Bize Buradan Ulaşabilirsiniz : admin@ingiltereforumu.com

Facebook İletişim : www.facebook.com/ingiltereforumu



Zaman: 23 Şub 2018 04:42

Tüm zamanlar UTC


.

Forum kuralları


Forum kurallarını görüntülemek için lütfen buraya tıklayın



Post Reply - Cevap gönder
Username - Kullanıcı adı:
Konu:
Mesaj gövdesi:
 

Font boyutu:
Font rengi
Options - Seçenekler:
BBCode AÇIK
[img] AÇIK
[flash] AÇIK
[url] AÇIK
İfadeler KAPALI
BBCode kullanma
Otomatik olarak belirlenen URL bağlantılarını kapat
   
Eklenti yüklemesi
Bir veya daha fazla dosya eklemek istiyorsanız alttaki açıklamaları doldurun.
Dosya adı
Dosya yorumu
 
   

Başlık incelemesi - Genel ziyaretçi vizesi başvuruları buraya (Turist vizesi)
Yazar Mesaj

[ Mention this user ]
  Mesaj Başlığı:  Re: Genel ziyaretçi vizesi başvuruları buraya (Turist vizesi)  Alıntı ile cevapla
Olur da yüklü meblağ giriş çıkışından dolayı red gelirse, bir dahaki başvuruda veya yapacağın bir itiraz başvurusunda bu para giriş çıkışının ev alım satımından olduğunu not düşersin. Büyük bir para giriş çıkışını hesap özetlerinde gördüklerinde ve kaynağını anlayamadıklarında red verebilirler.

"Please note that the amount (xxxxxxx TRY) shown on the bank statement on 1st of February 2018, was deposited by my family to buy a house and was credited shortly after" gibi bir cümleyle açıklanabilir. Çok detaya gerek yok.

Ama tabi şu anda fattijk'in dediği gibi başvurunun sonuçlanmasını beklemekten başka yapılacak bir şey yok. Turist vizeleri için bekleme süresi 15 iş günü.
Message - Mesaj Gönderilme zamanı: 14 Şub 2018 11:07

[ Mention this user ]
  Mesaj Başlığı:  Re: Genel ziyaretçi vizesi başvuruları buraya (Turist vizesi)  Alıntı ile cevapla
demir7 yazdı:
merhaba,

Vize başvurusuna yakın tarihlerde bir ev satın aldım.Bu sebeplede hesaba önce yüksek meblada para girişi(aileden gelen) ve daha sonra ev alımına dair açıklamalı çıkış oldu.Evin tapu fotokopisini ekledim.Hesap hareketleri ile aynı gün içinde tapu devri oldu. Birlikte başvuru yaptığım 2 arkadaşım için sonuç çıktı ama benim için henüz sonuç gelmedi 9. gün bugün.
Konsolosluğa durumu açıklayıcı mail atmak vb. yapabileceğim birşey varmı?
Genel ziyaretci vizelerinde sonradan aciklama yapma, evrak ekleme vb durumlar malesef soz konusu degil.
Bu tur vize basvurularinin sonuclanma suresi 15 is gunudur. Vizenizin sonuclanmasini beklemeniz gerekiyor.

Bol sanslar.
Message - Mesaj Gönderilme zamanı: 14 Şub 2018 09:48

[ Mention this user ]
  Mesaj Başlığı:  Re: Genel ziyaretçi vizesi başvuruları buraya (Turist vizesi)  Alıntı ile cevapla
merhaba,

Vize başvurusuna yakın tarihlerde bir ev satın aldım.Bu sebeplede hesaba önce yüksek meblada para girişi(aileden gelen) ve daha sonra ev alımına dair açıklamalı çıkış oldu.Evin tapu fotokopisini ekledim.Hesap hareketleri ile aynı gün içinde tapu devri oldu. Birlikte başvuru yaptığım 2 arkadaşım için sonuç çıktı ama benim için henüz sonuç gelmedi 9. gün bugün.
Konsolosluğa durumu açıklayıcı mail atmak vb. yapabileceğim birşey varmı?
Message - Mesaj Gönderilme zamanı: 14 Şub 2018 09:29

[ Mention this user ]
  Mesaj Başlığı:  Re: Genel ziyaretçi vizesi başvuruları buraya (Turist vizesi)  Alıntı ile cevapla
Uni Fair böyle bir belge gönderemeyiz dedi. Eventbrite'tan seminerlere bakıyorum, birine kayıt oldum, biletini başvuruya ekleyeceğim.

Soru) Esas amacım turistik olmadığı, bazı seminerler ve UK Uni Fair'e katılmak olduğu için Standard Visitor Visa altında Business - attend lecture seçeneğini seçtim. Çünkü en yakın seçenek buydu. Sizce böyle mi yoksa turistik başvurursam mı kabul ihtimalim artar?
Message - Mesaj Gönderilme zamanı: 12 Şub 2018 14:43

[ Mention this user ]
  Mesaj Başlığı:  Re: Genel ziyaretçi vizesi başvuruları buraya (Turist vizesi)  Alıntı ile cevapla
Merhabalar,

1 Şubatta yaptığım genel ziyaretçi başvurum 6'sında reddedildi. Amaç olarak "attend lectures" seçip "blockchain ile ilgili birkaç meetup'a ve 24 Şubattaki UK Uni Fair'e katılacağım" yazmıştım. fakat bunlarla ilgili herhangi bir davetiye eklememiştim. (Hotel veya uçak rezervasyonu da eklemedim)
Hali hazırda Bilkent'te örgün öğrenciyim. Destekler belgeler olarak yalnızca
* İngilizce öğrenci belgesi
*hesabımda 4 bin lira olduğunu gösterir "bank statement"
* "certificate of birth" (e devletten çıkartılan vukuatlı nüfus kayıt örneği)
* "certificate of residence" (e devletten çıkartılan ikametgah ilmuhaberi) eklemiştim.

Ret gerekçesi olarak "the document you have provided do not confirm that you are attending the aforementioned events. (So) I'm not satisfied that you're really seeking entry for the purpose you've stated" diyor.

1) Yeni belgeler/davetiyeler ekleyerek "Reconsideration application" gibi birşey mümkün müdür? Yoksa tek yol aynı ücreti tekrar ödeyerek yeni bir başvuru mu?

2) Uni Fair'e mail attım bana katılacağıma dair bir belge gönderin diye. Ayrıca meetup sitesinden gidedecim tarihlerde 1-2 meetup'a katılıp sayfanın çıktısını alıp başvuruya eklemenin bir faydası olur mu?

3) Uni Fair davetiyesi gelse de o da internetten ücretsiz kayıt yapılan bir event sonuçta, belki sağlam ve gerçek bir amaç olarak görmeyebilirler diye düşünüyorum. Buna ilave olarak, şöyle internetten kayıt olabileceğim, belki düşük bir ücreti olan, katılacağıma dair ispatı olacak ve oraya bir amaç için gittiğimi güçlendirecek neler tavsiye edersiniz (seminer, etkinlik vs.)?
Message - Mesaj Gönderilme zamanı: 12 Şub 2018 11:31

[ Mention this user ]
  Mesaj Başlığı:  Re: Genel ziyaretçi vizesi başvuruları buraya (Turist vizesi)  Alıntı ile cevapla
oystertb yazdı:
Herkese merhaba arkadaşlar,

Bu sene İngiliz vatandaşı olan nişanlımla Türkiye'de evleneceğiz. Türkiye'de evlendikten bir hafta sonra ikinci düğün için İngiltere'ye gideceğiz. Düğünden sonra ben tekrar Türkiye'ye döneceğim. Emin olamadığım nokta şu, İngiltere'deki düğünüme gitmek için turist vizesi mi almalıyım?

Bu durumda turist vizesi alınması yeterli oluyormuş arkadaşlar. Belki başkalarının işine yarar diye sonucu yazıyorum.
Message - Mesaj Gönderilme zamanı: 12 Şub 2018 07:53

[ Mention this user ]
  Mesaj Başlığı:  Re: Genel ziyaretçi vizesi başvuruları buraya (Turist vizesi)  Alıntı ile cevapla
nuanka yazdı:
belli ücret karşılığı sadece ingiltere başvuru formu dolduran yerler biliyor musunuz? acentelere para ödemek istemiyorum
Turist vizelerinde basvuruyu acenta ile yapsaniz bile sadece form doldurmaya para aliyorlar gibi bir durum var cunku form doldurmaktan ve su evraklari hazirlayin demekten baska yapilan birsey yok.

Siz de rahatlikla doldurabilirsiniz. Takildiginiz yerlerde forumdan destek alabilirsiniz.

Bol sanslar.

Sent from my SM-N7500Q using Tapatalk
Message - Mesaj Gönderilme zamanı: 10 Şub 2018 12:06

[ Mention this user ]
  Mesaj Başlığı:  Re: Genel ziyaretçi vizesi başvuruları buraya (Turist vizesi)  Alıntı ile cevapla
belli ücret karşılığı sadece ingiltere başvuru formu dolduran yerler biliyor musunuz? acentelere para ödemek istemiyorum
Message - Mesaj Gönderilme zamanı: 10 Şub 2018 10:45

[ Mention this user ]
  Mesaj Başlığı:  Re: Genel ziyaretçi vizesi başvuruları buraya (Turist vizesi)  Alıntı ile cevapla
Herkese merhaba arkadaşlar,

Bu sene İngiliz vatandaşı olan nişanlımla Türkiye'de evleneceğiz. Türkiye'de evlendikten bir hafta sonra ikinci düğün için İngiltere'ye gideceğiz. Düğünden sonra ben tekrar Türkiye'ye döneceğim. Emin olamadığım nokta şu, İngiltere'deki düğünüme gitmek için turist vizesi mi almalıyım?
Message - Mesaj Gönderilme zamanı: 09 Şub 2018 13:00

[ Mention this user ]
  Mesaj Başlığı:  Re: Genel ziyaretçi vizesi başvuruları buraya (Turist vizesi)  Alıntı ile cevapla
Geliriniz seyahat için yeterli. Davetiyeden kastın sponsorluk sanırım. Kardeşinin sponsor olması gerekmiyor. Kendisi "Kardeşim ada123456 şu tarihler arasında beni ziyaret edecek ve benim adresimde kalacaktır" diye belirten bir mektup yazabilir konsolosluğa hitaben. İmzalayıp, taratıp sana e-maille göndersin. Başvuruna ekle. Senin gelir durumun uygun olduğu için, kardeşinin gelirinin önemi yok. Haliyle davetiye gönderebilir. Gayet doğal. İşin içine başka birisini karıştırmaya gerek yok. Senin gelirin yeterli olmasaydı ve başkası senin masraflarını karşılayacak olsaydı, o zaman davetiyeyi gönderen kişinin gelirinin önemi olurdu.

Onun dışında ek belge olarak, kardeşinin pasaportunun fotokopisi ve ev sahibiyse ev sahibi olduğunu gösterir belge, kirada oturuyorsa kirada oturduğunu gösterir kontrat eklenebilir. Ama şart değil.

Tabi kalış süresinin çok uzun olmaması lazım. Atıyorum 1 hafta veya 2 haftalık bir tatil planı yapılabilir. Toplam gelirin, sizin seyahat masraflarını karşılayacak şekilde denk gelmesi gerekiyor.
Message - Mesaj Gönderilme zamanı: 07 Şub 2018 15:38

Tüm zamanlar UTC


Geçiş yap:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye