Bize Buradan Ulaşabilirsiniz : admin@ingiltereforumu.com

Facebook İletişim : www.facebook.com/ingiltereforumu



Zaman: 24 Kas 2017 18:30

Tüm zamanlar UTC


.

Forum kuralları


Forum kurallarını görüntülemek için lütfen buraya tıklayın



Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 1 mesaj ] 
Yazar Mesaj
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 22 Kas 2016 13:50 
Çevrimdışı
Site Müdavimi
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 25 Eyl 2012 08:01
Mesajlar: 510
Ettiği teşekkür: 162
Aldığı teşekkür: 192
Şehir: Izmir / Londra
Vize Durumu: Var
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: Koç
Arkadaslar merhaba,

Ogrenci vizeleriyle ilgili bana sikca sorulan bazi sorulari, burada kisaca bir baslik altinda cevaplamaya calisacagim. Ayni sekilde foruma yeni uye olan bazi uyelerimizinde bu tur sorulari degisik basliklar altinda sikca sordugunu fark ettim, faydasi olmasi dusuncesiyle sizlerle paylasmayi uygun gordum.

Soru : 3 aylik bir dil kursuna gitmek istiyorum. Cikartacagim pasaportun gecerlilik suresi en az ne kadar olmalidir ?

Cevap : 3 aylik bir dil kursuna gitseniz bile vize sureniz en az 6 ay verilmektedir. Bu sebeple, en az 6 aylik gecerlilik suresi bulunan bir pasaportunuzun olmasi gerekiyor fakat uzun vadeli yurtdisi planlarinizin olabilecegini dusunerek en az 2 veya 5 senelik pasaport cikarilmasini tavsiye ediyorum. Pasaport harc ucretleri icin ; https://epasaport.egm.gov.tr/hakkinda/harclar.aspx

Soru : Vize basvurusu yapacagim zaman,yeni pasaportumla birlikte, elimde bulunan suresi gecmis veya iptal edilmis pasaportlarimi da basvuruda sunmali miyim ?

Cevap : Evet. Yeni pasaportunuzla birlikte, eski pasaportlariniza ait bilgileri vize formunda belirtmeli ve basvuruya da sunmalisiniz. Basvuru tamamlandiginda hem yeni hem de eski pasaportunuz size geri gonderilecektir.


Soru : Yesil pasaportum var. Ingiltere`de dil egitimi almak istiyorum. Vizesiz giris yapma hakkim var midir ?

Cevap: Hayir. Yesil pasaporta sahip Turk vatandaslari, amaci ne olursa olsun, her turlu ziyaret ve egitim sebepleri icin Ingiltere`den vize almak zorundadir.

Soru : Ingiltere vizesine nasil basvurabilirim ?

Cevap : Ingiltere vizesine basvuru yapmak icin online vize formuzunu doldurup, vize odemesini yapip sistemden randevu aldiktan sonra bulundugunuz sehire en yakin vize basvuru merkezine sahsen giderek basvuru evraklarinizi ve vize formunuzu teslim etmeniz gerekiyor. 18 yasindan kucuk ogrencilerin, basvuruya anne veya babasi ile birlikte gitmesi gerekmektedir.

Soru : Vize basvuru merkezine gittigimde Ingilizce mulakat yapiliyor mu ?

Cevap : Hayir. Vize basvuru merkezinde calisan personelin tamami Turklerden olusuyor ve basvurunuzla ilgili Ingilizce herhangi bir mulakat yapilmaz. Basvuru merkezine sadece vize evraklarinizi teslim ediyorsunuz. Evraklarinizi teslim ederken basvuru merkezindeki gorevliler basvuruyla ilgili birkac kucuk soru sorabilir. Ornegin, hangi vize turune basvuruyorsunuz ? Vize basvurunuz konsolosluga ulasip degerlendirmeye alindiktan sonra gerekli gorulmesi durumunda size telefon acip soru sorabiliyorlar veya cok nadirde olsa Istanbul`a konsolosluga yuz yuze gorusmeye cagirabiliyorlar.

Soru : Ogrenci vizesi basvurulari kac gunde sonuclaniyor ?

Cevap: Kisa donemli ogrenci vizelerininin sonuclanma suresi, konsoloslugun islem yogunluguna gore degisiklik gosteriyor. Yogun olmayan donemler disinda ( Yil sonu, bayram, yaz donemi vb ) ortalama 15 is gunu icinde basvurular sonuclaniyor. ( Cumartesi - Pazar haric )

Soru: Vize basvuru sonucumu nasil ogrenecegim ?

Cevap: Vize formunuzu doldururken sisteme girdiginiz e-posta adresine konsolosluktan kararin aciklandigina dair bilgi maili gelir, bu sekilde basvurunuzla ilgili surecin sonuna gelmis oldugunu ogrenmis olursunuz veya vize basvuru merkezinin web sayfasinda ( https://uk.tlscontact.com/tr/ada/splash.php) kendinize bir hesap acarak basvurunuzun durumunu takip edebilirsiniz. Pasaportunuz elinize gecmeden sonucun ne oldugunu ogrenemezsiniz.

Soru : Tier 4 ogrenci vizesi nedir ve short- term ( kisa donemli ) ogrenci vizesinden farki var mi ?

Cevap: Tier 4 ogrenci vizesi puan hesabina dayali bir ogrenci vizesi turudur. Bu vize turu daha cok akademik egitim dusunen ogrenciler icin idealdir. Ingiltere`de yuksek lisans, master,doktora gibi egitimleri dusunenler Tier 4 ogrenci vizesine basvurmalari gerekmektedir. Bu vize turunde dil okuluna gitmekte mumkundur fakat okullarin ogrenciyi kabul edebilmeleri icin IELTS sinavindan en az 4.0 puan almalari gerekmektedir. Tier 4 ogrenci vizesinde okuldan CAS ( Confirmation of Acceptance for Studies ) adini verdigimiz bir belge almak gerekmektedir. Bu belgeyi alabilmenin birtakim sartlari vardir. Bu sartlarin neler olduguna burada yer vermek cok mumkun olmadigindan- kisaca bu sekilde bilgilendimeyi uygun goruyorum. Kisa donemli ogrenci vizesinde okula kayit olup kabul alabilmek icin IELTS skoruna sahip olmaniz gerekmiyor.


Soru: Ingiltere`de 12 haftalik bir IELTS kursuna kayit olmak olmak istiyorum. Ingilizce seviyem su an A2, okula kayit yaptirmam mumkun mudur ?

Cevap : Hayir. Ingiltere`deki okullarin pek cogu, IELTS kurslarina kayit icin ogrencinin Ingilizce seviyesinin en az B2 olmasini isterler veya varsa buna denk gelen bir IELTS skoru gormek isterler. IELTS kursuna gitmek isteyen ve seviyesi uygun olmayan ogrenciler, bir sure o okulda Genel Ingilizce kursuna gider ve IELTS kursuna daha sonra gecis yapabilir.


Soru: Ingiltere`de dil egitimi almak istiyorum ? Okul kayit ve vize islemlerine ne zaman baslamaliyim ?

Cevap: Islem sirasinda oncelik normalde okul kaydidir fakat vize sartlari uygun olmayan ogrenciler, oncelikle sartlarinin duzelmesi yonunde hazirlik yapmalari gerekmektedir. Vize basvurusu icin gerekli sartlari uygun olan ogrenciler, okul kaydini yaptirdiktan sonra vize belgelerini toplayip vize basvuru asamasina gecebilir. Okul kaydi ile birlikte okuldan kabul mektubu gelir ve bu belge olmadan ogrenci vizesine basvuru yapilamaz. Vize basvurusu icin en uygun zaman, Ingiltere`de kursun baslayacagi sureden ortalama 3 ay oncesinde harekete gecmek gerekmektedir. Ornegin, su an Kasim ayindayiz. Okulunuz da 2017 Nisan ayinda baslayacak diyelim. Vize basvuru islemlerine Ocak ayi itibariyle baslamaniz tavsiye edilir. Vize basvurusu icin her turlu belgesi hazir olan ogrenciler, gerekirse kurs baslangicina daha yakin bir zamanda vize basvurusunu yapabilir.

Soru : Ingiltere`ye ogrenci vizesi ile geldim. Turkiye`ye donmeden vize suresi icinde Ankara Anlasmasina basvurmak istiyorum, mumkun mudur ?

Cevap: Evet. Ingiltere`de gecerli bir ogrenci veya turist vizesine sahipseniz, ulkede yasal olarak kaliyor sayilirsiniz ve Turkiye`ye donmeden Ankara Anlasmasina basvuru hakkiniz bulunmaktadir.

Soru: Ingiltere ogrenci vizesiyle yurtdisina cikis yapacagim. Yurtdisina cikis harci odemem gerekiyor mu ?

Cevap : Evet. Gideceginiz ulkede oturma izniniz veya calismaya dayali bir vizeniz yoksa yurtdisi cikis harci odemeniz gerekmektedir. Bu harc, havalimanindan cikis yaparken odenebilecegi gibi, bazi bankalarin subelerindende odenebilmektedir.

Yukaridaki sorulari daha da artirmak mumkun fakat daha fazla soru yazip sizleri sikmak istemedim.

Bu surecte olan herkese kolayliklar diliyorum.

_________________
Murat AKKOÇ


Başa Dön
 Profil  
 
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 1 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC


Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir


Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz

Geçiş yap:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye