istanbul üniversitesi'nde bankacılık ve sigortacılık programında okuyorum. okulda 5. yılım henüz 1. sınıftayım. öğrenci olarak okuldaki azami süreyi doldurduğum için sadece sınavlara girme hakkım var. bunu belirten bir yazı aldım okuldan. bu yeterli olur mu?

babam emekli ama önceden yaptığı yatırımlar neticesinde şuan 20'ye yakın tapu ve 2 adet kira kontratı, 1 adet araba gösterebiliyorum varlık olarak. ayrıca babam AB vatandaşı oldu ve yurtdışında bulgaristan'a gidip geldi. bu malvarlığını sorgulayabilirler mi? veya burada benim için risk oluşturabilecek bi durum var mı?

annem ise asgari ücretli çalışan. maaş bordrosu cıktıları internetten alındı ve işyerinin antetli kağıdı yok sanırım. bu bi sorun oluşturur mu?

geri döndüğümde ingilizce tabanlı bi işte çalışacağımı gösteren bi yazı alsam olumlu yönde etkisi olur mu acaba?

diğer evraklarım da sorun yok. sizin tavsiyeleriniz nelerdir?

şimdiden teşekkürler.


Başa Dön
 Profil  
 
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 28 Mar 2013 02:00 
Çevrimdışı
Acemi
Acemi
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 04 Şub 2013 14:32
Mesajlar: 24
Konum: ızmır
Ettiği teşekkür: 0
Aldığı teşekkür: 4
Vize Durumu: Var
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Yardımsever
Burcu: Balık
Merhaba tradizone ,

Öncelikle senin ozel sorularına gecmeden once dıger arkadaslarında faydalanması ıcın bir kısa hatırlatma amacıyla kısa bir önbilgi verecek olursak :
Ingiltere de dil ogrenimi icin iki tur ogrenci vizesi vardir 1.tip Öğrenci Vizesi (Student Visitor Visa) ve 2,tip öğrenci vizesi (General student visa)


1- Student Visitor Visa
Başvuru için İngilizce düzeyi şartı yoktur. Süresi en fazla 6 ay olan kurslar için verilir. ( 6 aydan uzun olan dil kurslari icinse bu vizenin uzatilmis hali olan 11 aylik ogrenci vizesine basvurulur(Ektended Student Visa ) ) Bu vize turu İngiltere'den uzatılamaz.

2- General Student Visa
Başvuru için en az orta seviyede İngilizce bilgisine sahip olmak gerekir. İngilizce seviyesi, uluslararası geçerli bir sınav sonuç belgesiyle kanıtlanmalıdır. İngiltere'den uzatılabilir

Sızın sorularinıza gelince:
Size uygun olan student visitor visa `ya basvurusu yapilacak ise:
Babanızın soledıgınız yatırımları dogrultusunda sahıp oldugu tapular ,araba,ve kira kontratlarının basvurunuzda dogrudan olmasada sıze tabiki olumlu bir katkısı olacaktır .Dogrudan olmasada dememin nedeni,babanizin tapulari harici ornegin kendi banka hesabinizda bulunan ingilteredeki yasam masraflarina yetecek hatta biraz daha ustunde olan bir meblag(en az son 3 ay sizin hesabnizida olmasi gerekli.Yeni acilmis hesaplar veya hareketli olmayan hesaplari vize icin olumsuz degerlendirebiliyorlar) basvurunuz icin daha onemlidir Cunku vize başvurusunda, kalacağınız süre içerisindeki okul daki diğer masrafların hangi kaynaktan karşılanacağının kanıtlarını göstermeniz gerekir. Örnek olarak;10000 tl tutacak masraflar icin siz banka hesabinizda 5000 tl gozukuyorsa sizin yakinlarinizin fazlaca gayrimenkulu olsa bile konsolosluk bundan suphe duyabilir ve vize almaniz zorlasacaktir. Dıger yandan babanızın AB vatandası olması konusunda sahsi gorusum, sızın Ingıltere vizesi basvurunuzda herhangı bır rısk olusturacagını dusunmemekteyım Bır TC vatandasının bır AB ulkesınden cıfte vatandaslıgının bulunması Turkıyede gayrımenkul edınmesını hukuken engelleyıcı bır durum teskıl etmez ,dolayisiyla herhangi ekstra bir hukuki durum yoksa sizin bu konuda vize almanizi engelleyen,konsoloslugun bu konudan dolayi ozellikle malvarligini sorgulamasini gerektiren bir durum olmaz.Okul konusunda ıse Turkıyeye donup unıversıtenıze devam edıcegınızı konsolosluga ıspat etmek cok onemlı
Diger sorunuza gelince Ingiltere ogrenci vizesi basvurularinda ,ogrencinin ne icin hangi amacla ingilizce ogrenmek istedigi onem arz etmektedir.O yuzden su an calistiginiz bir uluslararasi kurum ,sirket vb baglantiniz varsa dondugunuzde Turkiye de ingilizce gerektiren ilgili posizyonda calisacaginiz ispatlayan bir belge ,basvurunuzun olumlu sonuclanmasi icin sizin avantaj hanenizde bir arti puan sagliyacaktir Ancak isiniz ingilizce ogrenmenizi gerektirmeyen bir is ise ,ingilizce ogrenmenizin gerekliligi konusunda konsoloslugu ikna etmeniz zorlasabilir.


Başa Dön
 Profil  
 
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 400 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5 ... 40  Sonraki

Tüm zamanlar UTC


Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir


Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz

Geçiş yap:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye