Bize Buradan Ulaşabilirsiniz : admin@ingiltereforumu.com

Facebook İletişim : www.facebook.com/ingiltereforumu



Zaman: 21 Şub 2017 14:12

Tüm zamanlar UTC



TÜRKİYE CANIM FEDA
TÜRKİYE CANIM FEDA





Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 30 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 24 Kas 2012 02:26 
Çevrimiçi
Forumvisa4UK - Multi Süper Üye (+5000 Mesaj)
Forumvisa4UK - Multi Süper Üye (+5000 Mesaj)
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 10 Eyl 2012 23:38
Mesajlar: 10317
Konum: İngiltere
Ettiği teşekkür: 4542
Aldığı teşekkür: 3040
Şehir: Londra
Vize Durumu: Var
Vize Türü: İngiliz Vatandaşı
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Yorgun
Burcu: Oğlak
İngiltere'ye nişanlılık vizesiyle gelen arkadaşların öncelikle dikkat etmeleri gereken şey kesinlikle ellerini sıkı tutmaları ve acele etmeleridir. Çünkü toplam da 6 aylık bir vize olan bu vize türünün zaten bitmesine 28 gün kala FLR-M vize başvurusunda bulunmaları gerekiyor. 28 günden daha az bir sürede vize başvurusunda bulunursanız eğer kabul edilmeyecek evraklarınız geri gönderilecek ve acilen ülkeyi terketmeniz istenecek. Türkiye'ye dönüp yeniden vize başvurusu yapmanız gerekmektedir...

Evlilik yapıldıktan sonra alınması gereken FLR-M vizesi için randevu almak inanılmaz zor olduğu için hiç zaman kaybetmemek gerekiyor. Bu durumla ilgili açıklamalarımı az sonra yapacağım...
Önce evlilik konusuna değinelim...

Ülkeye adım attıktan sonra 9 gün beklemeniz gerekmektedir 9 gün öncesinde hiç bir işlem yapmanız mümkün değildir...
Ülkeye varır varmaz hemen adresinizi kanıtlayan resmi bir evrak bulunuz. Evlilik başvurusunda adresinizi kanıtlamanız gerekecektir.. Banka hesabı açabilirseniz oradaki adresi kanıt gösterebilirsiniz ya da eşiniz sizi gaz ve elektirik faturasına kaydettirebilir...

9 gün geçtikten sonra istediğiniz her evlendirme dairesinde evlilik ile ilgili işlemlere başlayabilirsiniz...
Evlendirme dairesine giderek öncelikle "Notice" vermeniz gerekiyor bunun bedeli kişi başı £ 35 toplam da £ 70 o gün ödemeniz gerekiyor. Notice için gün seçtikten sonra orada size bazı çıktılar verecekler ve onlarla oradan ayrılıyorsunuz..

Notice günü evlendirme dairesine gidiyorsunuz ve unutmayın o tarih sizin evlilik tarihiniz kesinlikle değildir... Saatinden 30 dakika önce orada olmanızı istiyorlar...

Notice için ikinizde orada olmalı pasaport ve ikinizin adına da adres kanıtı getirmeniz gerekiyor...

Önce odada size birlikte bazı sorular soracaklar.. İkinize de ayrı ayrı adınızı soyadınızı adresinizi doğum tarihinizi vatandaşlığınızı soracaklar...
Sonra ikinizle de ayrı ayrı mülakat yapacaklar ve size eşinizle ilgili sorular yöneltilecek...

İkinizede aynı sorular ayrı ayrı odalarda sorulacak ve sorulacak sorular genel olarak şunlar oluyor...

Adınız , soyadınız , doğum tarihiniz, mesleğiniz, ne vatandaşısınız, telefon numaranız , başka vatandaşlığınız var mı , baba adınız , babanızın mesleği , daha önce evlilik yaptınız mı , çocuğunuz var mı , evliliğinizi ülkenize bildirmeniz gerekiyor mu , cinsiyetiniz , adresiniz , ne zamandan beri bu adresde yaşıyorsunuz , partnerinizle aynı evde mi yaşıyorsunuz, eşinizin adı ve soyadı , eşinizin cinsiyeti , eşinizin mesleği , eşinizin adresi , eşiniz ne zamandan beri bu adreste yaşıyor , eşinizin daha önce bir evliliği oldu mu bu ülke yada başka bir ülkede , eşinizin vatandaşlığı nedir , eşinizin başka vatandaşlığı var mı ... Aklıma gelen sorular şuan için bunlardan oluşuyor...

Eğer bir sorun yaşamazsanız sorularda sonra yine yasal bir süre olan 17 gün beklemeniz gerekiyor. Bu 17 günün anlamı evlilik yapacağınıza dair belgeler camlara asılıyor ve eğer itirazı olacak birisi varsa yada başla bir evliliği vs. olan varsa bu 17 gün içerisinde itiraz edebilir. Ayrıca sanırım sizin de durumunuz araştırılıyor 17 gün içerisinde.... 17 gün bittikten sonra telefonla arayarak evlilik için bir gün seçiyorsunuz. Bu seçtiğiniz gün hafta içi çarşamba ve perşembe olursa £ 104 cuma olursa £ 154 cumartesi £ 204 pazar ise £ 304. bu rakamlar çok ufak da olsa belediyeden belediyeye değişiyor.. Size kaç tane evlilik belgesi alacaksınız diye soruyorlar sormasalar da onu siz hatırlatın ve mutlaka 2 nüsha istediğinizi söyleyin. 2.nüshanın bedeli sadece £4 ve daha sonra almak hem çok pahalı hemde çok uzun süre gerektiriyor bu yüzden evlilik anında mutlaka iki nüsha isteyin her zaman lazım olabilir..

Evlendirme dairesine müsait bir zamanınızda giderek ödemenizi yapınız ve gününüzün gelmesini bekleyiniz...
Buradan sonra bana artık diyecek başka söz kalmıyor

ALLAH BİR YASTIKTA KOCATSIN NE DİYİM :)

----------------------

Evliliği atlattıktan sonra hemen FLR-M için randevu almanız gerekiyor ve randevu bedeli £ 867. Bu bedeli randevu aldığınız gün orada ödemeniz gerekiyor... Bu süreçle ilgili tüm detayları http://www.forumvisa4uk.com/viewforum.php?f=9 burada ki FLR-M başlıklı sayfada anlattım. bunları okumanızı tavsiye ediyorum...

Ayrıca çok acele etmeniz lazım çünkü FLR-M için başvuru günü almak inanılmaz çok zor ve gece 2.30 da uyanıp saatlerce randevu almaya çalışmanız lazım... Eğer şanslıysanız ve boş bir yer bulabilirseniz size verecekleri en erken gün 40 gün sonrası oluyor... Randevu için tüm tarihler dolu dese de aldırmayın ve devamlı sayfayı yenileyerek boş yer bulmaya çalışın...
Allah kolaylık versin herkese... Flr-m için home office'in sayfasından kayıt olup randevu almayı denediğinizde preminium service i seçmeyi sakın unutmayın o soruya yes diyerek cevap verin. Bu şekilde randevu almayı başarmışsanız eğer aynı gün vizenizi alabileceksiniz...

Bol şanslar...

_________________
Sayfamıza reklam vermek için bizi ulaşın.

Email : admin@ingiltereforumu.com


Başa Dön
 Profil  
 
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 24 Kas 2012 02:43 
Çevrimiçi
Forumvisa4UK - Multi Süper Üye (+5000 Mesaj)
Forumvisa4UK - Multi Süper Üye (+5000 Mesaj)
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 10 Eyl 2012 23:38
Mesajlar: 10317
Konum: İngiltere
Ettiği teşekkür: 4542
Aldığı teşekkür: 3040
Şehir: Londra
Vize Durumu: Var
Vize Türü: İngiliz Vatandaşı
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Yorgun
Burcu: Oğlak
Notice of marriages or civil partnership

Documents you need to show us

You need to give the following details for yourself and your partner when giving notice:

full name
age - the minimum legal age in England and Wales is 16 years of age. Written consent may be needed under 18 years
address
nationality
current status – eg single, divorced, widowed etc
occupation
intended venue for your marriage or civil partnership
You will be asked for paper evidence to verifiy some of the information, for example your nationality, your address and your current status.

The evidence you need to give:

passport
proof of address – preferably a bank statement, council tax bill, driving licence or two utility bills from two separate suppliers.
if either party has been previously married then we require either the Decree Absolute dissolving the previous marriage or the death certificate of the former spouse. If these are not in English you will need to provide a translation.
If you are subject to immigration control, you need to produce paper evidence to confirm that you satisfy the eligibility requirements.

If your English is not good, you should come with a friend or family member to translate on your behalf (this person cannot be your future spouse).

_________________
Sayfamıza reklam vermek için bizi ulaşın.

Email : admin@ingiltereforumu.com


Başa Dön
 Profil  
 
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 24 Kas 2012 02:49 
Çevrimdışı
Hareketli
Hareketli
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 25 Eki 2012 13:12
Mesajlar: 32
Ettiği teşekkür: 52
Aldığı teşekkür: 5
Vize Durumu: Var
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: -
çok tesekkürler...


Başa Dön
 Profil  
 
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 24 Kas 2012 02:54 
Çevrimiçi
Forumvisa4UK - Multi Süper Üye (+5000 Mesaj)
Forumvisa4UK - Multi Süper Üye (+5000 Mesaj)
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 10 Eyl 2012 23:38
Mesajlar: 10317
Konum: İngiltere
Ettiği teşekkür: 4542
Aldığı teşekkür: 3040
Şehir: Londra
Vize Durumu: Var
Vize Türü: İngiliz Vatandaşı
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Yorgun
Burcu: Oğlak
seazq yazdı:
çok tesekkürler...


rica ederim dostum umarım işine yarar tüm bu bilgiler.. dediğim gibi sakın evlilik için geç kalma zaten şuan da bile geç sayılır..

_________________
Sayfamıza reklam vermek için bizi ulaşın.

Email : admin@ingiltereforumu.com


Başa Dön
 Profil  
 
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 11 Şub 2013 19:53 
Çevrimdışı
Uzman Yazar
Uzman Yazar
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 10 Oca 2013 19:01
Mesajlar: 289
Ettiği teşekkür: 39
Aldığı teşekkür: 56
Şehir: Kent
Vize Durumu: Var
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Mutlu
Burcu: -
t&a eğer evraklarımızı posta ile yollamayı seçersekte bir randevu almamız gerekiyormu?
bende nişanlı vizesi ile gideceğim için şimdiden bu bilgileri edineyim..

_________________
Bir gönlü mü kırdın, ağlamalısın. Hele özür dilemesini bilmiyorsan, senden dost olmaz, senden yaren olmaz.

Ya incittiğin, kırdığın gönlü Allah seviyorsa, Resulullah seviyorsa... Hatta Arz-u Sema dahi seviyorsa.. Nereden bileceksin? Bilmiyorsun.

Bilseydin ödün kopardı dokunmaktan...


Başa Dön
 Profil  
 
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 11 Şub 2013 21:38 
Çevrimiçi
Forumvisa4UK - Multi Süper Üye (+5000 Mesaj)
Forumvisa4UK - Multi Süper Üye (+5000 Mesaj)
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 10 Eyl 2012 23:38
Mesajlar: 10317
Konum: İngiltere
Ettiği teşekkür: 4542
Aldığı teşekkür: 3040
Şehir: Londra
Vize Durumu: Var
Vize Türü: İngiliz Vatandaşı
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Yorgun
Burcu: Oğlak
cantwait yazdı:
t&a eğer evraklarımızı posta ile yollamayı seçersekte bir randevu almamız gerekiyormu?
bende nişanlı vizesi ile gideceğim için şimdiden bu bilgileri edineyim..


yok cantwait o zaman randevu almıyorsun

_________________
Sayfamıza reklam vermek için bizi ulaşın.

Email : admin@ingiltereforumu.com


Başa Dön
 Profil  
 
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 11 Şub 2013 21:53 
Çevrimdışı
Uzman Yazar
Uzman Yazar
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 10 Oca 2013 19:01
Mesajlar: 289
Ettiği teşekkür: 39
Aldığı teşekkür: 56
Şehir: Kent
Vize Durumu: Var
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Mutlu
Burcu: -
randevu almakta sıkıntı çekersek mecburen posta ile yollarız...

Teşekkürler t&a

_________________
Bir gönlü mü kırdın, ağlamalısın. Hele özür dilemesini bilmiyorsan, senden dost olmaz, senden yaren olmaz.

Ya incittiğin, kırdığın gönlü Allah seviyorsa, Resulullah seviyorsa... Hatta Arz-u Sema dahi seviyorsa.. Nereden bileceksin? Bilmiyorsun.

Bilseydin ödün kopardı dokunmaktan...


Başa Dön
 Profil  
 
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 07 Haz 2013 00:37 
Çevrimdışı
Yeni Üye
Yeni Üye
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 06 Haz 2013 23:13
Mesajlar: 1
Ettiği teşekkür: 0
Aldığı teşekkür: 0
Şehir: sheffield
Vize Durumu: Var
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: K ♀
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: Kova
merhaba ben ogrenci olarak geldim buraya 10 ay once simdi nisanlilik vizesine basvurmayi dusunuyoruz oncelikle geldigimden beri birlikte ev tuttuk hastane kaydim da yapildi. basvurum olumlu sonuclanir mi sizce...tsk ederim kolay gelsin


Başa Dön
 Profil  
 
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 07 Haz 2013 02:23 
Çevrimiçi
Forumvisa4UK - Multi Süper Üye (+5000 Mesaj)
Forumvisa4UK - Multi Süper Üye (+5000 Mesaj)
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 10 Eyl 2012 23:38
Mesajlar: 10317
Konum: İngiltere
Ettiği teşekkür: 4542
Aldığı teşekkür: 3040
Şehir: Londra
Vize Durumu: Var
Vize Türü: İngiliz Vatandaşı
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Yorgun
Burcu: Oğlak
ewin yazdı:
merhaba ben ogrenci olarak geldim buraya 10 ay once simdi nisanlilik vizesine basvurmayi dusunuyoruz oncelikle geldigimden beri birlikte ev tuttuk hastane kaydim da yapildi. basvurum olumlu sonuclanir mi sizce...tsk ederim kolay gelsin


Merhaba ewin nisanlilik vizesi yerlesim vizesinin ilk adimidir. Bu basvuruyu sadece Turkiyeden yapabilirsin. Basvurunun olumlu sonuclanmasi tamamen partnerinin durumu ve sizinle alakalidir....

Kriterlerin belli baslilari sunlardir...

İki tarafta 21 yasinin ustunde olmalidir
Sizin en az a1 seviye dil sertifikasina ihtiyaciniz var
Nisanlinizin 6 aydan az olmamak kaydiyla yillik gelirinin en az 18.600 olmasi gerekir.
Evinizle ilgili hic bir sorun olmamali yani nerede yasayacaginiz net olmalidir ve size yetecek kadar oda olmalidir.
İliskinin kaniti en onemlilerden birisidir. İliskinin kanitini saglayan akliniza ne gelirse tutmalisiniz

_________________
Sayfamıza reklam vermek için bizi ulaşın.

Email : admin@ingiltereforumu.com


Başa Dön
 Profil  
 
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 07 Haz 2013 07:32 
Çevrimdışı
Uzman Yazar
Uzman Yazar
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 04 Nis 2013 21:16
Mesajlar: 255
Ettiği teşekkür: 25
Aldığı teşekkür: 122
Şehir: Londra
Vize Durumu: Var
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Arkadaş Canlısı
Burcu: Oğlak
t&a umarim kizmassin ama iki tarafin 21 uzeri olmasi lazim demissin ama kanun oyle degil! Simdi soylediklerime sasiracaksin belkide ama kanun boyle diyor. Ekim 2011 den itibaren evlilik es vize icin iki tarafta 18 uzeri olmasi, eger nisanlilik vizesi icinde ingiltere bulunan sponsorun 18 yas uzeri ve ingiltere disindan basvuracak olan kisininde minimum 18 yasini gecmis olmasi lazim evet biraz sasirtici bir durum ama oyle . 21 yas kurali tamamen ekim 2011 de degismisti t&a.


Başa Dön
 Profil  
 
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 30 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki

Tüm zamanlar UTC


Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir


Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz

Geçiş yap:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye